AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Advertisements

DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
Fikirler Özel Programı Ideas/ERC Asiye Tuba ZENGİN Ideas/ERC 31 Ekim 2008 İzmir Ekonomi Üniversitesi.
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AB 7. Çerçeve Programı KİŞİYİ DESTEKLEME ÖZEL PROGRAMI İLK ÇAĞRILARA HAZIRLIK.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Avrupa Birliği Ofisi-ODTÜ ALTINCI ÇERÇEVE PROGRAMI (6ÇP)
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
LOGO TÜBİTAK Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
LOGO TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK.
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
TÜBİTAK Projeleri Genel Tanıtımı
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Proje Değerlendirme Süreci
AMACI NEDİR KİMLER FAYDALANABİLİR Doktora derecesine sahip olan araştırmacılar Doktora derecesine sahip olan araştırmacılar En az 4 yıl araştırma tecrübesi.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları

PROJE ÇAĞRISI FP7-PEOPLE ITN Son başvuru tarihi : 7 Mayıs 2007

AMAÇ Kariyerinin başındaki genç araştırmacıları gerekli eğitimle donatmak. Genç araştırmacıların bilimsel ve sosyal niteliklerini geliştirerek kariyerlerine katkıda bulunmak.

NASIL YARARLANILABİLİR? Genç araştırmacılara uzmanlık alanlarında yurtdışında araştırma/eğitim olanağı sağlanabilir. Doktora programı açamayan akademik birimler bu programdan yararlanarak genç araştırmacıların doktora yapmalarını sağlayabilirler.

EĞİTİM ALMAK İÇİN KİMLER BAŞVURABİLİR? Başlangıç seviyesindeki araştırmacılar (Early stage researchers) : Yüksek lisansını tamamlamış ve araştırma kariyerlerinin ilk dört yılında olan araştırmacılar Doktora yapmakta olan, araştırma kariyerinin ilk 5 yılında olan araştırmacılar

EĞİTİM ALMAK İÇİN KİMLER BAŞVURABİLİR? Deneyimli araştırmacılar (Experienced researchers) : Doktoralarını tamamlamış yada en az dört yıl eşdeğer bir araştırma kariyeri olan araştırmacılardır. Araştırma kariyerlerinin ilk 5 yılında olmaları gerekmektedir.

UZMAN BİLİMİNSANLARINDAN YARARLANMAK Uzman biliminsanları, visiting scientists olarak bu eğitim ağına dahil olabilirler ve eğitim vermek üzere üniversitemizi ziyaret edebilirler. Doktora dereceleri olmalıdır En az 4 yıl araştırma deneyimleri olmalıdır. Uluslararası eğitim ve araştırma konusunda deneyimleri / bu konularda başarılı özgeçmişleri olmalıdır. Özel yada kamu sektöründen araştırmacılar katılabilir. Genellikle ziyaretçi biliminsanlarının gidecekleri ülkeyi birkaç kez, en az 1 ay süre ile ziyaret ederek eğitim vermeleri beklenmektedir.

SÜRE Başlangıç seviyesindeki araştırmacılar için hazırlanacak eğitim programı 3 aydan 36 aya kadar olabilir. Deneyimli araştırmacılar ay arasında bu programdan yararlanabilirler. Ziyaretçi biliminsanlarının en az 1 ay en fazla 24 ay süresince çalışmaları mümkündür. Tek seferde tüm süre kullanılacağı gibi, zamana yayılarak tamamlanabilir. Örneğin 6 aylık çalışmadan sonra geri kuruma dönüp bir yıl sonra aynı/farklı bir yerde geri kalan zamanı olan 3 ay tamamlanabilir.

ÖZEL KOŞUL Araştırmacıların gidecekleri kuruluşun bulunduğu ülkede; son 3 yılda, toplam 1 yıldan fazla çalışmamış olmamaları gerekmektedir.

NASIL UYGULANIR? “EĞİTİM AĞI” NASIL OLUŞTURULUR? Araştırmacı, danışmanı ve yurtdışında bağlantıda olduğu biliminsanı birlikte araştırmacı için kariyer gelişim planını oluşturur. Eğitim ağına katılan kuruluşlar, araştırmacının kariyer gelişim planına göre ortak bir eğitim programı oluştururlar. Eğitim ağının katılımcı kuruluşlardan ve eğer gerekiyor ise dışardan kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir Danışma Kurulu vardır. Bu kurul ortak eğitim programının ilerlemesi ve geliştirilmesinden sorumludur.

EĞİTİM AĞI ORTAKLIĞI Eğitim ağının genelde en az 3 üyeli olması istenmektedir. Bu üyelerden 2 si AB üyesi ülkelerdeki kuruluşlardan olmalıdır. Bununla birlikte, iki araştırma kurumunun da kuracağı eğitim ağı da değerlendirmeye alınır. Bu eğitim ağı biri aday ülke, diğeri ise üye ülkeden olmak zorundadır.

DİĞER ÖZELLİKLER Özellikle bir sanayi / uygulama kurumunun katkısı istenmektedir. Eğitimin kurumlar tarafından onaylanması, kabul görmesi çok önemlidir. Mümkünse sertifika vb belgeler eğitim sonunda sağlanmalıdır. Tamamlayıcı kurslar da sağlanmalı, eğitim ağının bir parçası olmalıdır. Örmeğin; proje yönetimi, prezantasyon teknikleri, yabancı dil kursu, iş ahlakı, iletişim, girişimcilik gibi...)

AB DESTEĞİ Eğitim alacak olan başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için Yaşam giderleri : Yıllık – € Hareketlilik giderleri Aylık 500€ - Aylık 800 € Seyahat Masrafları : Seyahat edilecek yere göre değişmektedir. Kariyer gelişim masrafları : Yalnızca 1 yıldan fazla kalanlara, bir kereye mahsus olmak üzere 2000 € verilir.

AB DESTEĞİ Evsahibi kurum için Araştırmacı başına aylık 300 € € Eğitim programı masrafları : Araştırmacı başına aylık 600 € Uluslararası konferans, workshop vb etkinlik düzenlemek için : etkinlik süresi boyunca, araştırmacı başına/ günde 300€ Yönetim masrafları : Toplam bütçenin %7si (projeyi yöneten kişinin ücreti vb) İşletme maliyetlerine (overheads) katkı : Direkt masrafların %10’u

BAŞVURU Başvuru online olarak EPSS- Electronic Proposal Submission Service ile yapılır. İki aşamalı başvuru yapılacaktır. Outline proposal : 7 Mayıs 2007’ye kadar Full proposal : 1. aşamayı geçenler çağrılacaktır ve 25 Eylül 2007’e kadar verilmesi gerekmektedir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvuruyu koordinatör kurum yapar, ortaklar katkıda bulunur. Koordinatör, eğitim ağını planlayan ve konsorsiyumu kuran kurumdur. Koordinatör EPSS Sistemindeki A1, A2 ve A4 formunu ve B Bölümünü doldurur. Ortakların her biri A2 formunu doldurur. Hep birlikte B formu oluşturulur.

BAŞVURU VE SEÇİM SÜRECİ 1. aşama son başvuru tarihi : 7 Mayıs aşama sonuçları : Temmuz aşama son başvuru tarihi : 25 Eylül aşama sonuçları: Yaklaşık 3 ay sonra Sözleşmelerin imzalanması : Mart 2008

İLGİLİ BELGELER İÇİN Bilgi notu Çalışma programı Rehber

AYRINTILI BİLGİ İÇİN Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Uluslararası Araştırma Destek Birimi / Dahili:1077 TÜBİTAK, AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi CORDIS