Ben bir Eylül sen bir Haziran

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
Advertisements

Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
SENİ SEVİYORUM Oyhan Hasan BILDIRKİ Sesli İzleyin.
AŞK YARASI SESLİDİR.
Gökkuşağı Oyhan Hasan Bıldırki Şiirler Sesli Dinleyiniz.
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
İSTANBUL’DA İstanbul’da yükseklerde Çamlıca tepesindeyim.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n 2
Benim biricik Canım Babacığım
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
Kış arıyorsun karların arasındaki Şu anda işyerinde değilsin... Hadi durma hayal et, Bir dağ kulübesinde,
Ay’ ın Evreleri Merhaba! Beni tanıdınız mı?Ben her gece gökyüzünde farklı şekillerde dolanan AY. Benim aslında 4 tane adım var.Bunları öğrenmek ister misiniz?
Hazırlayan : Rabia KÖSE
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
YÜREĞİNLE ANNE..! Çıkmazlıklar içinde gidiyorum, Anne..! Çelişkiyi yaşadığım, renksiz acılarla.. Kaderi, tan yelinden gökkuşağına kadar, Perişanlığın.
SÖZCÜKTE ANLAM.
Kıl Beni Ey Namaz !.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
KaDıN.
Ama bir Gül var ki onun gözlerinde her zaman gözyaşı vardır. Geceler onun gözyaşlarını kendine saklar. Ama gündüzün aydınlığında nemlenen gözleri onun.
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Merhaba çocuklar, benim adım Minik. Bende sizler gibi daha küçüğüm. Her geçen gün büyüyeceğiz ama ben büyümekten korkuyorum. Sizinle birkaç arkadaşımı.
ORHAN VELİ KANIK
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
Tlg
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
Designed By : CardinaLe
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
İKİMİZ Mİ, HEMEN Mİ ? Oraya varmak mı? İkimiz mi? Hemen mi? Dur, bekle beni, geliyorum En güzel yerinden öpeceğim Bilmem dudakların mı? Gözlerin mi? Önce.
Hülya Büyüköner Cansıla
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
Halil KANARGI’dan BEN TUTSAĞIM YÜREĞİNDE SENİN
ÇAĞRI.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Sonbaharımsın Artık
GÖZLERİN KAL DİYOR Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar, gözlerin kilit Ellerin aç diyor, dudakların git.
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
mavi Parlak, mavi bir sabah; sakin, sessiz...
BEŞ VAKTE BEŞ YAZI. BEŞ VAKTE BEŞ YAZI Sabah Namazı ; Vakit seher Sabah Namazı ; Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor.
seslidir Çok uzak bir ülkede Yaprakları sararmıştır ağaçların İnce bir yağmura durmuştur bulutlar Şimdi çok uzak bir ülkede Yaz yemişlerinin tadını bırakarak.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Umudun mahzenindeyim SESİ AÇIN.. ...
ZORDU NE ZORDU GECELERİ GÜNDÜZE BAĞLAMAK SENSİZ
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
GiTTiĞiN YeR.
BİLMEZLER İÇİNE ATILARAK BÜYÜTÜLEN KAYIP AŞKLARIN ADRESLERİNİ
İSTANBUL’U DİNLİYORUM Orhan Veli

BİRAZ DA BİZ ÖLELİM Merve ÖZDEMİR - DEM.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
ZORUMA GİDİYOR.
ANNE Sen baharda nazlı çiçek, Ben çiçekte tombul böcek,
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
ŞÜKRAN AŞKINCI 1/C SINIF ÖĞRETMENİ 1. 2 FEDAKÂR ANNEC İĞİ M; SANA OLAN VEFA BORCUMUZU B İ R GÜNDE ÖDEYEMEY İ Z D İ YEREK YOLA ÇIKTIK.
Dünya Dönüyor Şarkı Dünya dönüyor, Sen ne desen de. Yıllar geçiyor ,
MEVSİMLER.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
“CAN” CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
1914’te İstanbul’da doğmuş,burada başladığı ilk öğrenimini Ankara’da sürdürmüştür. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe.
Sunum transkripti:

Ben bir Eylül sen bir Haziran Bir Eylüldü başlayan içimde Ağaçlar dökmüştü yapraklarını Çimenler sararmıştı. Rengi solmuştu tüm çiçeklerin Gökyüzünü kara bulutlar sarmıştı Katar katar gidiyordu kuşlar uzaklara Deli deli esiyordu rüzgar Dağılmıştı yazdan kalan ne varsa Yaşanmamış bir mevsim gibiydi bahar.

Neydi o bir zamanlar Sevmişliğim, sevilmişliğim O heyheyler, o delilikler neydi? Ne bu kadere boyun eğmişliğim Ne bu acıdan körleşen yürek Ne bu kurumuş nehir; gözyaşım Önümdeki diz boyu karanlıklar da ne? Ne bu ardımdaki kül yığını; elli yaşım Beni kötü yakaladın Haziran

Gamlı, yıkık Eylül sonuma Bir ilk yaz tazeliği getirdin Masmavi göğünle Cana can katan güneşinle Pırıl pırıl engin denizinle girdin içime Çiçekler açtı dokunduğun Çimler büyüdü yürüdüğün Ve güller katmer katmer oldu güldüğün yerde

Başımda senin kuşların kanat çırpıyor şimdi Öldürdüğün yemişlerin ağırlığından Dalların yere değiyor… Güneşi batmadan saçlarının Bir dolunay doğuyor bakışlarından Gün boyu senden bir meltem esiyor yanan alnıma Uykusuz gecelerim seninle apaydınlık Başım dönüyor, öff başım dönüyor yaşamaktan

Ölebilirim artık… Ölme diyorsan; gitme kal öyleyse Sarıl sımsıkı, tenim ol, beni bırakma Baksana; parmak uçlarım ateş Lavlar fışkırıyor göz bebeklerimden Hadi gel, tut ellerimi, benimle yan Benimle meydan oku her çaresizliğe Benimle uyu, benimle uyan Birlikte varalım on üçüncü aylara Ben bir Eylül sen bir Haziran.

bay_me@hotmail.com Ümit Yaşar OĞUZCAN