DÜVERTEPE Düvertepe, 39° 14' 17'' kuzey 28° 26' 23'' doğu koordinatlarında 767 m rakımda bir köydür. Balıkesir ili Sındırgı ilçesinin bir köyü ve eski.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA.
Advertisements

PUSULA Doğa yürüyüşünde yolları ve patikaları izlemek istemiyorsan bir pusulaya ihtiyacın olacak. Pusula enerji hatlarından 55 metre, telefon hatlarından.
41 adımda ahşap inşaat Yapımcı : Y.Orman Müh. Abdullah Arslan Proje : Y.Mim. Çelik Erengezgin.
KARATEPE –ASLANTAŞ MİLLİ PARKI
Değerli Dostlar, Afyon’dan Denizli’ye giderken yolum çoğu kez içinden geçip gittiğimiz KAKLIK Beldesine düşmüştü. Tabelayı görünce yoldan 3 km saptım.
REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
UZAYDAN BİLE GÖRÜLEBİLEN PORTRE KİMİN?
NE YAPMAK İSTERDİNİZ PROJESİ
ALAN ADLARI .TR UZANTILI SİTELER ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
OKUR – YAZARLIK, EĞİTİM VE İÇ GÖÇ GÖSTERGELERİ TÜİK İzmir Bölge Müdürü
Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf (Gündüz)
BALLICA MAĞARASI HAZIRLAYAN: OZAN DORUK YAVUZ.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
MÜRŞİT BEKTAŞ 1-A SINIFI
Dördüncü Grup Altıncı Harf Ç sesi sunumu Mürşit BEKTAŞ.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HAYATI GÜZELLEŞTİRMENİN KURALLARI 1 İNSANLARA BEKLEDİKLERİNDEN FAZLASINI VERİN VE BUNU GÖNÜLDEN YAPIN.
 Pamukkale: Denizli’nin en çok turist çeken yeridir. Turistik tesisleri mevcuttur. Pamukkale Kaplıcasında “radon gazı” vardır. Bu su insanı dinlendirici.
PUSULA Doğa yürüyüşünde yolları ve patikaları izlemek istemiyorsan bir pusulaya ihtiyacın olacak. Pusula enerji hatlarından 55 metre, telefon hatlarından.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU
Değerli Dostlar, başlık olarak önce “Ankara’nın Denizi” diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince “Kuş Cennetlerimizden Biri – ÇAYIRHAN.
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
BURSA.
1/37 ÖRENÖNÜ TAB İ AT PARKI. 2/37 ÖRENÖNÜ TAB İ AT PARKI.
Medeniyetlerin kesişim noktası
GÖRDES NİKEL MADENİ PROJESİ
Değerli Dostlar, ne demiştik, Tarih budur... “ Hasankeyfe Sadakat ” denince genelde Diclenin üzerindeki yeni köprü ile eski köprüden geriye kalan kalıntıların.
SEBEN şirin ilçemiz seben sayfasina hoş geldiniz..
Tam sayılarda bölme ve çarpma işlemi
Yaylalar, Yaylalar... Bu kez yolum Karadeniz kıyısında biraz daha doğuya, Avusor Yaylasına ve Kaçkar Dağlarının eteğindeki Göle düşmüştü. Feridun ÖZHAN.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Değerli Dostlar, Temmuz sıcakları bastırınca, yine yollara düştüm, bu kez, Ankara’dan Gerede’ye giderken otoyolun sol tarafındaki yaylalara…
Diferansiyel Denklemler
Üçüncü Grup Birinci Harf U sesi sunumu MÜRŞİT BEKTAŞ.
OSMANİYE.
İSMİN HALLERİ.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
Metaller, Ametaller ve Yarı metaller
Yaylalar Yaylalar... Yolum Doğu Karadeniz Bölgesine, daha doğrusu yaylalara düşmüştü. Sizlere de bazı izlenimlerimi sunmak istedim... Feridun ÖZHAN
SPİL DAĞI MİLLİ PARKI.
STOCKHOLM İSVEÇ’İN BAŞKENTİ
CEBİRSEL İFADELERİ ÇARPANLARINA AYIRMA
Diferansiyel Denklemler
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Ülkemizin Güzel Yerleri
NEH İ R KARAHAN-BORA ÖNCÜL 4C. Do ğ u Anadolu Bölgesi Türkiye’nin en büyük yüzölçüme, en fazla yükseltiye ve en engebeli yapıya sahip olan bölgesidir.Cilo.
Baransel KUMBUL ve Tuna EDİZ
Türkiye’nin doğal güzellikleri
ÇANAKKALE.
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
Değerli Dostlar, Size farklı zaman ve farklı yerlerde rastladığım yaşayan anıtlarımızdan bazılarını sunmak istiyorum... Eminim ki, Sizler de asırlar hatta.
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
Yeni ofis kırtasiye malzemeleri ve aksesuarları satın.
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
Ankara Ankara Güzel Ankara
KOZAKTA PIKNIK NAİLİ ÖZER Kasım 2008.
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
TÜRKİYE HAZIRLAYAN:Furkan Oğan. TÜRKİYEYİ KURAN KİMDİR? Atatürk kurdu.
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
Baraj.
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
Sunum transkripti:

DÜVERTEPE Düvertepe, 39° 14' 17'' kuzey 28° 26' 23'' doğu koordinatlarında 767 m rakımda bir köydür. Balıkesir ili Sındırgı ilçesinin bir köyü ve eski adı Çorum olan Düvertepe’nin batısında Alayaka, kuzeyinde Yukarı Çamlı ve Gözeren, doğusunda Çamalan, güneyinde Şapçı, Çıkrıkçı ve Devletlibaba köyleri vardır

Balıkesir’den 38 km sonra Bigadiç’e varırsınız Balıkesir’den 38 km sonra Bigadiç’e varırsınız. Bigadiç’te bir kasap dükkanına uğrayınız ve orada odun közü ile kızdırılan fırında pişmiş güveç yiyiniz.

İzmir’den geliyorsanız Akhisar’da meşhur köftecilerde köfte-piyaz yiyiniz. Akhisar çıkışından sonra Balıkesir yolundan sağa ayrılan yoldan gidiniz.

Bigadiç’ten 25 km, Akhisar’dan 59 km sonra Sındırgı’ya varırsınız Bigadiç’ten 25 km, Akhisar’dan 59 km sonra Sındırgı’ya varırsınız. Günlerden Cumartesi ise halı pazarında harika yağcıbedir halılarından alabilirsiniz.

Sındırgı’dan Düvertepe’ye gitmek için Sındırgı-Balıkesir yoluna gireceksiniz. Sındırgı’dan 5 km ileride Simav çayı kenarında Kuvâ-yi Milliye Anıt Parkı’nı görüp Simav Çayı köprüsünden geçip sağa dönmelisiniz Kuvâ-yi Milliye Anıt Parkı, Sındırgı Kaymakamlığı tarafından tüm Kuvâ-yi Milliyecilerimizin aziz hatıralarına atfen yaptırılmıştır.

Harika göl manzarasını seyretmek isterseniz biraz ileride Çaygören Barajı’nı ziyaret ediniz.

Simav Çayı boyunca ilerleyip Hisaralan Kaplıcaları’na geliniz, harika travertenleri görüp kaplıcadaki pansiyonlarda yerinizi ayırtınız; yola devam etmelisiniz.

Çaygören barajından 25 km sonra 5 km tırmanıp Düvertepe’ye varacaksınız. Düvertepe’de mola verip ayran içiniz.

Çamalan yolundan gideceksiniz ve Düvertepe’den 2 km sonra çam ormanlarının arasında harika Sarıalan Yaylası’na ulaşacaksınız. Burada Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğünün kurduğu mesire yerinde piknik yapacaksınız.

Yaylanın çevresini gezip çam ormanlarında güzel kokular arasında yürüyüşler yapınız; gençleştiğinizi hissedeceksiniz. Ormanda adaçayı ve kekik toplayınız, kuş seslerini dinleyiniz. İsterseniz orman içinden Çamalan köyüne gidip şifalı Akpınar suyundan içebilirsiniz; özellikle böbrek taşı olanlara önerilir. Yayladan ayrılmak istemeyeceksiniz; çadır kurup kamp yapmak isterseniz hazırlıklı gitmelisiniz.