YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Advertisements

UGP (ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU) YAZ OKULU
DEMOKRASİ ENDEKSİ HARİTASI
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
MİSYONUMUZ Bölgemizin stratejik ili olan Batman’ı modern ve huzurlu bir şehir haline getirmek ve Batmanlıların yaşam kalitesini yükseltmektir.
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
Meriç Belediyeler Birliği
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
Emin Dedeoğlu , Eskişehir
Kent Konseyi.
Montpellier France Décembre 2008 GENÇLİK PROJESİ Eylem Ankara, (Türkiye)
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Öğrenci Temsilcilikleri Seçimi Mühendislik Fakültesi.
KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ VE SİYASİ KATILIM
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
AARHUS SÖZLEŞMESİ Convention on Access to Information, Public Participation in Decision making and Access to Justice in Environmental Matters.
Belediye Yönetimleri ve Özürlüler
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
Türkiye’de Yerel Kalkınma ve Aktörler Emin Dedeoğlu 22 Ocak 2007, Kütahya.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Türkiye’de Kadın ve Siyaset Kamuoyu Araştırması
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Dr. Duygu DALGIÇ UYAR 12 Aralık 2013, Ankara. Avrupa Konseyi.
Siyaset Bilimine Giriş
ENGELLİ OLMAK SUÇ DEĞİL
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEREL KALKINMA
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
ŞEFFAFLIK VE ETİK KÜLTÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ
İYİ YÖNETİŞİM.
29 Mayıs, 2004 Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Proje Hakkında  Proje T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel Türkiye ve KAGİDER tarafından hayata geçirilmektedir.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
Kadın Parlamenterlere Yönelik İhtiyaç Analizi UNDP Türkiye Türkiye’de Kadının Yerel Siyasete Katılımı.
Çevre Sorunları “Ayamama Felaketi”nin acı biçimde gösterdiği gibi çevre sorunları, artık yaşamımızda istisna olmaktan çıkmış, gündelik yaşamın bir parçası.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği
GEG Gençlik Eylem Grubu Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
DEMO-VILLAGE Orda Bir Köy Var Demokrasiyle!
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
5393 say. Belediye Yasası.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
ELEKTRONİK DEMOKRASİ.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
YEREL YÖNETİMLER VE DEMOKRASİ
SOSYAL BİLGİLER 5. SINIF DERS KİTABI 7
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
KENTSEL SİYASET. KENTSEL SİYASET Kentsel Siyaset-2 Doç.Dr. Ahmet MUTLU.
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
SİYASETTE YÜKSEK TOPUKLAR.
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
2. Hafta sorusu: Lizbon Anlaşması AB’nin kurumsal yapısında nasıl bir değişikliğe neden olmuştur. AB Lizbon anlaşması sonrası Demokratik bir yapıya kavuşmuş.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
SOS407 – Kadın Çalışmaları
Sunum transkripti:

YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu

KATILIM… aktif katılım… Gönüllülük Akran eğiticisi olmak Projelerin uygulama süreçlerine dahil olmak Kampanya çalışmaları yürütmek Sivil bir örgüt için çalışmak Politika önerileri sunmak Yönetim mekanizmalarına katılmak Ortak karar alma süreçlerine dahil olmak Yerel karar alma mekanizmalarında aktif olmak Sendikalara/siyasi partilere üye olmak Seçme ve seçilmek Avrupa Konseyi Gençlerin Yerel ve Bölgesel Hayata Katılım Şartı

“Siyaset, karar alma mekanizmalarının tümüne katılımdır…” Yerel Gündem 21 Programı Kadın Filmi

Kadın ve Siyasi Katılım Yerel yönetimlerde ve kent konseylerinde kadınların sayısı oldukça azdır. Kentte yaşayan kadınların ve gençlerin temsil problemi doğmaktadır. (Kent Konseyi doğal üye!) Yaş oranları?? 2004 MAHALLİ İDARE SEÇİMLERİ BELEDİYE BAŞKANI KADIN ERKEK TOPLAM KADIN (%) 18 3207 3225 0,56 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ 817 33660 34477 2,43 İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ 57 3151 3208 1,81

Türkiye Yerel Gündem 21 Programı 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun Kent Konseyleri hakkındaki 76. Maddesi kapsamında hazırlanan Kent Konseyleri Yönetmeliği (8 Ekim 2006): Kadın ve gençlerin (ilgi grupları olarak) “toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak“ amacı ile Kadın ve Gençlik Meclislerinin kuruluşu ve işleyişine ilişkin hükümler yer almıştır.

Karar Alma Mekanizmalarına Katılım: Kadın ve Gençlik Meclisleri Kent Konseyi Yönetmeliğine göre; Kadın ve Gençlik Meclislerinde, kadın ve genç bakış açısı ile oluşturulan politikalar ve uygulama stratejileri Kent Konseyi Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildikten sonra Belediye Meclisine sunulur.

Kent Konseyleri, Kadın Meclisleri ve Gençlik Meclisleri Ne Sunuyor??? Kentlilik bilinci ve kente sahip çıkma Kent yönetimi için ortak akıl Karar alma süreçlerinde baskı unsuru Kadın ve gençlik kuruluşları arasında ortaklık bilinci Belediye Meclisi kararlarını etkileme gücü Ulusal ve yerel paydaşlarla ortaklık Ulusal birliktelik: kadın ve gençlik meclisleri ağları

Kadın Meclisleri Ulusal Koordinasyon Ağı Siyaset Kadınların siyasete ve karar alma mekanizmalarına katılımında eşitlik konusunda çalışmalar, toplantılar, imza kampanyaları, kadınlar için seçim kotası konusunda çalışmalar ve seçim öncesi hazırlanan YG-21 Kadın Meclisleri ortak bildirgesi

Seçilmek İstiyorum Kampanyası

www.secilmekistiyorum.com

Kadın & Genç Girişimciler Kurulları Kadın Girişimciler Kurulu: 1650 iş kadını ve YG-21 Kadın Meclisi üyesi Kadının sosyo-ekonomik hayata etkin katılımı “Demokrasi, hak ve sorumluluk gerektirir. Oda ve borsa seçimlerinde aktif rol alın” R. Hisarcıklıoğlu “gerekli düzenlemeleri yapacağız” – pozitif ayrımcılık Yerel seçimlere kadının katılımı

Yerel Gençlik Meclisleri ve UGP Gönüllü Kadın-erkek eşitliğini gözeten Dinamik Şeffaf Paylaşımcı Ortaklık kültürüne dayalı Bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin kullanan YG-21 Ulusal Gençlik Parlamentosu…