………..Birincisi : Risale-i Nur’un fıtraten ve zamanın vaziyetine göre talebesi olacak, başta, masum çocuklardır. Çünkü bir çocuk, küçüklüğünde kuvvetli.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ey kahraman Türk kadını,
Advertisements

Tipografi.
MELEKLERE İMAN A) MELEKLERİN TARİFİ
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
T.C DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Müftülüğü
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
FIAT DUCATO AİLESİ ROADSHOW 2013
BAŞKANLIĞI CAMii GÖREVLİLERİ ÇALIŞTAYI
SEYYİD SALİH ÖZCAN HOCAMIZ, BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ’NİN EN ÇOK SEVDİĞİ,
Sesli İzleyin Yazıyı Derleyen : Ahmet Yıldırım Resim Seçici ve Slayta Uyarlayan: Soylutuna.
NAMAZIN EHEMMİYETİ VE FAZİLETİ
EŞİTLİK VE ADALET Çoğu zaman, eşitlik mefhumunun, adaletle karıştırıldığını görüyoruz. Eşitlik, iki şeyin her yönden denk olması demektir. Adalet ise,
ALGI ve YANILGI. EKTEKİ FOTOĞRAF GELİBOLU SAVAŞINDAN.
HAYATTAN EMEKLİ OLUNMAZ
KUR’AN-I KERİM ÖĞRETİM TEKNİKLERİ
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
HAYATİ USLU Makine Müh. Baş İş Müfettişi
OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
1 - Hac İbadeti Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar  Mikat Sınırları  Kâbe (Beytullah)  Makam-ı İbrahim  Safa ve Merve Tepeleri  Zemzem Kuyusu  Arafat.
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Prof. Dr. Sıtkı GÖKSU Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi
KUR’AN AKLIMIZI KULLANMAMIZI İSTER
BAYRAMLARIMIZ.
Hac ibadeti bütünüyle insanların dünyevi ve uhrevi yararına, birlik ve beraberlik içinde kulluk edebilmek için hazırlanmış ilahi bir düzendir. Hac suresi.
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ
KABİR HAYATI HAKKINDA GENİŞ BİLGİLER !!
KUR’AN-I KERİMİN İÇERİĞİ
 Bilhassa semt derslerinde gündeme almak (okumalar her hafta görevli olan kişi tarafından takip edilebilir oto kontrol) Belirli aralıklarla Risale-i.
İSKENDERUN AK PARTİ KADIN KOLLARI FALİYETLERİ
OKUMALIYIZ, OKUTMALIYIZ.
DERSİMİZ TÜRKÇE İbrahim.
MUSTAFA ABAK ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİ
KESİRLERLE ÇARPMA İŞLEMİ
İÇİNDEKİLER R&S A) MESLEK İŞ VE MESLEK NE DEMEKTİR? MESLEĞİN İNSAN HAYATINDAKİ ÖNEMİ MESLEĞİN TEMEL ÖZELLİKLERİ MESLEK SEÇİMİ B) İLGİLER A) MESLEK İŞ.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
CEBİRSEL İFADELER ALIŞTIRMALAR 6. Sınıf.
İnsanın Çabası: Emek ve Rızık
PROBLEMLER.
Her Kademe Hizmetlerde Hedef Belirlenmesi Neden : Risâle-i Nur, … bir lütf-u İlâhîdir ki, yirmi beş seneden beri çoluk-çocuk, genç-ihtiyar, kadın-
Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar
LİSE HAYATI HAKKINDA BİLGİLER. KİMYA BİYOLOJİ TARİH COĞRAFYA DİL VE ANLATIM İNGİLİZCE ÇİNCE MATEMATİK FİZİK EDEBİYAT Beden eğitimi Temel dini bilgiler.
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
Toplumun Çekirdeği ve Ülkenin Temel Taşı Olan, ‘’AİLE ‘’ Ömer AKDEMİR Teknik Öğretmen Çukurova İlim VAKFI.
Okul Aile Birliği Olağan Toplantısına Hoş Geldiniz 23/10/2012
TEOG TAVSİYELERİ. 1) Kendinizi rahat ve hazır hissedene kadar çalışabilirsiniz. 2) Sayısal dersler için özellikle fenin ilk konuları olan biyoloji konularından.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
Sözlükte“iyi,cömert,iyilik,cömertlik,af,bağış” anlamlarına gelen KEREM dini bir kavram olarak ihsan,lütuf,kolay ve rahat bir şekilde mali yardımda bulunma,karşılıksız.
EĞITIM VE KÜLTÜR. Bireylerin toplum için hazırlanmasında şüphesiz kültür aktarımının önemli bir yeri bulunmaktadır.
Veli Eğitimi : İletişim
HOŞGELDİNİZ. ONA HAYIR DİYEMİYORUM! Çocuğunuza Hayır Diyememenin Altında Hangi Faktörler Olabilir? 1) Suçluluk duygusu ki bu daha çok çalışan anne babaların.
Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi. Değerli Velimiz, Teog sürecinin en önemli aşamalarından biri olan Lise Tercih aşamasına gelmiş bulunmaktayız.
Doç. Dr. Gülten HERGÜNER. EĞİTİMDE OYUNUN KULLANILMASI  Oyun, bir eğitim aracıdır. Öncelikle temel eğitimin bütün dallarında ve beden eğitimi ve sporda.
Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz. Vatanımızı,milletimizi çok severiz. BAYRAMLARIMIZ.
Kuran-ı kerimin ilk ayeti 610 yılında hira sultanlığında inen Alak suresinin ilk beş ayetidir.
4 tane 26 X 4 4 kere x 26 Kaç tane 26 vardır?
HAZRET MUHAMMED (SAV).
İBADET VE NAMAZ EY İNSANLAR! İBADET EDİN. (BAKARA SURESİ, 21)
Aşağıda verilen kandillerle ilgili kavramları
Ondalık Kesirler Hikmet SIRMA
GENÇLERDE UYUM.
Kur'an-ı Kerîm'in üçüncü suresi. Sure, Medine'de nazil olmuştur. Surenin 33. ayetinde Musa (a.s.)'in babası İmrân'dan bahsedildiği için İmrân Âilesi anlamına.
Sunum transkripti:

………..Birincisi : Risale-i Nur’un fıtraten ve zamanın vaziyetine göre talebesi olacak, başta, masum çocuklardır. Çünkü bir çocuk, küçüklüğünde kuvvetli bir ders-i imani alamazsa, sonra pek zor ve müşkül bir tarzda İslamiyet ve imanın erkanlarını ruhuna alabilir. Adeta gayr-ı müslim birisinin İslamiyeti kabul etmek derecesinde zor oluyor, yabani düşer. Bilhassa, peder ve validesini dindar görmezse ve yalnız dünyevi fenlerle zihni terbiye olsa, daha ziyade yabanilik verir

Birinci dereceden hizmet edenin takip edilmemesi Havalecilik Motivasyon Zorundalık Eksik bilgi Meşveret Cesaret Yakın ilgi Okumak Usta çırak ilişkisi

Sağlık şartları Doğru oyunlar Eşit mesafe Tecrübeli ağabeylerden rehberlik almak Fiziksel temastan kaçmak Aile ile irtibat İkramları yaş grubuna uygun yapmak Sosyal doygunluk sağlamak Kur’an-ı Kerim okuma dersleri

Şifa vardır Süre ve dua eksiklerini tamamlama fırsatı İşlerde muvaffakiyet Rızıkta bereket Maişette suhulet Kalpte rahat ve sürür Talebelik fazileti almak Kapanış programları Aile ziyaretleri

Yalnız bu kadar var ki Isparta havalisinde yüzer genç Said’ler ve Hüsrev’ler yetişmişler.Bu ihtiyar ve zayıf Said dünyadan kemal-i istirahat-i kalble veda etmeye hazırdır. Ve bilhassa mühim bir medrese-i Nuriye olan Sav Köyünün başta Hacı Hafız, Mustafa Gül olarak Ahmed’leri, Mehmed’leri, hatta muhterem hanımları (Tahirî’nin refikası ve kerimeleri gibi) ve masum çocukları, Risale-i Nur’la meşgul olmalarını düşündükçe bu dünyada Cennet hayatının manevi bir nev’ini zevk ediyorum, görüyorum. Oranın Ahmed’lerinin hediyesini umum o köy hesabına bir teberrük deyip öpüp başıma koydum Kastamonu Lahikası, Sayfa 71