Böyledir kısrağın deli çağları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
Advertisements

VOLEYBOLDA PLONJON.
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
BASKETBOL BASKETBOL’DA PAS ÇEŞİTLERİ
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
Babamın ayakkabı imalathanesi var
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
Benim Memleketim Bir Başkadır Havasına suyuna taşına toprağına
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
1- İki kanadı , birde küçük gagası var . Cik cik deyip durmadan uçar..
Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş
Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
Yaşanmış Din Dersi Diyalogları
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Onkolog Dr. Haluk Nurbaki'den bir hatıra
Adam üç yaşındaki kızına, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için kızmıştı.
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
Temel, arkadaşıyla yolda giderken elindeki çakısıyla parmağını kesti
Hal Değişimi.
Günlük taze haberlerimiz
Kadın erkeğe karşı....
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
DERS: HAYAT BİLGİSİ KONU: VÜCUDUMUZU TANIYALIM.
C A N I M Y A N I Y O R. Dağhan H O S T A ŞİİR Slayt Edebiyatcim.com
Sesli İzleyiniz Bekir, on yedi yaşındaydı. Akranları sokaklarda gezip, eğlenirken; okula giderken; Bekir öylece yatıyordu. Lösemiydi hastalığının ismi.
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ:
ASLAN’IN SARAYI Aslan ormandaki hayvanları SARAYINA DAVET ETMİŞ HEM ONLARLA TANIŞMAK HEMDE ORMANIN SORUNLARINI KONUŞMAK İSTİYORMUŞ.
BABAM.
KAFİYE (UYAK) KAFİYE REDİF.
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ
KAFİYE ( UYAK ) : Dize sonlarındaki ses benzerliklerine “uyak” denir.Dize sonların- daki ses,anlam ve görevce farklı sözcük,ek ya da seslerden oluşur.
Bir yürekte Cannn olabilir misin? O yüreğe Can Katabilir misin? Bir Cannn’ımmm kelimesine o yürekte bin anlam katabilir misin? Gözlerde ışıltılar, pırıltılar.
Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın
ŞİİR Edebiyat türlerinin en eskisi şiirdir.Bugüne kadar şiirin birçok tanımı yapılmıştır.Bu tanımlamalar çağdan çağa ,kişiden kişiye değişmiş;kesin.
KALÇA EGZERSİZLERİ.
1. Bir zar ardı ardına iki kez atılıyor. Birinci atışta 6 ve
DÜNYANIN HAREKETLERİ.
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, işlevi bakımından ötekilerden farklı bir ek almıştır? A) Bugünlerde birçok yeni yayın piyasaya.
Bir seher vakti, Gezerken sanal alemde, “Arayı arayı bulsam izini, İzinin tozuna sürsem yüzümü, Hak nasib eylese görsem yüzünü, Ya Muhammed Canım arzular.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
Gözyaşı / Fahir Atakoğlu
UYAK (KAFİYE) KAFİYE ŞEMASI
Hazırlayan Slaytı kendi akışına bırakınız Abdurrahim Karakoç.
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
VÜCUMUZ VE BÖLÜMLERİ Coşkun Koleji İSTANBUL.
BEL AĞRILARINI ÖNLEMENİN YOLLARI
ÖMER VE EL. Bu Ömer Ve Ömer’in yanında gördüğünüz onun arkadaşı El. Şimdi şöyle düşünün el nasıl iyi bir arkadaş olabilir? Daha fazla düşünün….
Soru: Kenan 16 Liraya bir top almak istiyor.Fakat Kenan’ın 9 Lirası var.Kenan’ın topu alabilmesi için kaç Liraya ihtiyacı vardır?
Bir varmış, bir yokmuş…Evvel zaman içinde Kırmızı Başlıklı Kız ailesi ile birlikte ormanda mutlu bir şekilde yaşarmış.Ormanın diğer ucunda ise anneannesi.
 Nûmân bin Beşîr - radıyallâhu anhümâ- şöyle anlatır:
Ardışık Doğal Sayılar.
L SESİ SUNUMU.
Zülal şenlik DUYGULARıMı KONTROL EDIYORUM.  BUGÜN ANNEM BANA YENİ BİR ÇANTA ALDI ÇOK MUTLU OLDUM AĞZIM KULAKLARIMA VARDI.
FUTBOL TOPLU OYUN TEKNİKLERİ
1 tane yüzlük 100 birlik 1 tane yüzlük 10 tane onluk.
Üç Sesli Tek Heceli Sözcükleri Okuyalım
BEN MİYİM? Feleğin işine akıl ermiyor,
Bİr Zeytİn Öyküsü Nazım’a Nazire
Basketbol Öğretimi Top tutma Paslaşma Top sürme Atış yapma Hazırlayan A.Kadir Keser Beden Eğitimi Öğretmeni.
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
ELA SERCAN 2 – G ANNELER GÜNÜ.
Sunum transkripti:

Böyledir kısrağın deli çağları Çalmadan oynuyor kıza bak hele Ben yarattım diyor alçak dağları Kafirin verdiği poza bak hele

Bilmem neyin nesi kimin sıpası Çözüldü göynümün katmerli pası Göğüs göğüs değil füze rampası Şafak mı söküyor yüze bak hele

Ten değil mübarek arkın sıcağı Koynuna girenin söndü ocağı Bir kalçayı seyret bir de bacağı Tornada çekilmiş dize bak hele

Üst yanı Asyalı alt yanı Frenk Her adım atış bir başka ahenk Ela mı bela mı bilmem ki ne renk Şu cellat bakışlı göze bak hele

Dedi ki "Nasibim senmişsin meğer On bin kez maşallah demeden eğer; Koklarsan solarım, nazarın değer" Ağzından yel alsın söze bak hele

Dedim ki; "Ne olur tenhaya gidek, Gidek de feleği perişan edek" "Say" dedi "o hade saçımı tek tek" Haspanın ettiği naza bak hele

Görenler altını ıslatmış derler Yatağı göl etti döktüğüm terler Yetişin; yanıyor bastığı yerler Giderken koyduğu ize bak hele