KOBİ GELİŞTİRME KOMİSYONU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOSGEB DESTEKLERİ.
Advertisements

TEB KOBİ BANKACILIĞI Ekim 2012.
GİRİŞİMCİLİK – Herkesin Bir Hayali Var
Adım Adım Kurumsallaşma
Middle East Technical University
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
KOSGEB DESTEK ve HİZMETLERİ
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
KOBİLER İLE bANKALARI BULUŞTURUYOR
AVRUPA BİRLİĞİ TÜKETİCİ POLİTİKASI
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
ÇEVRE KOM İ SYONU 30 Kasım KOM İ SYON ÜYELER İ BA Ş KAN Muhammet SARAÇ / İ ZAYDA Ş A. Ş. ÜYELER Bora ERGENE / Ba ş kan Yard. /MÜPA Tarım ve Gıda.
isletmehacettepe kariyer_hit
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ KOMİSYONU 30 Kasım 2013.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
OSB Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
KOSGEB DESTEKLERİ
Ekonomi Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
Enerji Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği AVRUPA BİRLİĞİ İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİ (ABİGEM) Mustafa BAYBURTLU, TOBB AB Daire Başkanı 21 Eylül 2014.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER 2013
TÜBİTAK SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Kıvılcım Kurumsal Danışmanlık ve Proje Tasarım Merkezi
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
KOBİ Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
İşletme & Tarım Bankacılığı Gökhan ERTÜRK İşletme ve Tarım Bankacılığı Grubu - Genel Müdür Yardımcısı 4 Mayıs İstanbul.
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER 2012
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
KAYSERİ SANAYİ ODASI ETKİNLİKLER HAZİRAN YABANCI KONUKLARIMIZ.
KOBİ’LER VE KOBİ’LERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ
SELP Izmir, 31 Mart SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Fonları Avrupa Birliği tarafından sağlanmıştır. Bu fonlar KfW (Alman Kalkınma Bankası)
İŞTİRAKLER VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ Prof. Dr. İbrahim Lazol DAÜ- 2012
XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI Deniz Bayhan Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi.
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Mobil Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatları
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Modern bir konaklama işletmesinde genel yönetim fonksiyonunun yanı sıra üç temel fonksiyon daha vardır. Bunlar satın alma, mal ve hizmet üretme ve son.
ARAŞTIRMA, GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ EKİM – KASIM – ARALIK 2015 DÖNEMI FAALIYETLERI.
KOBİLERDE SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİ. Yıllık 250 kişiden az işçi istihdam eden ve yıllık mali bilançosu (kırk milyon) TL'yi aşmayan ve bu yönetmelikte.
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Şirket Toplantısı Şirketinizin Adı.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
BASEL – II ve KOBİLERE ETKİLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

KOBİ GELİŞTİRME KOMİSYONU 30 Kasım 2013

KOMİSYON ÜYELERİ BAŞKAN BAŞKAN YARDIMCISI ÜYELER Sedat Açıldı / Çemsan Çelik Konstrüksiyon A.Ş. BAŞKAN YARDIMCISI Metin Aktürk / Form Makine Ltd. Şti. ÜYELER Muzaffer Dikeç / Vanasan Vana A.Ş. Oktay Kabasakal / Apel Orman Ürünleri Ltd. Şti. Orhan Sarısüleyman / Sar Cam Ltd. Şti. Sacit Ertuğ / Ertuğ Reklam A.Ş. Tekin Urhan / Kriyojenik Basınçlı Kaplar Ltd. Şti. Kocaeli Sanayi Odası 30 Kasım 2013 - Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı

YAPILAN TOPLANTI SAYISI VE GÖRÜŞÜLEN KONULAR Türkiye’de işletmelerin çoğunluğunun mikro ve küçük işletmelerden oluştuğu ve Kobi tanımı ile ilgili yeni çalışma yapılması gerekliliği Kobilerin rekabet gücünün arttırılması gereksinimi Kobilerin İnovasyon ve Ar-Ge desteklerine ulaşmada yaşanılan sıkıntılar Kocaeli Sanayi Odası 30 Kasım 2013 - Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı

GÖRÜŞÜLEN KONULAR Proje hazırlama sürecinde Kobilerin karşılaştıkları zorluklar ve destek ihtiyacının gerekliliği belirtildi. Türkiye’de herhangi bir makro planın söz konusu olmaması yarattığı sıkıntılar dile getirildi. Kobilerin nitelikli eleman temininde yaşadıkları sıkıntılar Komisyon olarak Kobilere tecrübe aktarmak, firma kimliği kazandırmak ve vizyon sahibi yapmak hedeflenebilir Kobiler arası güçbirliği sağlanılması yönünde çalışma yapılması Kocaeli Sanayi Odası 30 Kasım 2013 - Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı

GÖRÜŞÜLEN KONULAR Kobiler yenilik ve değişiklikler konusunda üretim teknolojisinden yeterinde faydalanamamaktadır. Kobiler’de görülen pazarlama sorunları Kobilerin yaşadığı finansman ve kredi sorunları Kobilerin karşılaştığı bürokratik engeller Kocaeli Sanayi Odası 30 Kasım 2013 - Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı

2014 YILI PROGRAMINA ALINMASI İÇİN ÖNERİLER Komisyon tarafından “Kobi Eylem Planı” hazırlanarak Meclis Divanı’na sunulması Odamızda Kobi Destek birimi kurulması Kobi haftası etkinlikleri düzenlenmesi Destek ve kredilerden Kobilerin faydalanmasını sağlama çalışmaları yapılması Kobileri uluslararası ticarete yönlendirme çalışmaları Kocaeli Sanayi Odası 30 Kasım 2013 - Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı

2014 YILI PROGRAMINA ALINMASI İÇİN ÖNERİLER Üyelerimize Aile Şirketlerinde kurumsallaşma eğitimi verilmesi Kobilerin makine ekipman envanteri çıkarılabilir. Kobilerin iş güvenliği alanında gelişimini sağlama yönünde çalışmalar yapılması Kocaeli Sanayi Odası 30 Kasım 2013 - Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı

KOBİ’ler aşağıdaki şekilde sınıflandırılmıştır KOBİ TANIMI KOBİ’ler aşağıdaki şekilde sınıflandırılmıştır Mikro işletme: On kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri bir milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler Küçük işletme: Elli kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri sekiz milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler Orta büyüklükteki işletme: İkiyüzelli kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri kırk milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler Kocaeli Sanayi Odası 30 Kasım 2013 - Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı

ÇALIŞAN SAYISINA ÜYE DAĞILIMI Kocaeli Sanayi Odası 30 Kasım 2013 - Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı