SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİM İŞLEMİ VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER ISPARTA-2011.
Advertisements

Öğrenci Kayit Yenileme •Normal Öğrenci Kayıt – bu öğrenciler finans sözleşmesini ödemeleri gereken miktarı ödediklerinde onaylayabileceklerdir. Sözleşmesini.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİLERİNE ERİŞİM
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
YÜBİS SİSTEMİNİ TANIYALIM
Kayıt olun’a tıklayın…
Yatay Geçiş Başvurusu Değerlendirme
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaz Dönemi Misafir Öğrenci Kayıt Kılavuzu.
SBMYO Bahar Dönemi – Tarihleri Arasında Yapılacaktır. Süresinde Okulunu Bitiremeyen (2 Yıl içerisinde) Öğrenci Katkı Payı(harç)
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

AKM WEB SAYFASI ONLINE KİŞİ İŞLEMLERİ YARDIM MENÜSÜ
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
Yaz Okulu İçin Eşdeğer Ders Tanımlama
KIRIKKALE UNIVERSITESI KUTUPHANE VE DOKUMANTASYON DAIRE BASKANLIGI.
DERS YÜKÜ Ders Yükü: Bir dönemde alınabilecek derslerin sayısı,
PMYO Bahar Dönemi – Tarihleri Arasında Yapılacaktır. Süresinde Okulunu Bitiremeyen Öğrenci Katkı Payı(harç) Ödemeleri Ziraat Bankasına.
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
YÖS Başvuru Sayfası Bilgilendirme Sunusu
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
NOT GİRİŞİ.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
‘FARABİ DERS AÇ ‘ MENÜSÜNÜ KULLANARAK İLGİLİ SAYFAYA ULAŞINIZ.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS KAYITLARI ÖNCESİ HAZIRLIK TOPLANTISI 27/01/2015 Sunum: Bilgi İşlem Dairesi ve Öğrenci.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
SBMYO Bahar Dönemi – Tarihleri Arasında Yapılacaktır KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ.
Müfredat Eşleştirme Yardım Sunusu Isparta Ders Bilgileri menüsünden Müfredat Eşleştir sekmesini tıklayınız. Bölüm bilgisini seçiniz.Sınıf ve dönem.
HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ Süleyman Demirel Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Isparta, 2012.
1 VERİLEN BİR EĞİTİMİN SİSTEME KAYDEDİLMESİ SİSTEME YENİ EĞİTİM KAYDI EKLENMESİ.
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
NOT GİRİŞİ.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi KAYIT.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
1 KİŞİSEL BİLGİLERİN SİSTEME EKLENMESİ VE ŞİFRE ALINMASI EĞİTMENLERİN VE TAG KATILIMCILARININ KİŞİSEL BİLGİLERİNİ SİSTEME EKLEMELERİ VE KULLANICI ADI İLE.
Derslere grup öğrenci tanımlaması yapılabilen ve ders öğrenci sınıf listelerinin raporlarının alınabildiği ekrandır. Ekran 3 sekmeden oluşmaktadır. Bu.
hem.meb.gov.tr Kullanım Klavuzu
SODES BİS SİSTEMİ.
Uzaktan Öğretim Online Ön Kayıt Sistemi Kullanım Kılavuzu
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ
TİF İŞLEMİ.
Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
adresinden öğrenci numaranızın başında sıfır olmadan küçük harfle o ekleyiniz ve şifrenizi giriniz.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİM İŞLEMİ VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER ISPARTA-2015.
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı
Yeni Başlayan öğrencilerimiz için UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITIMI
Prof. Dr. Hamit ACEMOĞLU Tıp Eğitimi AD 2015
Kayıt Yenileme Tarihleri Öğretim yılı güz Dönemi ders kayıtları (ders seçimi) süreleri Üniversitemiz Senatosunca Eylül olarak belirlenmiştir.
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM KULLANMA KILAVUZU.
ÖĞRENCİ İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
BOLOGNA VE EĞİTİM BİLGİ SİSTEMİ
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİNE YURT DIŞINDAN BAŞVURU YAPACAK ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ.
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞYERİ EĞİTİMİ BAŞVURU VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 10 Kasım 2019 Pazar.
Sunum transkripti:

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Ekleme-Bırakma Kılavuzu ISPARTA 2014

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Ekleme-Bırakma Kayıt Yenileme ve İnternet Üzerinden Ders Seçim işlemleri; 22 Eylül 2014 Pazartesi Saat: 10:00’da başlayıp, 26 Eylül 2014 Cuma Saat: 23:59’da sona erecektir.

• Kayıt Yenileme ve Ders Seçim İşlemleri 22– 26 Eylül 2014 Tarihleri Arasında Yapılacak Olup •Genel Not Ortalaması 1.80 den Düşük Olan Öğrencilerimiz 30 Kredi (Akts) • Genel Not Ortalaması 1.80 den Yüksek Olan Öğrencilerimiz 50 Kredi (Akts) •Çift Anadal ve Yandal Öğrencilerimiz 60 Kredi (Akts) Ders Seçebilirler.

Öğrenci Numaranızı ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yapınız. https://obs.sdu.edu.tr adresinden Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi giriş sayfasına giriniz. Öğrenci Numaranızı ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yapınız.

Kayıt Yenileme-Ders Ekleme-Bırakma menüsüne giriniz. Açılan sayfada Kayıt Yenileme-Ders Ekleme-Bırakma menüsüne giriniz.

Alt Yarıyıllardan Almanız Gereken Dersleri İşaretleyiniz. Açılan sayfada Alt Yarıyıllardan Almanız Gereken Dersleri İşaretleyiniz. Alt Yarıyıllardan Kaldığınız Dersleri İşaretleyiniz.

Ders Bırakma Not: Alt yarıyıllardan kaldığınız dersleri ve alt yarıyıllardan almadığınız dersleri seçmiş iseniz ders bırakılamayacaktır. Öğrenci isterse dönemdeki zorunlu dersi bırakıp seçmeli dersi alabilecektir. Bölüm seçmeli derslerinde 15 kontenjan dolmuş ise 15 öğrenci kalana kadar ders bırakılabilecektir. Üniversite Ortak derslerinde 25 öğrenci kalana kadar ders bırakılabilecektir.

Bu yarıyıla ait Zorunlu Derslerinizi İşaretleyiniz.

Alt Yarıyıllardan Almadığınız Seçmeli Dersleri İşaretleyiniz Bu dönem almanız gereken Seçmeli Dersleri İşaretleyiniz

Almanız Gereken Üniversite Ortak Seçmeli Dersi İşaretleyiniz. Derslerinizin çakışma durumunu çakışan dersler bölümünde görebilirsiniz.

Almanız gerekirken listelerde görünmeyen alt yarıyıldan ya da bu dönemden almanız gereken herhangi bir dersiniz varsa Bölümünüze ait dersleri sınıf ve ders türü seçmek suretiyle listeleyip ekleyebilirsiniz.

Ders Seçimi İşlemlerini Bitirdikten Sonra Seçili Dersleri Ekle Butonunu Tıklayıp Derslerinizi Ekleyiniz. Daha Sonra Ders Kaydını Tamamla Butonunu Tıklayarak Ders Kaydını Tamamlayınız. 26 Eylül 2014 tarihine kadar ders kaydınızda bir hata olduğunu farketmeniz halinde Ders Kaydını Geri Al butonunu kullanarak ders kaydınızı güncelleyebilir ve yeniden kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

Mail Hesabı Ders Kaydını Tamamla Butonunu Tıkladıktan sonra sistem tafarından Süleyman Demirel Üniversitesi öğrenci mail hesabına Ders Kayıt Formu otomatik olarak aktarılacaktır. Ders kaydı raporu öğrenci tarafından istenildiği zaman https://ogrencieposta.sdu.edu.tr/owa/ adresinden pdf olarak alınabilecektir.

Ders Kaydınızı tamamladıktan sonra Rapor Al butonunu kullanarak iki nüsha Ders Kayıt Raporu çıktısı almanız, bir nüshasını birim öğrenci işlerine teslim etmeniz, bir nüshasını da saklamanız gerekmektedir. Ders kayıtlarınızla ilgili ileride yaşanabilecek olan herhangi bir olumsuzlukta bu belge delil niteliği taşımaktadır. Haftalık Ders Programınızın çıktısını Ögr. Ders Programı butonuna tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Yeni Eğitim-Öğretim Döneminde Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz. Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı