AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

PROJE Üniversite Döner Sermayesi kapsamında proje hizmetlerinden yararlanmak isteyen kurum/kuruluş/kişi(ler) Dekanlık/Müdürlük Makamına, isteklerini belirten.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
Araştırma Geliştirme Şube Müdürlüğü
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Kültürel faaliyetlere destek, Edebi çeviri projeleri ( Dizin )
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sivil Toplum Örgütleri Arasında Diyaloğun Geliştirilmesi - II
PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA
Proje Hazırlık Aşamaları Sabancı Vakfı Hibe Programı.
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
3. Sonuç Kriterleri Puanlama Matrisleri
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
ÇOK FAYDALANICILI PROGRAM KAPSAMINDA DUYURULAN HIBE PROGRAMLARI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
Strateji Geliştirme Başkanlığı
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
Bütçe Formunun Doldurulması
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Üçüncü ülkelerle işbirliği projelerii (Dizin 1.3.5)
DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi Proje Döngüsü Yönetimi
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
1 Bankalar Birliği Seminer Programları için Dr. Halit Gönenç Tarafından Hazırlanan Power Point Prezentasyonu Finansal Yönetime Genel Bir Bakış Halit Gönenç.
Prof.Dr. İbrahim LAZOL DAÜ-2012
Belirlilik Koşullarında Sermaye Bütçelemesi
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Proje Uygulama Birimi 10 Nisan 2013 / Ankara Temiz üretim Mali Destek Programı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
Avrupa 2020 Vizyonu ve hayat boyu öğrenme stratejisi Avrupa 2020 Vizyonu (EC, 2010a; EC, 2010b), üç önceliğe sahiptir: Akıllı büyüme: Akıllı büyüme: Bilgi.
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Dönemi Projelerinde Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar - Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
BAŞVURU FORMU NASIL DOLDURULUR?. DİKKAT!!! Başvuru formu Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden doldurulmaktadır. Başvuru formunun her bir.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
İ ve D planı nedir. İ ve D çalışmasını Organize Etmek Bir İ ve D sistemi – Bir bütün olarak 12 bileşen – Ulusal düzeyde geniş bir vizyon oluşturur Bir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
YÖNETİM FONKSİYONLARI
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı Altıncı Dönemi (CSD – VI)
Sunum transkripti:

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini gösteren tablolardır. Ön Teklif Formu ve Başvuru Formu için ayrı ayrı iki tablo vardır. Ön Teklif Formu Değerlendirme Tablosu 3 ana bölümden, Başvuru Formu Değerlendirme Tablosu 5 ana bölümden oluşmaktadır.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 2/51 Proje ön teklifinin değerlendirmesi 1. Projenin ilgililiği 2.Projenin etkinliği ve uygulanabilirliği 3.Projenin sürdürülebilirliği

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 3/51 Başvuru Formunun Değerlendirilmesi 1.Mali Kapasite ve İşletme Kapasitesi 2.İlgililik 3.Yöntem 4.Sürdürülebilirlik 5.Bütçe ve maliyet etkinliği

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 4/51 BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ Başvuruların değerlendirmesinde her alt bölüme 1 ile 5 arasında bir puan verilir 1 = çok zayıf 2 = zayıf 3 = yeterli 4 = iyi 5 = çok iyi

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 5/51 BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ Ön Teklif Formunun değerlendirmesinde İlgililik bölümünden belirlenen yeterli puanı ve ön değerlendirmenin tamamından belirlenen yeterli puanı almayan Başvuru Sahipleri’nin Başvuru Formları sonraki değerlendirmeye alınmaz. Proje ön tekliflerinin değerlendirmesinden en az 30 puan ( tam puan 50) alan başvuru sahiplerinin başvurularının tamamı değerlendirilecektir.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 6/51 BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ Başvuru Formunun değerlendirilmesinde, 1. Bölüm, Mali ve İşletme Kapasitesi ve 2. Bölüm, İlgililik, baraj niteliğinde bölümler olup bu bölümlerden yeterli puanı alamayan projeler değerlendirme süreci dışında bırakılırlar.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 7/51 BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ Hibelerin dağıtılmasında, en yüksek puanı alan başvurulara öncelik verilecektir. Hazırlanan tekliflerin bu kriterler dikkate alınarak başvuru sahipleri tarafından önceden değerlendirilmesi ve varsa yapılan hataların veya eksikliklerin giderilmesi, tekliflerin alacağı puanı olumlu yönde etkileyebilir.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 8/51 Soru: Başvuru Formu Nasıl Değerlendirilir ? Yanıt: Başvuru Formu 5 Aşamada Değerlendirilir Bölüm En Yüksek Puan En Yüksek Toplam Puan 100Bölüm En Yüksek Puan 1. Mali Kapasite ve İşletme Kapasitesi İlgililik Yöntem Sürdürülebilirlik Bütçe ve maliyet etkinliği 15 En Yüksek Toplam Puan 100

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 9/51 Mali Kapasite ve İşletme Kapasitesi nasıl değerlendirilir Mali Kapasite ve İşletme Kapasitesi 20 Puan üzerinden ve 4 aşamada değerlendirilir 1. Başvuru Sahibi ve ortakları proje yönetimi konusunda yeterli deneyime sahip mi? (5 puan) 2. Başvuru Sahibi ve ortakları yeterli teknik uzmanlığa sahip mi? (5 puan) (ele alınacak konular hakkında yeterli bilgileri var mı?) 3. Başvuru Sahibi ve ortakları yeterli yönetim kapasitesine sahip mi? (5 puan) (personel, ekipman ve proje bütçesini idare edecek bilgi ve beceri) 4. Başvuru Sahibi istikrarlı ve yeterli finansman kaynaklarına sahip mi? (5 puan)

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 10/51 İlgililik Proje, Teklif Çağrısının hedefleriyle ve bir veya birden fazla önceliği ile ne kadar ilgili? 10 Proje, hedef bölge(ler)in ve yerel işgücü piyasasının ihtiyaçları ve sorunları ile ne kadar ilgili? 5 İlgili taraflar ne kadar açıkça tanımlanmış ve stratejik olarak seçilmiştir (nihai faydalanıcılar, hedef gruplar)?. Hedef grupların gereksinimleri net bir şekilde belirlenmiş mi ve proje bunları yerel işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda uygun şekilde dikkate alıyor mu? 10

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 11/51 Yöntem toplam 25 puan Önerilen faaliyetler uygun mu, uygulanabilir mi, hedeflerle ve beklenen sonuçlarla uyumlu mu? 5 puan Projenin genel tasarımı ne kadar tutarlı? (Özellikle; proje, söz konusu sorunların bir analizini yansıtıyor mu; dış faktörler göz önüne alınmış mı ve bir değerlendirme öngörüyor mu?) 5 puan Ortakların projeye katılım ve katkı düzeyi yeterli mi? Not: Ortak bulunmaması halinde 1 puan verilecektir 5 puan Proje faaliyet planı açık ve uygulanabilir nitelikte mi? 5 puan Teklifte, faaliyetlere katılan kişiler için öngörülen istihdam oranı dahil, projenin sonucuna yönelik objektif olarak doğrulanabilir göstergeler yer alıyor mu? 5 puan

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 12/51 Sürdürülebilirlik 15 puan. Projenin, hedef grupları üzerinde somut bir etkisi olması bekleniyor mu? 5 puan. Projenin çarpan etkileri olacak mı? (proje sonuçlarının yinelenmesi ve daha geniş alanları etkilemesi ile bilgi yayılması dahil olmak üzere) 5 puan.Teklif edilen projenin beklenen sonuçları sürdürülebilir mi? 5 puan

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 13/51 Bütçe ve maliyet etkinliği 15 puan Tahmini maliyetler ile beklenen sonuçlar arasındaki oran yeterli mi? 5 puan Yapılması öngörülen harcamalar projenin uygulanması için gerekli mi? 10 puan

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 14/51 En Yüksek Toplam Puan 100 Bölüm 1 ile ilgili not: Mali kapasite ve işletme kapasitesi Bölüm 1’den alınan puan 12’den azsa, Değerlendirme Komitesi proje teklifini reddedecektir.

AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 15/51 TOBB-AB Müdürlüğü Teşekkürler MERİH GÜNEY