Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 8 -. Dosya ve Dizin(Klasör) Kavramı : Bilgisayarda yapılan çalışmalar( Yazı, resim, şekil, grafik vb.) daha sonra.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 8 -. Dosya ve Dizin(Klasör) Kavramı : Bilgisayarda yapılan çalışmalar( Yazı, resim, şekil, grafik vb.) daha sonra."— Sunum transkripti:

1 CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 8 -

2 Dosya ve Dizin(Klasör) Kavramı : Bilgisayarda yapılan çalışmalar( Yazı, resim, şekil, grafik vb.) daha sonra kullanılmak üzere saklanabilir. Bu saklama esnasında dosyalar oluşturulur. Dosyalar verileri bilgisayar ortamında saklamak ve gerektiğinde çalışma alanına getirmek için kullanılır.

3 Dosyalar türlerine göre gruplandırılırlar. Her dosyanın bir adı bir de 3 karakterden oluşan uzantısı(soyadı) vardır. Ders. txt Dosya AdıDosya Uzantısı

4 Dosya ve Dizin(Klasör) Kavramı : Dosya türlerini uzantıları belirler. Aşağıdaki tabloda hangi uzantının hangi türe ait olduğu belirtilmiştir.

5 Dosya TürüUzantıları Çalıştırılabilir program dosyaları..com.exe.bat Veri dosyaları.dat.db.mdb Metin dosyaları..txt.doc..wri Yardım dosyaları.hlp Ses dosyaları.mp3.wav Resim dosyaları.jpg.jpeg.bmp

6 Dosyaya ad verirken ; Özel işaretler ( !,? vb..) kullanılmaz. A-Z ‘ye bütün harfler ve 0-9 ‘ kadar sayılar kullanılır. Dosya adı en az 1 en çok 255 karakter uzunluğunda olmalıdır.

7 Dosya Uzantısı : Aynı programda yapılan dosyaların uzantıları aynıdır. Dosya uzantısı genellikle 3 karakterden oluşur.

8 Klasör ( Dizin ) : Ortak özellikteki dosyaların bir arada bulunduğu kısma denir. Dosyadan farklı olarak klasörlerin uzantısı yoktur.

9 Dizin Metin dosyası

10 Ses dosyası Çalıştırılabilir program dosyası.

11 Ses dosyası Metin dosyası Çalıştırılabilir program dosyası.


"CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 8 -. Dosya ve Dizin(Klasör) Kavramı : Bilgisayarda yapılan çalışmalar( Yazı, resim, şekil, grafik vb.) daha sonra." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları