Hoş geldiniz Haydar TUNA Prof.Dr. O. Ayhan ERDEM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

HAKKARİ ÜNVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde.
75. Yıl İlköğretim Okulu Edremit - BALIKESİR
1. OSB EĞİTİM ZİRVESİ 6-7 EKİM 2012 İSTANBUL. NİTELİKLİ İŞGÜCÜ VE OSB’LERDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM  NEDEN OSB’LERDE MESLEKİ VE TEKNİK OKUL  NEDEN.
Halis Emre YILDIZ SUNAR
2010 Yılı Yer Değiştirmelerde Dikkat Edilecek Hususlar.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİ Alper BİLGİN. BAŞVURU MODÜLÜ DAVETLER ve RANDEVULAR GÖREV ve OLURLAR DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ RAPORLAR.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28750
İstatistiksel Sınıflandırma
Meslek: Araştırma Görevlisi İsim: Hakan Üçgün Mezuniyet Yılı: 2012.
ÜNİVERSİTE HASTANE İŞLETMECİLİĞİ - MARMARA ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
Engellilik ve Dava Örnekleri
(Strateji Geliştirme Bölümü) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
İş değerlemesi (job evaluation) Prof. Dr. Şahin Kavuncubaşı
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
EĞİTİM İSTATİSTİKLERİ
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
S UNULAR EN GEÇ 09/12/2014 TARIHINE KADAR GÖNDERILECEKTIR DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR Okul isimlerini kendi okulunuza göre uyarlayınız. Okulun ön cepheden.
MÜDÜR ATAMALARINA İLİŞKİN İŞLEMLER
Ege Üniversitesi Yeni Bilgi Sistemi
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
 Aynı binaların birden fazla kurum müdürlüğünce kullanılması durumunda; Binanın sahibi okul/kurum; Bina Durumu, Lojman Durumu, Bina Kullanımı Kiracı okul/kurum;
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
EPİDEMİYOLOJİK ARAŞTIRMA PLANLANMASI
EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Paneli Kullanımı
E-OKUL UYGULAMALARI-2 YÖNETİCİ MODÜLÜ * ŞİFRE İŞLEMLERİ
İKS OKUL RAPORLARI NASIL ALINIR?
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞİ
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri
ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI
Kamu Hizmetine Giriş. Bu hafta neler var...  Kamu Hizmetine Girişte Anayasal İlkeler  Hizmete Girişte Aranan Genel ve Özel Şartlar  Hizmete Alma Politikası.
1 ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ ŞUBESİ DESTEKLEME VE YET İŞ T İ RME KURSLARI YÖNERGES İ & DESTEKLEME VE YET İŞ T İ RME KURSLARI KILAVUZU 2015/2016.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ & DESTEKLEME VE YETİŞTİRME.
DYK, HANGİ OKULLARDA AÇILABİLİR
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ HAKKARİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Destekleme ve Yetiştirme Kursları.
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bitlis Eren Üniversitesi
BAŞVURU ŞARTLARI Özel Okullar Başvuru kılavuzda yer alan özel okullara, 8. Sınıf Birinci ve İkinci Dönem Ortak Sınavlarına girmiş ve okulun açıkladığı.
Sınav Görevlendirmeleri Modülü Proje Yöneticisi: Ahmet SARI Geliştirici: Fazıl AYDEMİR.
8.SINIF / SOSYAL BİLGİLER Modül Soru Bankası.
MEBBİS Atama Kadrolu Öğretmen Modülü
MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVLARI 28 – 29 NİSAN 2014 ORTAK SINAVLAR İLE 10 – 11 MAYIS 2014 MAZERET SINAVI İÇİN 5 MART 2014 TARİHİNE KADAR YAPILMASI GEREKEN.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları Başvuru Kılavuzu Ercan AKSOY Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Hizmetleri Şefi
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ. RAPOR YAZIM ESASLARI Raporun Biçimsel Düzeni  Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır.
YAKUP KALAFATOĞLU ORTAOKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2.DÖNEM 1.PROJE GÖREVİ HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLERİN; ADI:Cansu SOYADI:HAMZAÇEBİ ADI:Emine SOYADI:USTA YAKUP.
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
T.C. SAİMBEYLİ KAYMAKAMLIĞI İl ç e Milli Eğitim M ü d ü rl ü ğ ü 2016 BRİFİNG DOSYASI.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
MESLEKİ YETERLİLİK MODÜLÜ
AKADEMİK KADRO VE YAZIŞMAŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ VE GÖREVLERİ
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
Bu sunum Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 08/09/2014 tarihli /480.99/ sayılı , “Dyned Destek Hizmeti” konulu yazısına istinaden.
ELEMENT BİLGİSAYAR İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ.
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
Sunum transkripti:

Hoş geldiniz Haydar TUNA Prof.Dr. O. Ayhan ERDEM

Okulların Atama Etki Faktörü MEBBİS 119 modül 2946 Ekran 2067 Rapor Personel Kurum

Atama İşlemleri Başvuru modülü üzerindenBaşvuru modülü üzerinden Kişilerin tercihleri alınarak.Kişilerin tercihleri alınarak. Başvurular onaylatılıyor.Başvurular onaylatılıyor. Başvurular kesinleşiyor.Başvurular kesinleşiyor. Tercihinde en yüksek puana sahip kişi atanıyor.Tercihinde en yüksek puana sahip kişi atanıyor. Kararname düzenlenip göreve başlatılıyor.Kararname düzenlenip göreve başlatılıyor. Bu hareket özlük bilgisine yansıyor.Bu hareket özlük bilgisine yansıyor.

İlk Atama İşlemi Maliye bakanlığından kadro gelmesiMaliye bakanlığından kadro gelmesi Kadronun branş bazında orantılı olarakKadronun branş bazında orantılı olarak Branş bazındaki ihtiyaçların il bazında dağıtımıBranş bazındaki ihtiyaçların il bazında dağıtımı Açık bulunan okulların sisteme girişiAçık bulunan okulların sisteme girişi Başvuruların açılmasıBaşvuruların açılması Başvuruların onaylatılıpBaşvuruların onaylatılıp Atama işleminin gerçekleşmesiAtama işleminin gerçekleşmesi Evrensel küme ihtiyaç bulunan kurumlarla sınırlıEvrensel küme ihtiyaç bulunan kurumlarla sınırlı

İller arası ve özür atamaları Açık bulunan okulların sisteme girişiAçık bulunan okulların sisteme girişi Başvuruların açılmasıBaşvuruların açılması Başvuruların onaylatılmasıBaşvuruların onaylatılması Atama işleminin gerçekleşmesiAtama işleminin gerçekleşmesi Evrensel küme ihtiyaç bulunan kurumlarla sınırlıEvrensel küme ihtiyaç bulunan kurumlarla sınırlı

İl İçi Atamaları Başvuruların açılmasıBaşvuruların açılması Tüm kurumlar listede gözüküyorTüm kurumlar listede gözüküyor Başvuruların onaylatılmasıBaşvuruların onaylatılması Atama işleminin gerçekleşmesiAtama işleminin gerçekleşmesi Evrensel küme tüm kurumları içeriyorEvrensel küme tüm kurumları içeriyor Bütün kurumlar eşit oranda seçim şansına sahipBütün kurumlar eşit oranda seçim şansına sahip Kurumların popülerliği bulunabilir.Kurumların popülerliği bulunabilir.

Bayes Kuralı Koşullu olasılıkKoşullu olasılık Eğer olaylar bağımsız ise olasılıklar çarpılırEğer olaylar bağımsız ise olasılıklar çarpılır

Branş Atama Faktörünün Bulunması yılları arasındaki il içi tercihler yılları arasındaki il içi tercihler kurum tercihi aktarılmış kurum tercihi aktarılmış kurum ve 136 farklı branş57136 kurum ve 136 farklı branş Olasılıklar PL/SQL ile hesaplanmıştır.Olasılıklar PL/SQL ile hesaplanmıştır. Hiç tercih edilmeyen okulun olasılığı sıfırHiç tercih edilmeyen okulun olasılığı sıfır

Branş Atama Faktörünün Bulunması

Olasılık değerleri 0 ile 1 arasındaOlasılık değerleri 0 ile 1 arasında Bu değerler arasında normalize edildiBu değerler arasında normalize edildi Atama etki faktörü bulunduAtama etki faktörü bulundu

Sonuçlar Büyükşehir merkez ilçe okulları daha yüksekBüyükşehir merkez ilçe okulları daha yüksek İlçenin gelişmişlik düzeyi ile etki faktörü uyumluİlçenin gelişmişlik düzeyi ile etki faktörü uyumlu Merkezden uzaklaştıkça faktör azalıyorMerkezden uzaklaştıkça faktör azalıyor Merkez dışında gelişmiş bazı ilçelerin faktör değerleri de yüksekMerkez dışında gelişmiş bazı ilçelerin faktör değerleri de yüksek Faktör değeri yüksek olan ilçelerde bazı uzak okulların değeri daha küçükFaktör değeri yüksek olan ilçelerde bazı uzak okulların değeri daha küçük

Sonuçlar Büyükşehir dışında kalan illerBüyükşehir dışında kalan iller İl merkezlerinin faktörü daha yüksekİl merkezlerinin faktörü daha yüksek Merkezden uzaklaştıkça faktör azalıyorMerkezden uzaklaştıkça faktör azalıyor Merkez dışında gelişmiş bazı ilçelerin faktör değerleri de yüksek çıkabiliyorMerkez dışında gelişmiş bazı ilçelerin faktör değerleri de yüksek çıkabiliyor

İleri Çalışmalar ve Öneriler Öğretmen atama hareketlerinin yorumlanmasıÖğretmen atama hareketlerinin yorumlanması Sonuçların CBS üzerine yansıtılmasıSonuçların CBS üzerine yansıtılması Tercihlerde bu katsayıdan faydalanılmasıTercihlerde bu katsayıdan faydalanılması CBS üzerinden başvuru alınması sağlanabilir.CBS üzerinden başvuru alınması sağlanabilir.

Teşekkürler!