ISIL İŞLEM TÜRLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
JOMINY DENEYİ.
Advertisements

Düzlemsel anizotropiye sahip parçalar haddelenme yönünde , ona dik yönde veya bu 2 yönde herhangi bir açıya sahip yönde farklı plastik şekil değiştirme.
YÜKSEK MUKAVEMETLİ YENİ NESİLÇELİKLERİN ÜRETİMİ ve MEKANİK ÖZELLİKLERİ
Demir-Karbon Denge Diyağramı
Özel çelikler.
SOĞUK ŞEKİL VERME Soğuk şekil vermenin temeli, pekleşme
Dislokasyon yoğunluğunun dayanıma etkisi
Yüzey gözeneği (Tozaltı kaynağında)
DEMİR – KARBON ALAŞIMLARININ TTT DİYAGRAMLARI
İkinci kademede, yüksek sıcaklıklarda (≈ 850 oC) ostenit içinde karbon difüzyonu ve düşük sıcaklıklarda (≈ 750 oC) ferrit içinde mangan difüzyonu sonucu.
Metallere Plastik Şekil Verme
MEKANİK TESTLER MEKANİK TESTLER.
İMALAT YÖNTEMLERİ-II Yrd. Doç. Dr. Bülent AKTAŞ.
Çalışma sırasında kırılma
Demİr ve demİrdIŞI metaller
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
ISIL İŞLEM UYGULAMALARI Mehmet ÇAKICI AR-GE & Proses Kontrol Sorumlusu
METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
DÖVME (Forging) Dövmenin tarihi 4000 yıl veya daha fazlasına dayanmaktadır. Cıvatalar, perçinler, çubuklar, türbin milleri, paralar, madalyalar, dişliler,
Karbürizasyon.
Metallere Plastik Şekil Verme
GRİ (LAMEL GRAFİTLİ) DÖKME DEMİRLER
12 Metallerin Mekanik Özelliklerini Değiştirme Yöntemleri
Metallere Plastik Şekil Verme
FİZİKSEL METALURJİ BÖLÜM 5.
Kırılma Mekaniğine Giriş
DÖKME DEMİRLER.
KOROZYONDAN KORUNMA.
Alümiyum Şekillendirme Teknolojileri
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
ITAB. ITAB Saf demirin soğuma eğrisi ve oluşan kristal yapıları -demiri (HMK) -demiri (YMK) -demiri (HMK Sıvı 911°C 1392°C 1538°C Zaman Sıvı + 
ÇELİKLERE UYGULANAN ISIL İŞLEMLER
3. MALZEME PROFİLLERİ (MATERIALS PROFILES)
Fe-Fe3C diyagramı Ötektik L →  + Fe3C Peritektik L +  →  L 1493ºC 
HADDELEME GÜCÜNÜN HESAPLANMASI:
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
Metallere Plastik Şekil Verme
ELASTİK DAVRANIŞ Aytekin Hitit.
TEKİL VE ÇOĞUL KRİSTALLERİN PLASTİK DEFORMASYONU
KAYNAK HATALARI hacı aslan
MUKAVEMET ARTIRICI İŞLEMLER
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
Yrd. Doç. Dr. Nesrin ADIGÜZEL
METALOGRAFİ Metallerin ve Alaşımların Mikroyapıları.
MÜHENDİSLİK MALZEMELERİ
BİTİRME İŞLEMLERİ – KALİTE KONTROL
HOŞGELDİNİZ GALVANİZLİ ÇELİKLERİN KAYNAK KABİLİYETİ K K ayna ayna
MÜHENDİSLİK MALZEMELERİ
Kristal kusurları Hiç bir kristal mükemmel değil;
DEMİRDIŞI METALLER.
VICKERS SERTLIK ÖLÇME YÖNTEMI Ölçme ve değerlendirme kriterleri aynı Brinell yöntemindeki gibidir. Bu yöntemi Brinelden ayıran özellik kullanılan ölçme.
SERTLEŞTİRME VE TAVLAMALAR
Tane sınırları Metal ve alaşımları tanelerden oluşur. Malzemenin aynı atom dizilişine sahip olan parçasına TANE denir. Ancak her tanedeki atomsal.
MUKAVEMET ARTIRICI İŞLEMLER
Isıl İşlemler.
Metallere Plastik Şekil Verme
HİDRO ŞEKİLLENDİRME Hazırlayanlar: 1-)Taylan YILDIRICI ( )
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
KAYNAK VE MALZEME BİLİMİ
PLASTİK KÜTLE ŞEKİL VERME
Hazırlayan : Prof. Dr. Halil ARIK ANKARA
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
5. Dökme Demir ve Çelikler Metalik Malzemeler genel olarak; -Demirli metaller ve -Demir dışı metaller olmak üzere iki grupta toplanabilir. Saf metaller;
5. Dökme Demir ve Çelikler
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Metallere Plastik Şekil Verme
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tasarımda Malzeme Seçimi METALLER Hazırlayan: Mustafa ACAROĞLU.
Sunum transkripti:

ISIL İŞLEM TÜRLERİ

Bu tavlamanın amacı, parçayı mümkün olan en yüksek sıcaklığa ısıtıp, belli bir süre tutarak malzeme içinde katılaşma sırasında ortaya çıkan segregasyonları (bölgesel bileşim farklılıkları) yayınma yoluyla gidermektir.

Bu tavlamanın amacı küçük ve düzgün dağılmış taneli ferrit ve perlit içeren bir mikroyapı elde etmektir. Haddeleme, dövme gibi plastik şekillendirme yöntemleri ile oluşturulan homojen olmayan tane boyutuna ve döküm sonrası oluşan iri tanelere sahip malzemelere uygulanır.

Bu tavlamanın amacı, %0,5’ten çok C içeren çeliklere talaşlı imalat, haddeleme, bükme, çekme gibi şekillendirme işlemleri öncesinde en yumuşak ve sünek hali kazandırmaktır. Böyle bir yapı, C’un yayınımı ile ferritik matris içinde küresel sementit tanecikleri oluştururak sağlanır. C’un ferrit içindeki yayınım hızı, ostenit içindekinden hızlı olduğu için uygulamada kullanılan sıcaklık A1 sıcaklığı (723C) civarındadır.

Bu tavlamanın amacı kaynak, döküm, plastik şekil verme ve ısıl işlemler sonucunda malzemede var olan iç gerilmelerin en az düzeye indirilmesidir. İç gerilmeler malzemenin maruz kaldığı gerilmelere ilave olurlar ve beklenilen değerlerin altında kırılmaya yol açabilirler. Artan sıcaklık ile malzemenin akma mukavemetinde gerçekleşen azalma sonucunda, iç gerilmeler nedeniyle malzemede akma olayı gerçekleşir ve iç gerilmeler azalır. Çeliklerde, bu ısıl işlem faz dönüşüm sıcaklığının altında (550-650C civarında) 25mm parça kalınlığı başına 1 saat tutma süresi uygulanarak gerçekleştirilir. Yavaş soğutma yapılmalıdır.

Bu tavlamanın amacı çeliğin tane boyutunu büyüterek, malzemeyi yumuşatmak ve talaşlı imalat kabiliyetini arttırmaktır. Çelik ostenit sahası içinde, normalizasyon sıcaklığının üzerinde ısıtılır ve birkaç saat tutulur. A1 sıcaklığına kadar çok yavaş soğuma sağlanır. Daha sonra malzeme havada soğumaya bırakılır. Bu işlem sonunda çok iri tane yapısına sahip olan çelik, talaşlı imalat sonrasında normalizasyon işlemine tabi tutularak, ince taneli bir yapı elde edilebilir.

Yeniden Kristalleştirme Tavlaması Soğuk şekil değiştirme sonucunda kristal ve tane yapısı bozulmuş, iç gerilemeler oluşmuş metalik malzemelerin mukavemetlerinde artış; süneklik ve şekil alma kabiliyetlerinde ise azalma olur. Bu tavlamanın amacı, malzemede bir faz dönüşümü oluşturmadan metale iç yapısı da dahil olmak üzere soğuk işlem öncesi özelliklerini kazandırmaktır. Tyeniden kr.=0,4Tergime (K)’dir. Ancak çeliklerde faz dönüşümü olmaması için bu sıcaklık 600-700C civarında tutulur. Yeniden Kristalleştirme ısıl işlemi uygulanan malzemelere Gerilme Giderme Tavlaması uygulanması gerekmez.