25.Nisan.2012.  İlaç Takip Sistemi İkinci Faz’ın canlı kullanıma geçişi esnasında karşılaşılan sıkıntılar.  Mayıs.2012 Ankara İ.E.G.M. toplantısında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE VE KULÜP ÇALIŞMALARI
Advertisements

ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İTS FAZ II UYGULAMASI HAKKINDA
İLAÇ TAKİP SİSTEMİ T.C. Sağlık Bakanlığı, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü İlaç Takip Sistemi Brimi.
Yazılımda Tria Farkı Eczanede İlk POS Kasa Uygulaması
e-YÖNET: Mobil Kurumsal Yönetim Platformu
T.E.B.4.BÖLGE ADANA ECZACI ODASI ADANA ECZACI ODASI 14 MAYIS ECZACILIK BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE HOŞGELDİNİZ “İTS-MEDULA-TEBEOS” 8 MAYIS 2010.
İTS (İlaç Takip Sistemi)
Bilişim Teknolojileri Dersi
ELEKTRİK ENERJİSİ SATIŞ EĞİTİMİ
Selda Aydın Seyhan Kamçı
Türk Eczacıları Birliği olarak eczacılığın,bilimsel, mesleki, etik değerlerini korumak, meslektaşlarımızın karşılaştıkları problemlere çözüm üretmek.
Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
Öğretim İhtiyacını Belirleme
25.Nisan  İlaç Takip Sistemi İkinci Faz’ın canlı kullanıma geçişi esnasında karşılaşılan sıkıntılar.  Mayıs.2012 Ankara İ.E.G.M. toplantısında.
SİVAS TAPU VE KADASTRO XX.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
CPM MASTER ERP Kalite Yönetimi
ÇÖZÜM İYİLEŞTİRME TAKIMI ÇALIŞMA RAPORU Şubat 2012 ANTALYA TAPU VE KADASTRO VIII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ.
İSTATİSTİKLERLE TÜRK DERİ SEKTÖRÜ İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİ.
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
ESKİŞEHİR TAPU VE KADASTRO XVII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
ITS İlaç Takip Sistemi; piyasadaki bütün ilaçların üretimden tüketime tüm aşamalarda bildirimlerle izlenebilmesi, Sağlık Bakanlığı’ nın takibi altında.
ERK İSG&İK – –
3.Mayıs.2010 Murat Mendi Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Ulkar Holding İlaç Takip Sistemi Süreçleri ve Altyapısı.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
DÖNEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI ORDU İLİ
ERP KONSEPT EĞİTİMİ.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
GRUP ASPRİN Rim Achkar Ulvi Akcakaya Hüseyin Arslan Ferhat Çeçen
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 6. SINIFLAR
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
EĞİTİMDE KALİTE ÖDÜLÜ EKİP RAPORU
İşletmeyi neden kurarız ?
Nakit Bütçesi Uygulaması- 3
E-Ticaret Firması 2007 Kurulan Trend A.Ş. isimli şirket Tarafından Yönetilmekte… Hazırlayan: Nevzat Melih Tünek.
Çocuk ve Genç Eğitim Programları Çocuk ve Genç Eğitim Programları.
ROSAMSUN ROMANİAN TURKİSH TOURİSM AGENCY. BASINDA OKULUMUZ.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kalite Yönetim Sistemi Eğitim Sistem Mühendisliği …….. Süreci …… Bürosu …… Şubesi Süreç İyileştirme.
1. KUŞAK DÜZEN.
2. ÜNİTE ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA,DÜZENLEME VE GÖSTERME
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
SGK PROTOKOL SÜRECİ VE AFAD. 09 Mart 2016’da AFAD ile ilgili Mart ayında; Kurum başkan yardımcısı ziyaret edildi. 22 Mart 2016’da basın açıklaması yapıldı.Basın.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü MAYIS 2010 “3G” İYİLEŞTİRME TAKIMI Fotogrametri ve Geo. Daire Bşk. ÇALIŞMA RAPORU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fotogrametri.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI A T I L I M – E Ğ İ T İ M D A İ R E S İ B A Ş K A N L I Ğ I.
Diyarbakır tanıtım toplantısı ŞİMDİ DÜŞÜNME ZAMANI 2013 TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ ULUSAL SERGİSİ Diyarbakır tanıtım toplantısı.
10. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 1 AMİNE YUGRUŞ NECİP SELMAN ÖZKAN.
VBT Bilgi Teknolojileri
Fiyat ve Ürün Karşılaştırması
……………………….. BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ YGG SUNUMU Tarih: YGG Dönemi: 2016
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
Bilgi Sistemleri Hafta4
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ACENTELERİN GELECEĞİ PLATFORMU
Microsoft Teams Uygulaması. Microsoft Teams Nedir ? Microsoft Teams, Office 365’te bulunan sohbet tabanlı bir çalışma alanıdır. Office 365’te, ekip içinde.
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Şirket Adı İş Planı.
VBT Bilgi Teknolojileri
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

25.Nisan.2012

 İlaç Takip Sistemi İkinci Faz’ın canlı kullanıma geçişi esnasında karşılaşılan sıkıntılar.  Mayıs.2012 Ankara İ.E.G.M. toplantısında bu sıkıntıların ve muhtemel çözümlerin nasıl paylaşılacağının belirlenmesi.  Haziran.2012 Toplantısının gündem tespiti.

Anketimize katılım 83 civarı üyemiz göz önüne alındığında katılım oranının %10’nu bulmadığını görüyoruz. Bu durum ya hiç bir sıkıntımızın olmadığı yada Nasrettin Hoca’nın Timur’un Filleri Fıkrasında belirttiği durum oluşmaktadır. Şimdi eldeki verilere göre verilen cevaplara bir göz atalım.

Bu problem nasıl oluşmakta ve karşımıza çıkmaktadır? Problemle karşılaşan meslektaşlarımız nasıl bir çözüm izledi? Bu problemin çözülmesi ve/veya daha az bizlere sıkıntı yaşatması için önerileriniz nelerdir?

 (6) Depo tarafından ITS Mal İade bildirimleri problem oluşturmaktadır? Bu fonksiyonun ya henüz kullanılmadığı yada kullanan üyelerimizin cevap vermediği görülmüştür. Sonuç olarak bu fonksiyonda paylaşılmış bir sıkıntı mevcut değil.

 (7) Depo tarafından ITS Mal Satış bildirimleri problem oluşturmaktadır? Bu fonksiyonda paylaşılmış bir sıkıntı mevcut değil.

Ayrıca grubu ve bazı görüşmelerde paylaşılan hususlar düzenlendiğinde: Sevkiyat Tırlarının daha çok bekletilmesi ve ek maliyet oluşması. Eczaneden yapılan deneme yanılma satışları. Sahipsiz ürüler “havuz problemleri”. 1 nci faz ürünü olup 1 Mart öncesi ecza deposunun mal alımı yapılan satışların İTS ye bildirmeden olmadan iade etmesi. Ecza deposu Mal iptal bildirimi yaptıklarında bizde görünmesi gerekirken Sahipsiz ürünler havuzunda görünmesi İADE prosedürlerinin oturtulmamış olması. Bu nedenle diğer paydaşların yaptığı aktivitelerde bir düzen sağlanamıyor. Bir depoda olması gereken ürünün başka bir depodan çıkması ve çözümü. Herhangi bir araştırma sorgulama yapılmadan problem iletilmesi. Ecza depolarının GLN lerinin aniden deaktive edilmesi Şirketlerin bu sürecin aşabilmesi için şirket içi görev ve sorumlulukların belirlenmesinden şikayetlerin toplanması yöntemine kadar oluşturduğumuz frameworkün konuşulması

Sıkıntılarımızı önceki slaytlarda özetlemeye çalıştık. “Eğer problemleri sıralayıp, çözüm önerisi getiremez isek bizlerde problemin birer parçası haline geliriz. Sonuç olarak iş birimlerimize, yöneticilerimize ve yetkililere ne sunabiliriz?” Bu toplantımızın en önemli hedefi sıkıntılarımızın/problemlerimizin tespiti ve muhtemel çözüm önerilerinin derlenmesidir.

Bir excel dokümanı üzerinde:  Problemler/Sıkıntılar Kolonu oluşturulacak ve katılımcıların belirtiği sıkıntılar/problemler yazılacak.  Muhtemel çözüm ve iyileştirme önerileri diğer bir kolona yazılacak (Sektör ve İ.E.G.M. şeklinde iki ayrı alt kolonda olabilir).  Excel dokümanı, grup üyeleri ve katılımcılarla paylaşılacak.

 Yeni Türk Ticaret Kanunu ve IT/IS Birimlerinin yönetmesi/yapması gereken hususlar.  Cloud Teknolojisi’nin IT/IS yöneticilerine yönelik sektörün lider tedarikçilerinden özel tanıtımın talep edilmesi.  Mobil teknolojilerin sektörümüzde kullanımı konusunda önemli tedarikçilerimizden özel tanıtım talep edilmesi. Not: Toplantı tarihide tespit etmemiz gerekiyor.