Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Nûmân bin Beşîr - radıyallâhu anhümâ- şöyle anlatır:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Nûmân bin Beşîr - radıyallâhu anhümâ- şöyle anlatır:"— Sunum transkripti:

1

2

3  Nûmân bin Beşîr - radıyallâhu anhümâ- şöyle anlatır:

4  Babam beni Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’e götürdü ve:  “–Ben, sâhip oldu ğ um bir köleyi bu o ğ luma verdim.” dedi. Bunun üzerine Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem:

5  “–Bu hibeyi çocuklarının hepsine yaptın mı?” buyurdu. Beşîr:  “–Hayır, yapmadım.” dedi. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz:

6  “–Allah’tan korkunuz; çocuklarınız arasında adâletli davranınız!” buyurdu. Bunun üzerine Beşîr, hibesinden döndü ve derhâl o ba ğ ışını geri aldı. (Müslim, Hibât, 13)

7  Başka bir rivâyete göre de Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:  “–Bu ba ğ ışına benden başkasını şâhit göster.” buyurdu ve:

8  “–Çocuklarının sana iyilik yapmada eşit olmaları seni sevindirir mi?” diye sordu. Beşîr:  “–Elbette sevindirir.” cevâbını verdi.  “–O hâlde sen de böyle yapma (onlar arasında eşit davran)!” buyurdu. (Müslim, Hibât, 17)

9  Sahâbînin biri Peygamber Efendimiz’in yanında otururken, yanına küçük o ğ lu geldi. O da çocu ğ u kucaklayıp öptü ve dizine oturttu. Az sonra küçük kızı da geldi. Adam onu dizine de ğ il, yanına oturttu.

10  Bunu gören Peygamber Efendimiz dayanamadı. Ona:  “–Çocuklar arasında adâleti gözetmeli de ğ il miydin?” buyurdu.  Kız ile o ğ lana farklı davranmamak, birini di ğ erine tercih etmemek gerekti ğ ini söyledi.


" Nûmân bin Beşîr - radıyallâhu anhümâ- şöyle anlatır:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları