King F. Kwong ve ark. University of Maryland

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HEMODİYALİZDE KALİTE ANKETİ Kriter belirleme ve mevcut durum
Advertisements

Artan Endovasküler Tecrübe İlyak Arter Oklüzyonu Tedavisinde Fark Oluşturur mu? BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RADYOLOJİ.
DERGİ KLUBÜ: KHDAK’İN PREOPERATİF EVRELENMESİNDE VATS’IN KLİNİK ÖNEMİ; 105 HASTA İÇEREN PROSPEKTİF ÇALIŞMA The Spanish Video-assisted Thoracic Surgery.
AKCİĞER METASTAZLARINA CERRAHİ YAKLAŞIM
Dr.Süha Akpınar -Dr.Bahar Kaymakamzade
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
NÖROENDOKRİN TÜMÖRLER
SORULAR 1- Hastanın evresi ? 2- Tedavi öneriniz?
MEME KORUYUCU CERRAHİ SONRASI KONFORMAL TÜM MEME RADYOTERAPİSİ UYGULANMIŞ HASTALARDA KALP VE AKCİĞER DOZUNUN PARSİYEL MEME IŞINLAMASI TEKNİĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI.
4. Ulusal Akciğer Kanseri Kongresi
Son dönem akciğer kanserli hastaya semptomatik yaklaşım
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, TIP FAKÜLTESİ, ÜROLOJİ AD
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
ORAL KAVİTE, OROFARENKS, HİPOFARENKS NEOPLAZİLERİ
Hepatik Kist Hidatik Hastalığında Kisto-Biliyer İlişki, Tedavi Öncesi Hepatobiliyer Spesifik Ajan Gd-EOB-DTPA ile Elde Edilen MR Kolanjiografi ile Belirlenebilir.
Tahir Atik, Caner Turan, E.Ulaş Saz
Girişimsel Bronkoskopide Son Gelişmeler Göğüs Cerrahi Gözüyle
GENEL CERRAHİ.
Enfekte Megaprotezlerde Tedavi Stratejileri
Pınar Çelik TTD 15. Yıllık Kongresi Nisan 2012 Antalya
VAKA-1 AD, 60 yaş, E Kilo kaybı, karında müphem ağrı
F. AKMAN, Z. KARAGÜLER, S.KURT, N. DAĞ, Ş. KINAY, O. ÇETİNAYAK,
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
Radyoterapi de PET Kullanımı
Neriman Şengül*, Emel Güler*** Yasemin Balaban**, Mehmet Ali Yerdel***
Dr. Senem Alanyalı Sentinel Lenf Nodu ve Aksiller Tedavinin Geleceği.
Evre III’de Kombine Tedavi İçinde Cerrahinin Yeri Var mı?
Malign Mezotelyoma da kanser belirteçlerin rolü: Retrospektif bir çalışma Abdullah Çetin Tanrıkulu, Abdurrahman Abakay, Özlem Abakay, Cengizhan Sezgi,
HEPATİK KOLOREKTAL METASTAZLAR
GEP NEN TEMEL CERRAHİ İLKELER
PÇAĞEXER / SAYILAR Ali İhsan TARI İnş. Yük. Müh. F5 tuşu slaytları çalıştırmaktadır.
RETROPERİTONEAL YUMUŞAK DOKU SARKOMLARI
NÖROENDOKRİN TÜMÖRLER GEP-NET
Metastatik Gastrik Karsinoid Tümör Olgusunda Tedavi Yönetimi: Olgu Sunumu ALİ SUNAR, SELÇUK ERGEN, YASEMİN B. TEMİ, ERKAN ARPACI, HÜSEYİN ENGİN BÜLENT.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Onkolojik girişimsel radyoloji: HCC Perkütan Ablasyonlar
Aksiller Cerrahinin Geleceği
SERVİKS STAGE I B2 OLGULARINA YAKLAŞIM Doç.Dr. Ayşe GÜRBÜZ.
Kolorektal Kanser Cerrahi Tedavi
EKSTENDED AKCİĞER REZEKSİYONLARI
Laparoskopik Anti-reflü Cerrahi Olguya Özgü Yaklaşım
F.G. 49 yaş, erkek Özgeçmiş: Sigara: 20 pk yılı, 3 yıl önce bırakmış
DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA
Hemodiyaliz Hastalarında Endovasküler Yolla Tedavi Edilen Santral Ven Darlık ve Tıkanıklıklarının Uzun Dönem Sonuçları Dr. Serkan Gür, Şifa Üniversitesi.
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
Kolorektal Kanser Evreleme
Dünyada Akciğer Kanseri Parkin DM, Int J Cancer 1999; 80:827-41
SORULAR 1-Hastanın evresi ? 2- Tedavi öneriniz?
DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA
Olgu 1 19y Erkek, Öğrenci 4-5 yıl bol balgam çıkarma, öksürük sık pulmoner enfeksiyon Özellikle kış’ın sık enfeksiyon ve Antib. Hemoptizi Burun tıkanıkığı.
Akciğer Kanseri Tanı ve Tedavi Rehberi
PÇAĞEXER / SAYILAR Ali İhsan TARI İnş. Yük. Müh. F5 tuşu slaytları çalıştırmaktadır.
Akciğer Kanserinde Tedavi
DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA
Vena Cava Süperior Sendromu
AKCİĞER KANSERİNDE İNVAZİV EVRELEME
AKCİĞER VE PLEVRA MALİGNİTELERİ OLGU SUNUMU
Karaciğer primer/sekonder tümörleri: ablasyon vs. cerrahi
Nasıl Yaparım? Gastroduodenal Stentleme Devrim AKINCI Hacettepe Radyoloji.
METASTATİK BEYİN TÜMÖRLERİ
KRANİAL SİNİR TÜMÖRLERİ
BAŞ – BOYUN TÜMÖRLERİNE GENEL YAKLAŞIM
YUMUŞAK DOKU SARKOMLARINDA RADYOTERAPİ
NAB-PAKLİTAKSEL TEDAVİSİNE YANIT ALINAN BİR METASTATİK PANKREAS KANSERİ OLGUSU. EMRE BİLGİN 1, SERKAN AKIN 1, ÖMER DİKER 1, ŞUAYİB YALÇIN 1 1HACETTEPE.
SANTRAL SİNİR SİSTEMİ TÜMÖRLERİ
PROF.DR. İRFAN YALÇINKAYA
PROF.DR. İRFAN YALÇINKAYA
20. Ulusal Cerrahi Kongresi Nisan 2016 Titanic Deluxe Otel ve
Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanseri Evre IIIA Hastalık
Farklı Fraksiyon Şemalarına Radyobiolojik Açıdan Bakış
Sunum transkripti:

King F. Kwong ve ark. University of Maryland PANCOAST TM.’DE TRİMODALİTE TEDAVİ İÇİNDE YÜKSEK DOZ RT İLE YÜKSEK PATOLOJİK TAM CEVAP VE MÜKEMMEL UZUN DÖNEM SAĞKALIM King F. Kwong ve ark. University of Maryland

Pancoast Tm. İlk 1924 yılında, radyoloji uzmanı olan Dr. Henry K Pancoast Tm. İlk 1924 yılında, radyoloji uzmanı olan Dr. Henry K.Pancoast tarafından tanımlanmıştır. Güncel yaklaşım sup. Sulcus lok, 2. kosta seviyesinin üzerinden Apikal göğüs duvarı rezeksiyonu Ac ca %5 i Son 40 yıldır bimodalite ted.(preop RT ve rez.) Son zamanlarda Preop RT+KT

Tüm hastalara Beyin BT veya MR veya PET İNDÜKSİYON TERAPİ REJ. METHOD 1993 VE 2003 Yılları arasında. Pancoast tanısı rad. ve klinik bulgular, preop CT,İİAB;TBB veya MK ile LN tutulumu. Tüm hastalara Beyin BT veya MR veya PET İNDÜKSİYON TERAPİ REJ. Bütün hastalara preop yüksek doz RT Kombine platinyum bazlı KT 3 boyutlu RT primer tm ve med.geniş alan 45Gy ve ek olarak 14.2Gy

CERRAHİ YAKLAŞIM 3-4 HF Sonra lokal progresyon veya uzak met. olmayan hastalara cerr. Lenf nodu evrelemsi. S-T PL, Ant-süp,Ant hemiclamshell Perop basit transvers uzantı tutulumu veya vertebral osteotomi dışındakilere nöroşirürji ve ortopedi komsültasyonu Lobektomi veya pnömonektomiden daha az rezeksiyon yok. GD ile birlikte ‘en bloc’ rezeksiyon

Rutin olarak bronş güdüğüne interkostal veya serratus flebi. Hiler med. Lenf nodu diseksiyonu Komplet yanı (CR): Çıkarılan piyeste hiç canlı tm. dokusu yok Ro: Op. Alanında hiç canlı tm. Dokusu yok R1: Op. Alanında mikroskopik tm dokusu

İZLEM İlk 2 yıl 3 ayda , sonra 6 ayda bir FM,hikaye,Toraks CT ile izlem İlk 2 yıl Beyin Bt veya Mr yıllık veya semptoma göre. İSTATİSTİK Kaplan-Meier analizi %95 CIs: güven aralığı.

37 Hastadan 36’sı rezeke edildi. 34 hastada platin içeren KT kombinasyonu. Sadece 2 hastada tek ajan KT Bütün hastalara yüksek RT, 1 hastada 30Gy(şiddetli özefajit nedeni ile.)

2 hasta fissür invazyonu nedeni ile 1 hasta santral hiler yerleşim nedeni ile pnömonektomi 1 hastada subklavian arterde mikroskopik tümör varlığı.Sonrasında stent konuldu ve bu bölgeye RT verildi 1 hastada perop sepsis ve ADS mevcuttu ve 30. gün ex. Operatif mort. %2,7 (n=1/37) Anlamlı morbidite 10 hastada (n=10/37) %27

SAĞKALIM VE TED. CEVABI Parsiyel yanıt: %40,5 (%95 CI, 26%-59% n=15) Medyan takip 24,7 ay.

İstatistiksel olarak anlamlı fark yok.

Preop patolojik lenf nodu bulunan hastada medyan yaşam süresi bulunamadı.İstatistiksel olarak rezeksiyon Öncesi lenf nodu durumu açısından fark yok.

İstatiksel olarak anlamlı fark yok.

NÜKS VE TEKRARLAMA %50 hastada nüks (n=18) Uzak nüksü 13 hasta en yaygın olarak beyin (n=9 uzak rekürrenslerin %50’si) 4 hastada diğer (adrenal,KC,uzak LN) Lokal rek. Ac ve mediastende 5 hastada (total rekürrensin %27.7’si)

TARTIŞMA 60 Gy RT bu serideki hastaların %97’sine güvenle uygulandı. 3D RT planı daha yararlı. Potansiyel kazanç lokal kontrol. Bronş güdüğü devaskülere edilmedikçe yüksek doz RT’nin fistül oluşumuna etkisi yok.

Diğer serilerde (SWOG-9416) Van Geel ve ark Diğer serilerde (SWOG-9416) Van Geel ve ark. Ro oranları 45 Gy ile N2 (-) olan hastalarda T3 lezyonda %91, T4 %87 RT bu seride 45 Gy ve intraop +10 Gy Bu çalışmada ise N2 hastalar ve bir soliter beyin meti olan hasta mevcut ve 56,9Gy RT verildi. Diğer serilerin hiçbirinde uzak met. yok.

Profilaktik beyin ışınlaması (Komaki ve ark. ) anlamlı fark yaratmıyor Tedavi öncesi LN (+)’liğinin olması bu hastalarda trimodalite ted. uygulanmasına engel değil. İlerde Pancoast Tm.’lerde Beyin met. Sık olması profilaktik beyin ışınlaması gerektirebilir.