Bahar, yalvarırım çek git isine!..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar

Advertisements

HAYAL BU YA... Bazen sensizliği düşünüyorum gecenin ıssız o iç ürperten zifiri karanlık sessizliğinde Aniden irkiliyor tüm vücudum . Birden yaşlanıyor.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
AŞK YARASI SESLİDİR.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n 2
Ilk göz ağrım.
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Her kahve aynı tadı taşımaz... Nerede içiyorsan, kiminle içiyorsan ona
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Adam, bütün bir haftanın yorgunlu ğ undan sonra pazar sabahı eline gazetesini alıp okumaya ba ş ladı ve "Bütün gün miskinlik yapaca ğ ım, beni bundan kimse.
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
SENVURDUNDABENSENVURDUNDABEN ÖLMEDiMMİÖLMEDiMMİ Rüzgarda hasretinle ne ateşi yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Mahpusta gün, çölde SU,
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HAZIRLAYAN: G ü lsel ALADA Ğ HZ-B ı ATATÜRK’E... Bugün yine 10 kasım Aklımda senin yaptıkların Kalbimde yaşadıkların Gözlerimde hatıraların...
Sunuindir.blogspot.com YAPIM EKLERİ
ANNEM SEN BENİM BİTANEM CANIM ANNEM GÜLKOK ULU BAHAR YELİ ANNEMSİN
RUBAI.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Yıktın Mavi Hayallerimi
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
Benim gönül dostlarım: Dünyanın dört bir kö ş esinden derledi ğ im çiçekler.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Tlg
Kurşun Yarası ve Elveda… Sensiz ak ş amları kur ş un gibi içime sıktın! Kalbim yenik, kalbim bo ş, kalbimde kur ş un yarası Kırık kaldırımlarda yürüyorum,
LÂL BİR MASAL.
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
Senden sonraydı... Hayvansız kalmış bir orman gibi ağlamaklıydı kainat; Hangi dağda ateş yansa O yana ağlardı atlar, ve bir kartal bir kartala dayıyorsa.
NERDESİN İSHAK SAKA.
YAPIM VE ÇEKİM EKLERİ.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
KAVAK AĞACI İLE KABAK.
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
Gidiyorum ben... Bugüne kadar yaşanılanlardan ne artmışsa Alarak sessizce içime... Aramayın, ve istemeyin beni Hiç öpmeyin artık Işığa pusu kurmuş alnımdan!
HERCAİ Çok uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar. Her bahar diğer çiçekler gibi onlarda açıp güneşe merhaba derler. Fakat bir bahar.
Boş ver be yaşı başı! Gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver?..
TÜRKÇE / FİİLLER ( EYLEMLER )
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
2 Anacıgım ve Babacıgım, Sizden ayrılmak her ne kadar içimi acıtsa da sevdanın dili yoktur, engel tanımaz. Sevda kimi seve ğ imi söylemez, laldir. Bilirim.
Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın
GiTTiĞiN YeR.
SYRİNGA VULGARİS(LEYLAK)
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
ZORUMA GİDİYOR.
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
Kızılderili Reisi Seattle’ın, kabilesinin yaşadığı toprakları satın almak isteyen ABD başkanı’na
Ses Basınız.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Gitme Hazan Altun Gitme..... A ş kımın baharında kı ş olurmu? Hayallerimiz hiç,kabus olurmu? Zaman akmadan sabit dururmu? Boynum omzuma e.
Eğlenceyi çok seven bir ağustos böceği varmış.
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
“CAN” CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
Bahar Gelme Üstüme Bahar, yalvarırım çek git işine! ..
Hızlı Okuma Egzersizleri
Sunum transkripti:

Bahar, yalvarırım çek git isine!.. Salma ustume çiçeklerini aklımı çelme!.. Her sabah çimenlerin çiyden urpererek uyanıyor bahçemde; sonra gunesle  oynaşıp tutsulenmis¸ gibi bugulanıyor. Ne zaman sokaga çıksam badem ağaçları salkım saçak çiçek... Kavaklar kıpır kıpır,ıslık ıslığa meltem... Kırda dayanılmaz bir kekik kokusu, toprakta turlu çesit bortu bocek... Yapma bunu bana bahar, Boyle ustume gelme...! Zaten damarlarıma zor zaptediyorum kanımı Çoktan cemreler düşmüş¸ beynime, yüregime... Kalbimin buzlari erimis¸ Gogus kafesimde ne idügübelirsiz bir kıpırtıyla geziyorum nicedir... Bir de sen cıldırtma beni...

Krizdeyim ben... tembelligin sırasi degil, uyamam sana... Al git serçelerini sabahlarımdan, çaglalarına, kokularına hakim ol. Meltemlerine soyle, deli gibi islik çalip sokaga çagirmasinlar beni... Bulutlarin üşüşmesin başıma... Girme kanıma benim... yoldan çıkarma...! Sen ki en cilvelisisin mevsimlerin,  afrodizyakların en etkilisi, Sevdanin suç ortağısın. Kıyma bana...!

sonra birden çekip gideceksin. Biliyorum çunku, yine kandırıp yesillendireceksin aşka; gövdemi azdırıp sonra birden çekip gideceksin. Tam kanım kaynamısken sana, toplayıp allarını morlarını, beni bir kuraklıgın ortasında terk edeceksin... O iple çektigim ışığın, dayanılmaz olacak o zaman... Ne o delişmen sabahlar kalacak, ne günaha çağıran çapkın eteklerin uçuştuğu gün batımları...

Tembel kuşların şakımaktan bitap, ebruli çiçeklerin kokmaktan... Buselerin nemi kuruyacak çöl rüzğarlarında... Yeşerttiğin çiçekler, yürekler solacak; damar damar çatlayacak ruhumuz... Hayat, bir ezik otlar diyarina donusecek yeniden... yuregim viraneye... Her bahar sarhoşluğu gibi, geçecek bu sonuncusu da... Ebedi bahar, bir başka bahara kalacak. Iyisi mi, hiç azdırma ruhumu bahar... İş açma başıma... Git işine! Yoldan çıkarma beni!.. Can Dündar "NYSA"