Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Müftülüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Müftülüğü"— Sunum transkripti:

1 T.C DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Müftülüğü

2 2010 YILI FAALİYET RAPORU Her ay Görevlilerimizle mutat olarak her ayın 15’ inde aylık toplantılar yapılmıştır. Aylık toplantılarda görevlilerimizin mesleki bilgilerini artırmak için Kur’an okumaları ezberleri kontrol edilmiş ve dini bilgilerden yazılı olarak sınavlar yapılmıştır.

3 Zaman zaman görevlilerimizle birlikte piknik ve ev toplantıları yapılarak moral ve motivasyonları yükseltilmeye çalışılmıştır.

4 Kandil Gecelerinde Merkez Camiimizde Mevlit programları tertip ederek gecenin anlam ve önemi anlatılmış birlik ve beraberliğimiz için dualar edilmiştir. Ramazan ve Kurban Bayramlarında arefe günleri mezarlıklarda programlar düzenlenerek birlikte dualar edilmiş, Bayramlar günleri topluca bayramlaşma yapılmıştır.

5 2010 YILI FAALİYET RAPORU Ramazan ayında aylık Vaaz ve irşad programı hazırlayıp Merkez Camiinden diğer camilere de naklen yayın yapılmak suretiyle her gün öğleden önce ve yatsıdan önce olmak üzere iki vaaz programı icra edilmiştir. Ramazan ayı süresi içerisinde Kasaba ve köylere gidilerek yüz yüze camilerde vaaz edilmiştir.

6 2010 YILI FAALİYET RAPORU Taziye ziyaretleri ve ilçemizde önemli yeri olan cenaze yemeklerine Müftülüğümüzce oluşturulan bir grupla katılarak dini vazifeler icra edilmektedir. Vatani görevlerini yerine getirmek için Askere gidecek gençlerimiz için Merkez Cami önünden dua ile uğurlama merasimleri düzenlenmiştir.

7 2010 YILI FAALİYET RAPORU 2010 Yılında Müftülüğümüze bağlı sekiz ay süren 2 Kur’an Kursumuzda 34 kursiyer mezun olmuştur. 2010 yılı Camilerimiz ve Kur’an Kurslarımızda yaş aralığında ilköğretim 5. sınıf ve üzeri 255 öğrenciye Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler dersi verilmiştir. Başarılı öğrencilerimiz değişik hediyelerle ödüllendirilmiştir.

8 2010 YILI FAALİYET RAPORU Her yıl Nisan arası değişik etkinliklerle kutlanan Kutlu doğum haftası başında tüm esnafımız, resmi kurumlar, hastanede müşahede altında olan hastalarımız ziyaret edilerek canlı gül takdim edilmiştir İlçemizde bir konferans, Bayanlara bir konferans ve bir de ilahi konseri ile kutlanmıştır.

9

10

11 2010 YILI FAALİYET RAPORU 2010 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçemize bağlı Durak Köyü Düğün salonunda akşam İlçe Müftümüz tarafından bir konferans verilmiştir. 18 Mart Çanakkale Şehitleri anma ve Şehitler Haftası münasebetiyle şehit aileleri ziyaret edilerek, Camilerde vaaz ve hutbeler verilmiş, hatim okunarak şehitlerimize bağışlanmış ve dualar edilmiştir.

12 2010 YILI FAALİYET RAPORU Her yıl Temmuz ayında düzenlenen Derebucak şenliklerinde 2010 yılında inisiyatif alarak Müftülük olarak bir dini konuşma, bir Kur’an Kıraati ve bir dua ile şenliğin açılışına katkıda bulunulmuştur.

13 Her yıl Temmuz ayında düzenlenen DEREBUCAK ŞENLİKLERİ’nde 2010 yılında inisiyatif alarak Müftülük olarak bir dini konuşma, bir Kur’an Kıraati ve bir dua ile şenliğin açılışına katkıda bulunulmuştur.

14 2010 YILI FAALİYET RAPORU 2010 yılında Hacca gidebilmek için İlçe Müftülüğümüze 78 kişi başvurmuş olup 10 kişi Hacca gitmiştir. Her yıl Hacca ve Umreye gidecek vatandaşlarımız için Merkez Camii önünde uğurlama ve dua merasimleri icra edilmektedir.

15

16 2010 YILI FAALİYET RAPORU İlçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör tarafından yapılan temel atma ve açılış törenlerine iştirak edilerek duası yapılmaktadır.

17 Merkez, Kasaba ve Köylerde Camilerde vaaz etmenin yanı sıra Kahvelerde ve ev toplantılarında halkı zararlı alışkanlıklardan koruma, bidat ve hurafelere karşı Vatandaşlarımızı bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır.

18 Vatandaşlarımızdan Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler öğrenmek isteyenlere Camilerde Namazlardan sonra dersler verilmektedir.

19 Bayanlara haftada bir gün vaaz ve sohbet yapılmıştır
Bayanlara haftada bir gün vaaz ve sohbet yapılmıştır. Kur’an Kursları için yıl sonunda mezuniyet ve Hatim merasimleri yapılmıştır.

20

21 Ali Hayri ÇELİK Derebucak Müftüsü


"T.C DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Müftülüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları