TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Ekim 2004 - Haziran 2005 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2012 – 2013 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2013.
Advertisements

*Damla GÜVEN **Yasemin AKBAL ERGÜN
ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
Meriç Belediyeler Birliği
Böylelikle toplam üye sayımız ’ya ulaştı. İlk bilgi evini açtığımızdan bu yana toplamda ödünç kitap verdik.
Dünya Ekonomisine İlişkin Göstergeler
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Türk Bankacılık Sektörü Genel Görünümü
24 Mart 2006 TBB EKONOMİ ÇALIŞMA GRUBU. Rezerv Politikası Üzerine Türkiye’de kriz sonrası dönemde rezerv hareketleri ve kısa bir “güvence” değerlendirmesi.
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
VOLEYBOL.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
Küresel Büyüme Oranları (%)
Pusula eğitimine hoş geldiniz.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
29 Eylül 2005 TBB EKONOMİ ÇALIŞMA GRUBU. Türk Bankacılık Sistemi-Haziran Genel Bilgiler 2. Bilanço Gelişmeleri 3. Türkiye ve AB 4. İllere Göre.
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Ekim Haziran 2006 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Temmuz, 2006.
KalDer - Üye Memnuniyeti Araştırması TMME Araştırma, KalDer’in 2005 yılından bu yana KA Araştırma tarafından yürütülen TMME modelinin KalDer müşterileri.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2013 – 2014 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Eğitim Bölümü Ağustos 2014.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
22 Eylül 2006 TBB BANKACILIK ALT ÇALIŞMA GRUBU Nurhan Aydoğdu
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Tüketici Trend Araştırması Aralık 2009 Sosyal Telefon.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Banka muhasebesi, banka işlemlerinin hesap ve defter sistemlerini ve bunların uygulama şekillerini inceleyen muhasebe sistemidir. Bankacılık Kanunu’nun.
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Eylül 2006-Haziran 2007 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Temmuz, 2007.
DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ SON GELİŞMELER HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI Bişkek 13 Nisan 2009 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Hangi bölümlere geçiş mümkün?
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Finansal Eğitim Merkezi’nde Düzenlenen Seminerlerin Eylül 2011 – Haziran 2012 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı.
Bankacılık sektörü 2010 Ocak-Aralık dönemindeki gelişmeler Ocak 2011.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
Bankacılık Sektörü Temel Göstergeler (Aralık 2007)
Eğitim Merkezi Seminerleri Eylül 2008 – Haziran 2009 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Ağustos 2009.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Eğitim Merkezi Seminerleri Eylül 2009 – Haziran 2010 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2010.
VERİ İŞLEME VERİ İŞLEME-2.
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Eylül Haziran 2008 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Temmuz, 2008.
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2014 – 2015 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Eğitim Bölümü Temmuz 2015.
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
SPK Lisans Türleri ve Lisanslama Sınavları
FİNANS YÖNETİMİ.
İŞKUR İSTATİSTİKLERİ.  2013 AĞUSTOS AYINDA; KİŞİ İŞKUR’A BAŞVURU YAPMIŞ Bunların: u erkek si kadın  2014 AĞUSTOS AYINDA
Tarihçesi; 1990 yılında Akgiray Ailesi tarafından kurulan Bimeks, 2007 ve 2008 yıllarında CNBC–E Business, Interpro Bilişim 500 tarafından Türkiye’nin.
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Seminerleri
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
Mükerrer Vaka Başvuruları (Ankara, Mart-2005) Altuğ Aysun,Ahmet Haki Türkdemir,Gökhan Girgin,Vecihi M.Kutlay,Sevinç Türkdemir Ankara 112 Acil Sağlık.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
2017 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
FİNANSAL SEKTÖRDE BANKALAR
İSTATİSTİKİ VERİLERE BAKTIĞIMIZ DA BORSA OLARAK BİZ NE YAPMIŞIZ..
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
2018 ŞUBAT AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Ağustos 2009 Eğitim Merkezi Seminerleri
“İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ”
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Eğitimleri
2018 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
R. Hakan Özyıldız Kamu bankacılığı R. Hakan Özyıldız
2019 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Sunum transkripti:

TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Ekim Haziran 2005 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu

Giriş Bu çalışma, TBB Eğitim Merkezi’nde Ekim 2004 – Haziran 2005 Dönemi’nde düzenlenen seminerlere ilişkin verilerin derlenmesi sonucu oluşmuştur. Çalışmada yer alan grafikler, Birliğimizin gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerine katılan bankacıların cinsiyet, yaş, unvan, şube/genel müdürlükten katılım, bankacılık deneyimleri, eğitim durumları gibi kriterleri hakkında bilgi sahibi olmamıza yardımcı olacaktır. Çalışma, ayrıca üçer aylık dönemlerde, “Eğitim Kataloğu” muzda bulunan 12 ana konu başlığı altında yer alan seminerlere ilişkin katılımcı dağılımlarını içermektedir. Aynı zamanda her konu başlığının genel toplam içinde oransal dağılımını da görmek mümkündür. Bilgilerinize sunarız.

Değerlendirme TBB Eğitim Merkezi’nde I. Dönem 59 adet seminer düzenlenmiş olup 4 seminer yeterli başvuru almadığından iptal edilmiştir. II. Dönem 82 adet seminer gerçekleştirilmiş 2 seminer yeterli başvuru almadığından iptal edilmiştir ve III. Dönem toplam 72 adet seminer düzenlenmiştir. TBB Eğitim Merkezi’nde I. Dönem 2297 adet başvuru 1035 adet katılım sağlanmış olup, II. Dönem 3727 adet başvuru 1537 adet katılım ve III. Dönem 2646 adet başvuru 1260 adet katılım gerçekleştirilmiştir. Başvurular, eğitim merkezi’nin salon kapasitesinin elverdiği ölçüde karşılanmaktadır. Bu dönem de, eğitim merkezi sınıfları %100 doluluk oranıyla kullanılmıştır. “Ekim Haziran 2005 Eğitim Yılı”na bütünü itibariyle bakıldığında TBB Eğitim Merkezi’nde en çok başvuru alan ve katılım sağlanan seminerler “Finans” ana başlığı altında sunulan seminerler olup, diğer başvurusu yoğun olan gruplar ise, İnsan Kaynakları; Ekonomi; Krediler ve Muhasebe ana başlığı altında sunulan seminerlerdir. Grafiklerden de takip edilebileceği gibi, Bireysel- Elektronik Bankacılık; Dış İşlemler; Satış Pazarlama, Sermaye Piyasaları seminerleri toplam dağılım içinde hemen hemen eşit oranlarda başvuru almıştır. Katılım dağılımları banka grupları açısından incelendiğinde, katılım yoğunluğu sırasıyla Özel Sermayeli Ticaret Bankaları; Türkiye’de Kurulmuş Yabancı Bankalar; Özel Sermayeli Mevduat Kabul Etmeyen Bankalar; Kamusal Sermayeli Ticaret Bankaları olarak gerçekleşmiştir. Seminerlerimize, üye bankalarımızın yanı sıra katılım bankaları ve banka dışı kurumlardan da katılım sağlanmıştır.

Değerlendirme Cinsiyet” ayrımına bakıldığında Ekim-Aralık 2004 ve Nisan Haziran 2005 dönemlerinde bayan katılımcıların ağırlıkta olduğu, Ocak-Mart 2005 döneminde ise erkek katılımcıların daha fazla olduğu görülmektedir. “Yaş grupları” kriter olarak ele alındığında, her üç dönem için de yaş aralığında en çok katılım sağlandığı, bunu 25 yaş ve alt yaş grubunun izlediği, en son sırada 35 yaş ve üstü grubun yer aldığı görülmektedir. Seminerlere katılanların “Unvan grupları”na göre dağılımında uzman seviyesindeki grubun ağırlıklı olarak önde yer aldığı, orta kademe yönetici grubu ve uzman yardımcısı grubunun her üç dönemde de seminerlerimize birbirine yakın oranlarda katılım sağladığı gözlenmiştir. “Şube ve genel müdürlük”ten katılımlar incelendiğinde ise, tüm yıl boyunca şubelerden daha yoğun bir katılım gerçekleşmiş olduğu görülmektedir. “İş deneyimleri”ne göre değerlendirme yapıldığında, her üç dönemde de 5-8 senelik deneyimi olan katılımcıların ağırlıklı olarak katılım sağladığı görülmektedir. Bu sırayı %29 oran ile 2-5 senelik deneyimi olan katılımcılar izlemektedir. Seminerlere 8 seneden fazla deneyimi olan katılımcıların katılım yüzdesi 24, 2 seneden az deneyimi olan katılımcıların oranı ise %13 olarak gerçekleşmiştir. “Eğitim durumları”na göre incelendiğinde, en yüksek katılımın lisans derecesine sahip olan katılımcılardan sağlandığı, bunu yüksek lisans; lise ve ön lisans derecelerine sahip katılımcıların takip ettiği görülmektedir.

Ekim 2004-Haziran 2005 Eğitim Dönemi Katılım Dağılımları

Ekim Haziran 2005 Eğitim Dönemi Gerçekleştirilen Seminerler

Ekim 2004-Haziran 2005 Eğitim Dönemi Başvuru ve Katılımlar

Ekim- Haziran 2005 Eğitim Dönemi Seminer Konularına Göre Katılımlar

Ekim- Haziran 2005 Eğitim Dönemi Banka Gruplarına Göre Katılımlar

Ekim Haziran 2005 Eğitim Dönemi Banka Grupları ve Seminer Konularına Göre Katılımlar