İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Tematik Izleme Toplantısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJELERİ
Meriç Belediyeler Birliği
«KASTAMONU MASA TENİSİ OYNUYOR» PROJESİ
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
Comenius Okul Ortaklıkları
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
Öğretmen Yetkinlikleri
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
YERELDE AB SÜRECİ.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
COMENIUS PROJESİ (hayatboyu ögrenme programi) “LLP” MUĞLA TURGUT REİS LİSESİ.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
2013 Teklif Çağrısı Döneminde Hayatboyu Öğrenme (LLP)/ Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları proje teklif sayısı 1647, kabul edilen proje sayısı.
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
Bilgilendirme Toplantısı
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
YALVAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GATHER TOGETHER FOR BETTER "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi. GENÇLER İÇİN AVRUPA FIRSATLARI Gençlere soru cevaplama hizmeti yanında ihtiyaçları olan bilgiyi, bilgilendirme.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Sunum transkripti:

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Tematik Izleme Toplantısı T.C BİLECİK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJELER EKİBİ Tematik Izleme Toplantısı Dezavantajlı Grupların Sosyal Hayata Dahil Edilmesi 27 Mayıs 2013 Içkale Hotel -Ankara

BİLECİK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LLP HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI COMENIUS REGIO BÖLGESEL ORTAKLIKLAR PROJESİ “Our Commitment First … against poverty… for inclusion” (OCF) “YOKSULLUĞA KARŞI BİZİM TAVRIMIZ” PROJE NUMARASI: 2011-1-TR1-COM13-27448-1

Koordinatör Proje Logomuz Ortak

Proje Bilgileri; Proje Koordinatörü Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü - Türkiye 5 Ortak *1 Osmangazi İÖO *2 Ertuğrulgazi İÖO *3 Bilecik Eğitim Derneği *4 Pazaryeri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü *5 Pazaryeri Kız Meslek Lisesi Proje Ortak Ülkesi Casa Corpului Didactic Prahova – Romanya (Prahova Öğretmen Eğitim Enstitüsü) 11 Ortak

Proje Bütçesi; Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü – Türkiye Toplam bütçe - 51 300 Hibe tutarı - 42 975 Son bütçe - 35 475 (3. bütçe revizesi sonrası) Casa Corpului Didactic Prahova – Romanya toplam - 43 840 Hibe tutarı - 37 880 Avrodur.

Hareketlilik Tarihleri; İki Ülke arası mesafe 1030 km= 18.000 Euro Türkiye-Romanya Bilecik – Ploiesti Romanya (5 Gün) 12 Kişi 18/09/2011 Bilecik MEM : 4 kişi EİO : 2 kişi OİO : 2 kişi Paz. KTML : 2 kişi Paz. İMEM : 1 kişi BED : 1 kişi Bilecik – Ploiesti Romanya (5 Gün) 13 Kişi 14/10/2012 Bilecik MEM : 5 kişi Toplam 25 Kişi

YOKSULLUĞA KARŞI BİZİM TAVRIMIZ Proje Özeti: Araştırmalar göstermiştir ki fakir ailelerde doğan çocuklar okulda başarısız oluyorlar ve hayatta daha az fırsatlara sahip olabiliyorlar(2009 yılı "Save the Children" derneği 'Çocukların Okuldaki Başarısını Desteklemede Ailelere Yardım' konulu araştırması). Bu dezavantajlar yetişkinlikte iş bulma problemine ve performans düşüklüğüne neden oluyor. Fakat, yoksulluk ve başarısızlık denklemini bozmak ayrıca toplumda eşitliği sağlama birtakım girişimlerle mümkündür. Projemizle; dezavantajlı çocuklar ve aileleriyle ilgili, ortaklarımız aile destek programları çerçevesinde aşağıdaki etkinlikleri yapacaklardır: * ebeveyn yeteneklerini geliştirmek, * çocukların sağlıklı olmasını sağlamak, * ailelerin okullarla iletişimini arttırmak, * yerel destek kaynaklarını bir araya getirmek, 'Save the Children(2009)' a göre; ailelerin bu şekilde desteklenmesiyle fakir çocukların zengin akranlarıyla aralarındaki başarı farkının kapanacağına inanıyoruz. Böylece fakirliğin yetersiz eğitim çıktılarına neden olması durumu da ortadan kalkacaktır. Bu proje, gençlerin hayatta maksimum başarı sağlayabilmeleri için okul ve toplumda karşılıklı müzakere ve değişim uygulamalarını amaçlamaktadır. Bu da gençlere verilen hizmetlerin iyileştirilmesi için gözlem ve karşılıklı fikir alışverişi ile sağlanır. Proje Hibe tutarı: 35.475 Avro.

Proje kapsamında gerçekleştirilen bazı faaliyetler; Durum tespiti yapılarak Rehberlik Araştırma Merkezi ile ortak taramalar yapıldı. Geliri yoksul çocukların yaşam kalitesinin arttırılması için kullanılan kermesler düzenlendi. Pilot uygulamalar ile dezavantajlı çocukların sosyal hayata entegrasyonu sağlandı. Aile görüşmeleri, psikolojik destek faaliyetleri yapıldı. Öğrenci, Öğretmen ve Velilere yönelik il çapında konferanslar düzenlendi. Öğrencilere farklı imkanlar veren ücretsiz Yaz okulu açıldı. Yurtdışından gelen ortak ziyaretçilerimize proje uygulamaları tanıtıldı, ve yurtdışı ortağımıza yaptığımız ziyaretlerde değişik deneyimleri paylaşma şansı bulduk.

Proje başlangıcı ve süresince ortak kurumlarımızla yaptığımız toplantılardan enstantaneler.

proje afişlerine bir örnek

14-17 Kasım 2013 Comenius Regio İrtibat Semineri – Prag‘da projemizi tanıttık ve proje yaygınlaştırma materyallerimizi dağıttık.

12-14 Eylül 2011 Projelerde İyi Örnekler Çalıştayı – Ankara ‘da projemizi tanıtma şansı bulduk.

2011 ve 2012 yıllarında AB UYUM, DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU ‘nun farklı toplantılarında projemizi tanıtma şansı bulduk.

Yurtdışı hareketliliklerimizde farklı deneyimler kazandık ve ilimize gelen eğitimcilere kendi uygulamalarımızı tanıtma şansı bulduk.

Yerel ve ulusal basında projemizi tanıtma ve geniş kitlelere ulaşma şansı bulduk.

TEŞEKKÜRLER