BİLİM ADAMLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FİZİK DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
Advertisements

Grup Adı: Merak-ül Beşer Tarih:28/04/2010
Grup Adı: BALIK Tarih: 26/04/2010
FİBER OPTİK VE TELEKOMİNİKASYONUN TARİHÇESİ.
İLK ALO SEVGİLİYE.
A. KAPI ZİLİ, RADYO, TELEFONDA MIKNATIS BULUNUR.
Fen bİlİmlerİ IŞIK VE SES.
Fiber Optik Nedir? Fiber optik, temelde bir sinyali iletmek için elektrik yerine ışığı kullanan bir iletim aracıdır. Optik fiberler saf camdan yapılan.
BİLGİNLER ULUĞ BEY ARŞİMET EİNSTEİN NEWTON
HAZIRLAYAN GÜLCAN KAYAR. UÇURTMA NEDİR? İlk uçurtmanın nerede ve nasıl yapıldığı kesin olarak bilinmiyorsa da, 2000 yıl önce ilk kez Çin'de uçuruldukları.
EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.
FİZİĞİN DOĞASI.
Alexander Graham Bell.
SAYISAL HABERLEŞME.
ELEKTROSKOP NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?
MSGSÜ Felsefe Bölümü 30 Nisan 2013 Cemsinan Deliduman
Antibiyotikler ve Antibiyotik Direnci
İCATLAR.
Alexander Graham Bell ( )
MUCİTLER ve İCATLARI.
Gelişen Teknoloji ve Buluşlar
Telefonun icadı Ve Graham Bell
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi 4. Ünite:Zaman İçinde Bilim 1
ÖZEL GÖRELİLİK KURAMI (İZAFİYET TEORİSİ)
5.ÜNİTE GERÇEKLEŞEN DÜŞLER ÖZGÜR GÜVERCİN 5.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
Teklonojinin Gelişimi
Albert Einstein 14 Mart 1879’da doğup,18 Nisan1955’de ölmüştür.
ALEXANDER FLEMING; penisilin İ bulan İskoç Bakteriyolog
Gökyüzünü İzlerken Kullandığımız Gözlem Araçları
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
EDİSO NUN HAYATI ADI:ERCAN SOY ADI:ERBAY SINIF:5-A NO:239
Geçmişten Günümüze Aydınlatma Araçları
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
TELEFON 4 –A SINIFI.
DOKUZUNCU HAFTA Daltonun kısmi basınçlar kanunu.
İCATLARIN İLGİNÇ HİKAYELERİ
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU
MADDE VE ÖZELLİKLERİ MADDE.
BİLGİ KÜLTÜR YARIŞMASI
İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN.
BULUŞLARDAN BAZILARI.
BULUŞLARDAN BAZILARI.
OSMANLI VE TÜRKiYE’NiN GERÇEK TARiHi
Bilimsel Bilginin Oluşum Süreci
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.
GEÇMİŞTEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
AYDINLATMADA KATKIDA BULUNANLAR. Humprey Davy 1802 yılında İngiliz Humprey Davy, platin ince bir şeritten akım geçirilerek ilk ışığının elde edilmesi.
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
(14 Mart Nisan 1955),14 Mart Nisan1955 Alman asıllı ABD'li fizikçi. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin çocugu olarak olarak 1879 yılında.
BİLİM:İnsanlar yaşadığı doğal çevreyi her dönemde kendi ihtiyaçlarına göre düzenlemeye çalışmıştır.Bunun için öncelikle doğanın yasalarını araştırmıştır.bu.
FİZİK BİLİMİNE GİRİŞ 1. FİZİĞİN UĞRAŞ ALANLARI
Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.
Topluma Hizmet Edenler
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİK DEĞİŞİM
Bilim Nedir? Evreni yada olayların bir bölümünü konu olarak seçen,deneylere ve gerçeklere dayanan,yöntemlerden sonuçlar çıkarmaya çalışan düzenli bilgilere.
Gerçekleşen Düşler.
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
1876 yılında Alexander Graham Bell telefonu icat ettiğinde, insan iletişiminde yeni bir çığır açıldı. Bell'in buluşundan önce, bir mesajı en hızlı iletmenin.
1 İLETİŞİM Duygu, düşünce ya da bilgiler in akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.
CABIR BIN HAYYAN. CABIR BIN HAYYAN HAYATI ( ) Modern kimyanın kurucusu, atomun parçalanabileceğini dile getiren ilk bilim adamı, İslam dünyasında.
BİLİM ADAMLARI.
Atom ve Yapısı.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

BİLİM ADAMLARI

ARCHİMİDES (M.Ö. 287-212 ) Dünyanın büyük fizik ve matematik bilgini Birkaç çeşit kaldıraç ve sıvıların kaldırma kuvvetini bulmuştur. Bana dayanacak bir yer bulun, dünyayı bile yerinden kaldırırım, demiştir.

ALBERT EİNSTEİN(1879-1955) Işık ve kütle çekim için özel ve görelilik kuramlarını geliştirmiştir. Geliştirdiği kuramlarla atom bombasının esaslarını ortaya koymuştur.

ROBERT KOH(1843-1910) Alman doktor ve bakteriyolog Verem mikrobunu ve kolera mikrobunu bularak insanlığa büyük hizmet etmiştir.

GUGLİELMO MARCONİ ( 1874-1937) Telsiz , telgraf ve radyoyu bulan bilim adamıdır.

ALEXANDER GRAHAM BELL (1847- 1922) Telefonu icat etmiştir. Babası gibi sağır olan Graham Bell babasının bulduğu işaretlerle anlaşma sistemi üzerinde çalışmış ve sağırlar okulunda dersler vermiştir. Vakit ve enerji yitirmeden iletişim kurmayı sağlamıştır.

SİR ALEXANDER FLEMİNG (1881-1955) İngiliz bakteriyolog. Araçlarının küflenmiş kısımlarına bakterilerin gelmediğini gözlemleyen Fleming , çeşitli araştırmalar yaparak penisilini bulmuştur.

LOUİS PASTEUR( 1822-1895) Fransız kimyacısı Kuduz aşısını bulmuş ve şarbon hastalığını önlemiştir. Ayrıca ameliyatlardan sonra meydana gelebilecek enfeksiyonlara karşı antisepsi, asepsi gibi koruyucu usuller bulmuştur.

GALİLE (1564-1642) İtalyan fizik ve astronomi bilgini Teleskop ve büyüteci icat etmiştir. Jüpiterin 4 uydusu olduğunu buldu. Dünya’nın hem kendi etrafında hem de Güneş etrafında döndüğünü kesin olarak ortaya çıkardı.

EVANGELİSTA TORİCELLİ (1608-1647) Fizik ve geometri bilgini Barometreyi ve açık hava basıncı kanununu bulmuştur. Bunun dışında cisimlerin hareketi, sıvıların akımı, mermilerin havadaki gidişi, mercekler gibi alanlarda çalışmalar yapmıştır.

THOMAS ALVA EDİSON (1847-1931) Amerikalı buluşçu. Elektrik ampulü,gramafon, batarya, film gösterme aygıtı vb. bini aşkın icadı vardır. Öldüğünde gözlemlerini anlattığı 3400 not defteri bırakmıştır. Deneylerine 10 yaşında iken başlamıştır.