EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Advertisements

Çelebi Grubu.
AMAN BU OYUN HİÇ BİTMESİN... Berber, sokakta oynayan çocuklardan birini çağırdı ve o gelince cebinden biri beş milyonluk, öteki beşyüzbinlik iki banknot.
Bunu okursanız iyi olur
KELEBEK VE ÇİÇEK.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
2/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
BOŞANMA SEBEBİ.
Tanrı, melek ve bebek:.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
Benim biricik Canım Babacığım
Ilk göz ağrım.
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
KELEBEK VE ÇİÇEK.
ZAMİRLER.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
Yavrum ve ben.
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
aynı anda aynı sessiz geceye doğru “içim sıkılıyor” demişizdir …
ZAMİRLER.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2 AYŞE DARICI
Hazırlayan:Gözde Haznedar 6/B 987
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
GAYRET EDEN BAŞARIR ,BAŞARAN KAZANIR
Arkadaşım Badem Ağacı Aziz Nesin.
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Zarflar fiilleri, sıfatları, fiilimsileri veya kendi türünden sözcükleri (zarfları) etkileyen sözcüklerdir. Zarfların diğer ismi de tir. Zarfları beş.
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
KELİME TÜRLERİ ZAMİRLER.
Sen hangisini seçerdin?
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
BALONUM OKUMA – ANLAMA.
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
HAYATIN ANLAMI.
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, işlevi bakımından ötekilerden farklı bir ek almıştır? A) Bugünlerde birçok yeni yayın piyasaya.
Biz Türküyüz, Türküyü söyleyende biz Türküler bizi,biz kendimizi anlatırız.Bizi tanımadan anlamaz Kimse söylediklerimizden, Hatta birde “ GÜZEL “ derler.
MÜHENDİS DEYİP GEÇME.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
DAVUTLAR ŞÜKUFE CEMAL ÖZBAŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
SIFATLAR( ÖN ADLAR).
CÜMLE TÜRLERİ.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
BOŞANMA SEBEBİ.
KIRMIZI FİL NEREDE ?.
ÖN ADLAR (SIFATLAR) Kırmızı ceket :Ceketin rengini belirtiyor.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
EBSCO eBooks Uygulaması
Sunum transkripti:

EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. 10 gün sonra Kore’de savaşa katılmak üzere İngiltere'den ayrılacaktı. Hiçbir şeyden korkmuyordu ama duygusallığı nedeniyle, ülkesinden ayrılma fikri ona zor geliyordu gün sonra Kore’de savaşa katılmak üzere İngiltere'den ayrılacaktı. Hiçbir şeyden korkmuyordu ama duygusallığı nedeniyle, ülkesinden ayrılma fikri ona zor geliyordu...

AĞIR ADIMLARLA BÜYÜK KÜTÜPHANEDEN İÇERİYE GİRDİ, bir kitap aldı ve okumaya koyuldu... Gerçekten de çok etkileyici bir kitaptı elindeki, ama daha da güzel olanı kitabı daha önce başkasının da okumuş ve bazı yerlere notlar almış olmasıydı. Okuyanın notlar aldığı bölümler Ewan‘ı da derinden etkiliyor, notları okudukça sarsılıyordu. AĞIR ADIMLARLA BÜYÜK KÜTÜPHANEDEN İÇERİYE GİRDİ, bir kitap aldı ve okumaya koyuldu... Gerçekten de çok etkileyici bir kitaptı elindeki, ama daha da güzel olanı kitabı daha önce başkasının da okumuş ve bazı yerlere notlar almış olmasıydı. Okuyanın notlar aldığı bölümler Ewan‘ı da derinden etkiliyor, notları okudukça sarsılıyordu. KİM OLABİLİRDİ BU ?..... KİM OLABİLİRDİ BU ?.....

Adresini aldı ve eve gelince hemen bir mektup yazdı... “HOLLY” ADINDA BİR KADINDI !?!... Kütüphane memuresinden daha önce kitabı okuyan kişinin kim olduğunu hemen öğrendi... Kütüphane memuresinden daha önce kitabı okuyan kişinin kim olduğunu hemen öğrendi...

“Bayan HOLLY, Büyük Kütüphanede bir kitap okudum. Eklediğiniz ‘NOTLAR’ karşısında hayranlık duyduğumu belirtmeliyim. 10 gün sonra Kore'ye gidiyorum, sizi tanımak ve sizinle mektuplaşmak istiyorum. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum...” Ewan “Bayan HOLLY, Büyük Kütüphanede bir kitap okudum. Eklediğiniz ‘NOTLAR’ karşısında hayranlık duyduğumu belirtmeliyim. 10 gün sonra Kore'ye gidiyorum, sizi tanımak ve sizinle mektuplaşmak istiyorum. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum...” Ewan

2 YIL BU ŞEKİLDE GEÇİP GİTTİ..... Ewan ve Holly birbirlerine belki yüzlerce mektup yazmış, her mektuptan ayrı tatlar almışlardı... 2 YIL BU ŞEKİLDE GEÇİP GİTTİ..... Ewan ve Holly birbirlerine belki yüzlerce mektup yazmış, her mektuptan ayrı tatlar almışlardı... HOLLY'DEN OLUMLU CEVAP GELDİ ve mektuplar ardı arkasına yazılmaya başlandı. Her yeni mektupta birbirlerinden biraz daha etkileniyor, yüreklerini birbirlerine biraz daha açıyorlardı. HOLLY'DEN OLUMLU CEVAP GELDİ ve mektuplar ardı arkasına yazılmaya başlandı. Her yeni mektupta birbirlerinden biraz daha etkileniyor, yüreklerini birbirlerine biraz daha açıyorlardı.

EWAN'IN ÜLKEYE GERİ DÖNME ZAMANI GELMİŞTİ. Son mektubunda Holly‘yi görmek istediğini yazdı. "Ancak seni tanıyabilmem için, bana bir resmini gönder lütfen..." diye ekledi Holly buluşmayı kabul etti, fakat resmi göndermedi. "Resmin ne önemi var ki? Bizi ilgilendiren kalplerimiz değil mi? Yakama kırmızı bir çiçek takacağım..." EWAN'IN ÜLKEYE GERİ DÖNME ZAMANI GELMİŞTİ. Son mektubunda Holly‘yi görmek istediğini yazdı. "Ancak seni tanıyabilmem için, bana bir resmini gönder lütfen..." diye ekledi Holly buluşmayı kabul etti, fakat resmi göndermedi. "Resmin ne önemi var ki? Bizi ilgilendiren kalplerimiz değil mi? Yakama kırmızı bir çiçek takacağım..."

Trenden indiği ilk anda gözleri Holly‘yi aradı. Bir müddet bakındı... Trenden indiği ilk anda gözleri Holly‘yi aradı. Bir müddet bakındı... GÜNLER BİRBİRİNİ KOVALADI VE EWAN ÜLKESİNE DÖNDÜ. GÜNLER BİRBİRİNİ KOVALADI VE EWAN ÜLKESİNE DÖNDÜ.

Sonra kalabalığın arasından şimdiye dek gördüğü EN GÜZEL KADIN BELİRDİ..... Uzun boylu, sarı saçlı, mavi iri gözleri ve mavi kıyafetiyle muhteşem bir kadındı... Kadın onun gözlerine baktı ve “MERHABA!..... BENİMLE GELMEK İSTER MİSİN?..." diye sordu... Ona doğru bir kaç adım attı, ama yakasında çiçek yoktu...

Tam o sırada güzel kadının omzunun üzerinden, YAKASINDA KIRMIZI ÇİÇEK OLAN KADINI GÖRDÜ. Kısa boyu, şişman sayılacak kilosu, gri kısa saçları, uzun ceketiyle öylece durmuş, bekliyordu... Ewan şaşkındı, az önce hayatında gördüğü en güzel kadından bir teklif almıştı. ANCAK, İLERİDE YÜREĞİNE AŞIK OLDUĞU KADIN DURUYORDU. Kendini toparladı ve dünyalar güzeli kadına aldırmadan

GÖZLERİNİN İÇİ GÜLEREK, birbirlerini tanımaları için yakasına çiçek takan kadına doğru koştu, "Merhaba Holly" dedi.....

“ÖZÜR DİLERİM..." dedi kadın. “BEN HOLLY DEĞİLİM...” “Az önce buradan geçen uzun sarı saçlı, mavi gözlü, mavi ceketli güzel bayan yakama bu çiçeği taktı ve bunun ‘HAYATININ SINAVI’ olduğunu söyledi..... ”

“SİZİ GARIN ÇIKIŞINDAKİ CAFE'DE BEKLİYORMUŞ...” “SİZİ GARIN ÇIKIŞINDAKİ CAFE'DE BEKLİYORMUŞ...”