Kur’an Öğretim Yöntemi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Site konuyu en ince ayrıntılarıyla ele alarak anlaşılırlığı artırmış.
Advertisements

ÖRNEK BİR VERİTABANI TASARIMI VE NORMALİZASYONU
Tipografi.
KUR’AN ÖĞRETİMİNDE METOD HATALARI,EKSİKLİKLER VE ÇÖZÜM YOLLARI İbrahim TUNÇ / Başimam -Hatip Yenibosna Selçuk Hatun Camii.
Bilimsel Yöntem ve Bilimsel Araştırma Türleri
Selçuk Üniversitesi’nin Bilişime Gönül Veren Gençleri
Kur’an- ı seri okuma, harflerin ve kelimelerin birbirine seri bağlanması ile elde edilir. Bu sebeple cezim ve şedde anahtar mesabesindedir. Şematik ve.
hazırlayan: Jocelyne GIASSON
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
1. Her İl ve ilçede seminer düzenlenecek. Bu seminerlere kadrolu, sözleşmeli, ve tüm geçici görevliler katılacaktır. 2. Yaz Kur’an Kurslarında yaş sınırı.
EK ÖĞRETİM PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI
KONUNUN TESPİTİ.
TÜRKÇE / Yazımı Karıştırılan Sözcükler, Kısaltmaların Yazımı
Hazırlayan;Allah c.c. Bir kulu.
GÖRSEL MATERYAL TASARIMI
FIRST ENGLISH 4. ve 5. Sınıflar için by İrfan BOY
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
Alfabemizde 29 harf vardır.Her harfin büyüğü ve küçüğü vardır.
REHBERLİK.
Öncelikle site anlaşılır bir şekilde hazırlanıp değişik ve çarpıcı örnekler vermiştir. Konuya girmeden.
Öğretim Tasarımı
Slayt (PowerPoint) Hazırlama
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
MÜZİKSEL/RİTMİK ZEKÂ.
CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 8 -. Dosya ve Dizin(Klasör) Kavramı : Bilgisayarda yapılan çalışmalar( Yazı, resim, şekil, grafik vb.) daha sonra.
ETKİLİ OKUMA.
=>SES BİLGİSİ
Sunum Oluşturma ve PowerPoint Kullanımı
ALFABEMİZ.
Akran destekli öğrenme
7 YAŞ DÖNEMİ ÇOCUKLARI.  Harflerin her birini, tüm sesleri doğru olarak çıkarabilir.  Kendine sorulan sorulara cevaplar verebilir.  Kendisiyle göz.
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
Harfi Cerler (Cer Harfleri)
BÖLÜM 6.
Sesleri (Harfleri) Öğreniyoruz
Okuma Okuma, metinde yer alan kelime, söz öbeği, cümle vb
SES TEMELLİ CÜMLE YÖNTEMİYLE OKUMA-YAZMA ÖĞRETİMİ
Tipografi Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
Eğitimde Engelsiz Bilişim. FATİH Projesi’nin temel amaçlarından biri, eğitim-öğretimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bu amaçla okullarımız bilişim teknolojileri.
Hece ve Hece Çeşitleri Tek bir ses ya da ses öbeğinden oluşan,ağzımızdan bir çırpıda çıkan ses birimine hece denir. Sesleri gösteren işaretlere hece denir.
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Nitelikli Kur’an Tilâveti
Temel Cimnastik Duruşları
Hece Bilgisi Ağzımızın bir hareketiyle söylenen ses veya ses topluluğuna hece denir. Duyu kelimesi du – yu olmak üzere ağzın iki hareketiyle söylenmektedir.
TÜRKÇE HARF (SES ) BİLGİSİ Hazırlayan :Güler Köse Özel Akev İlkokulu
Kur’an Okuma Kural Ve Kaideleri NurşenVe İdris YAVUZYİĞİT
PLC’NİN ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARI KAYDIR-DÖNDÜR İŞLEMLERİ
My Colorful World.
Ders 13 Okuma-yazmaya hazırlık becerileri
Abece, insanların eski çağlardan bugüne ağız ve dil yoluyla bir takım sesler çıkartılmasını keşfetmesiyle birlikte seslerin yazıdaki karşılığı olan işaretlerin.
Ders 14 Matematik becerileri
ÖRNEK BİR VERİTABANI TASARIMI VE NORMALİZASYONU
BİLGİSAYARIN PARÇALARI
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Harfi Cerler (Cer Harfleri)
YAYGIN HATALAR.
KIRAAT İLMİNİN DOĞUŞU Mushafların noktasız ve harekesiz olması
DUDAK TA’LÎMİ Tilavet esnasında dudakların usûl ve kaidelere uygun olarak hareket etmesine dudak ta’limi denir. Dudak Ta’limi’nin Gayesi: Harflerin harekelerinin,
İLKOKUMA YAZMA ÖĞRETİMİNDE KURAM VE UYGULAMALARI MUSTAFA KILIÇLI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS.
MEDD-İ LÂZIM(المد اللازم)
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
Tenvin (اَلتَّنْوِينُ) sözlükte, nûn’lama demektir
HARF ( (الحرف Tecvîd ilminin en temel öğesi harflerdir.
MED VE HÜKÜMLERİ (المدُّ و أحكامهُ)
الوقف ولإبتداء Vakf (الوقف) durmak, durdurmak demektir.
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
Değerlendirme Çalışması Raporlama
YENİ YÖNTEM VE TEKNİKLER
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
Sunum transkripti:

Kur’an Öğretim Yöntemi

Sistematik – Ritmik Çalışma

Harflerin Seslendirilmesi 1. FETHA HAREKE Dilimizde “üstün” olarak ifade edilir ve harfin üstünde yer alır. İnce sesli harflere “İnce e”; kalın sesli harflere “kalın e” sesi verir. Bu durumu dikkate alarak aşağıdaki tablolarda yer alan harfleri melodik olarak seslendiriniz.

Fetha Konumunda İnce Okunan Harfler جَ ثَ تَ بَ أَ سَ زَ ذَ دَ حَ لَ كَ فَ عَ شَ يَ وَ هَ نَ مَ

Fetha Konumunda Kalın Okunan Harfler قَ غَ رَ خَ ظَ طَ ضَ صَ

2. FETHANIN UZATILMASI Fetha harekenin uzatılması halinde ince okunan harfler “ince â”, kalın okunan harfler ise “kalın a” sesine dönüştürülür ve uzatılır. Harfin uzatılarak okunması gerektiği, sol yanında bulunan harekesiz elif harfinden veya harfin üzerinde dikey konumda bulunan fetha harekeden anlaşılır. Fetha harekeyi uzatarak okuma ile uzatmadan okuma arasındaki farkı gözlemleyebilmek için, harflerin uzatılmayan ve uzatılan konumlarını karşılaştırmalı ve melodik olarak seslendiriniz.

جَ ثَ تَ بَ أَ جَا ثَا تَا بَا آ سَ زَ ذَ دَ حَ سَا زَا ذَا دَا حَا لَ İnce Okunan Harfler جَ ثَ تَ بَ أَ جَا ثَا تَا بَا آ سَ زَ ذَ دَ حَ سَا زَا ذَا دَا حَا لَ كَ فَ عَ شَ لَا كَا فَا عَا شَا يَ وَ هَ نَ مَ يَا وَا هَا نَا مَا

قَ غَ رَ خَ قَا غَا رَا خَا ظَ طَ ضَ صَ ظَا طَا ضَا صَا Kalın Okunan Harfler قَ غَ رَ خَ قَا غَا رَا خَا ظَ طَ ضَ صَ ظَا طَا ضَا صَا

Tenvin, bir harfin sesine, “n” sesi ilave etmektir. 3. FETHANIN TENVİNİ Geniz sesi Kuran tilavetine ayrı bir renk katar. Bu beceriyi kazanmanın ilk ve en önemli adımı tenvindir. Tenvin, bir harfin sesine, “n” sesi ilave etmektir. Aşağıdaki tablolarda fetha harekenin tenvinsiz ve tenvinli konumlarını mukayeseli olarak, ritmik sesle okuyunuz.

جَ ثَ تَ بَ أَ جًا ثًا تًا بًا أً سَ زَ ذَ دَ حَ سًا زًا ذًا دًا حًا İnce Okunan Harfler جَ ثَ تَ بَ أَ جًا ثًا تًا بًا أً سَ زَ ذَ دَ حَ سًا زًا ذًا دًا حًا لَ كَ فَ عَ شَ لًا كًا فًا عًا شًا يَ وَ هَ نَ مَ يًا وًا هًا نًا مًا

قَ غَ رَ خَ قًا غًا رًا خًا ظَ طَ ضَ صَ ظًا طًا ضًا صًا Kalın Okunan Harfler قَ غَ رَ خَ قًا غًا رًا خًا ظَ طَ ضَ صَ ظًا طًا ضًا صًا

Kavrama Çalışması (İnce Okunan Harfler) جَ ثَ تَ بَ أَ جَا ثَا تَا بَا آ جًا ثًا تًا بًا أً سَ زَ ذَ دَ حَ سَا زَا ذَا دَا حَا سًا زًا ذًا دًا حًا

Kavrama Çalışması (İnce Okunan Harfler) لَ كَ فَ عَ شَ لَا كَا فَا عَا شَا لًا كًا فًا عًا شًا يَ وَ هَ نَ مَ يَا وَا هَا نَا مَا يًا وًا هًا نًا مًا

Kavrama Çalışması (Kalın Okunan Harfler) قَ غَ رَ خَ قَا غَا رَا خَا قًا غًا رًا خًا ظَ طَ ضَ صَ ظَا طَا ضَا صَا ظًا طًا ضًا صًا