Laboratuvar Hizmetlerimiz

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ameliyathane HVAC Performans Testleri-(Fitre sızdırmazlık)
Advertisements

AKUSTİK ÖLÇÜM ODALARI VE ENDÜSTRİYEL KULLANIMLARI
Copyright Leine & Linde (Deutschland) GmbH
MAK 4026 SES ve GÜRÜLTÜ KONTROLÜ
UYUM ELEKTRİK SAN ve TİC LTD ŞTİ
Sensörler Transduserler
Elektromanyetik Uyumlulukta Uzman Ortağınız
İNTEROFİS HER DİLDE MÜTERCİM-TERCÜMANLIK MERKEZİ
Pencerenin performansı hangi testler ile belirlenir?
Op-amp’ların kullanım alanları: SES filitreleri
………TECRÜBE ………….KALİTE …………………GÜVEN
Kiralık İş Merkezi, Depo, Fabrika Binası Dr. Esat Oktay İş Merkezi
Senkronize Gösteriler
CANİK ANADOLU TEKNİK LİSE BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI
.xxx. Eğitim ve Araştırma Hastanesi
A FIX BY TWO BEARINGS ON DIFFERENT OBJECTS AT THE SAME TIME
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Kütahya
MICO Akıllı Güç Dağıtım Çözümleri Pınar Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Adres: Perpa Ticaret Merkezi, A Blok, Kat: 11, No: 1365 Şişli / İstanbul Tel: (0212)
Ahmet ALTUNCU Arif BAŞGÜMÜŞ
TARTI ve DOZAJ KONTROLÖRLERİ
EN İYİ UYGULAMALAR KİTAPÇIĞI Şubat ’in ikinci yarısında, CDP Türkiye İngiliz Hükümeti Refah Fonu’ndan aldığı destek ile yeni bir proje başlattı.
28 KASIM STAMPA TEKSTİL san.tic.Ltd.Şti. NONWOVEN ürün tanıtımı DAYANIKLI GÜÇLÜ GÖRSEL UCUZ HAFİF NONWOVEN.
Hidro-Optik Dezenfeksiyon™ Teknolojisi. 2 Membran Filitreler Pastörizatörler HOD gelişmiş dezenfeksiyon teknolojisi Düşük maliyette yüksek performans.
Ülkemizde toplanan sütün online olarak kayıt altına alınması, Tarım Bakanlığı, Tarım İl Müdürlükleri, Kontrol Genel Müdürlükleri gibi kurumların süt ile.
Sizin sosyal medya danı ş manınız olarak Markanız için sosyal medya stratejilerinin olu ş turulması ve yönetimini yapıyoruz. Ayrıca kriz durumlarında.
KURULUŞ Gövdesan Makina; Kocaeli Darıca sanayi sitesinde konuşlu m2 kapalı alana sahip tesislerinde; otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörüne; çelik,
HÜRMAK Plastik Otomotiv Makina İmalat San. ve Tic. A.Ş
CAN Özel Güvenlik Eğt. Hizmetleri canozelguvenlik.com.tr.
CelluBor Nedir ? Selüloz ve Bor’un mükemmel uyumu sonucu ortaya çıkan CelluBor; ısı, ses, yangın yalıtımlarını aynı anda yaparak yalıtımda profesyonel.
AYDIN TORNA SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
MAK 4026 SES ve GÜRÜLTÜ KONTROLÜ
TEST – 1.
CT-501 CT 501 PORTATİF TELSİZ HOPARLÖR 110 WATT / 250 WATT PORTATİF
ÖLÇÜM YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ÖZELL İ KLER İ ÖZELL İ KLER İ Faaliyet yılı : m2 Satış Alanı 60m2 Mutfak + Depo 50m2 Açık Depolama Alanı 20m2 Ofis 100m2 Açık Otopark.
İLHAN SANATER LTD.ŞTİ. UYGULAMA ALANLARI Bina Çatılarında Isı İzolasyonu Yankı(EKO) izolasyonu Dış duvarlarda Isı ve Akustik İzolasyonu Duvarda Isı İzolasyonu.
Küme Paylaşım Toplantısı ODTÜ OSTİM TEKNOKENT
SIVI PARTİKÜL SAYIM CİHAZLARI Atotest Laboratuar Cihazları İthalat ve Mümessillik Ticaret Limited Şirketi Yeniköy mah.Güzelce Alipaşa Cad. No:45/1 Sarıyer/İstanbul.
Master in Advanced European and International Studies.
TÜFAD SERTİFİKASYON (4) “FUTBOLDA TEKNİK, TEKTİK VE KONDİSYON TESTLERİ” Prof. Dr. Çetin İŞLEGEN
AYNALAR TUĞÇE ÇINARLI.
HAKKIMIZDA 2013 yılında faaliyete başlayan firmamız otomotiv, beyaz eşya, mobilya, elektrik, kozmetik vb. sektörlere lastik ve plastik malzeme imalatı.
Su Arıtma Oscar arıtma cihazları
Facebook.com/HotMobilePress Twitter.com/HotMobilePress :: EYLÜL 2012 :: MOBİL TEKNOLOJİLERE ODAKLI İLK ve TEK TÜRKÇE ONLINE YAYIN.
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
14.ULUSAL TURİZM KONGRESİ 2013 YILI BİLDİRİLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME Prof. Dr. A. Celil ÇAKICI Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi.
Hazırlık Çalışmaları İLETİŞİM Hazırlık Çalışmaları.
MAK 4026 SES ve GÜRÜLTÜ KONTROLÜ
UHF RFID SİSTEMLERİ İÇİN DOĞRUDAN VE KUPLAJ BAĞLANTILI SİMETRİK MİKROŞERİT ANTEN TASARIMI VE GERÇEKLENMESİ* * Mehmet Ali BELEN, Mehmet Fatih ÇAĞLAR, Adnan.
MAK 4026 SES ve GÜRÜLTÜ KONTROLÜ
Aytel Mesaj Toplu SMS ve 2012 Yılı Kampanyalı Prim Sistematiği Sunumu
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İNSAN MÜHENDİSLİĞİ DERSİ SES VE GÜRÜLTÜ Prof. Dr. Ahmet PEKER.
Test Sistemleri.
Eşdeğer Sürekli Ses Düzeyi (Leq)
İÇERİK: Amaç Endüstriyel gürültünün kaynakları
MİKRODALGA KONNEKTÖRLER (Microwave connectors) KONU : Mikrodalga Konnektörler PROJE YÖNETİCİSİ : Yrd. Doç. Dr. Arif Dolma İpek SUADİYE.
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ Copyright © PechoM Tüm hakları saklıdır.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müd. Yrd.
Sensörler Ders3 Aslı Ergün.
ÖĞRENCİ STAJ RAPORU LABORATUVAR
Yüksek Frekans Devre Karakterizasyonu

Hazırlayan: Ayşenur KARAASLAN.  Ses, bir enerji kayna ğ ından yayılan titre ş imlerin etkisi sonucu gaz, sıvı ve katı ortamlarda moleküllerin sıkı.
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ Copyright © PRESMETAL Tüm hakları saklıdır.
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ ÜRETİM HATLARI
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ ENERJİ SEKTÖRÜ
TEST.
Sunum transkripti:

Laboratuvar Hizmetlerimiz Testler: Analizler: Bruel&Kjaer Empedans Tüpü Ölçümleri Ses Yutum Katsayısı Ses iletim Kaybı Değeri (dB) Titreşim Testleri İki Odalı Alfa Kabin Ölçümleri Akustik Performans Analizleri Optimizasyon ve Hassasiyet Analizleri Ters Karakterizasyon yöntemi ile makroskobik malzeme özelliklerinin bulunması

Bruel&Kjaer Empedans Tüpü Ölçümleri Testler Bruel&Kjaer Empedans Tüpü Ölçümleri Bu Düzenekle Ölçülebilen Akustik Performanslar: Sound Absorption Coefficient Sound Reflection Coefficient Impedance Ratio Admittance Ratio Sound Transmission Loss

Bruel&Kjaer Empedans Tüpü Ölçümleri Testler Bruel&Kjaer Empedans Tüpü Ölçümleri Ölçüm Sınırları Frekans aralığı: 50Hz- 6,4kHz Homojen malzeme Düz yüzeyli malzeme Ölçümlerde Ses Basıncı malzemenin yüzeyinin normaline etkir a b Ses Yutum Katsayısının Ölçümünde Kullanılan Düzenek, ISO 10534-1 Ses iletim Kaybı Değerinin Ölçümünde Kullanılan Düzenek, ISO 10534-2

Testler Titreşim Testleri

Alfa Kabin Ölçümleri Alfa Kabini Çalışma Prensibi » = Testler α: Ses Yutum Katsayısı V: Oda Hacmi As: Malzemenin Yüzey Alanı Sabine Formulü » =

Alfa Kabin Ölçümleri İki Odalı Alfa Kabin Tasarımı Testler Ölçüm Sınırları Frekans aralığı: 400Hz-10kHz Homojen/Heterojen malzeme Düz yüzeyli/Profilli malzeme Ölçümlerde Ses Basıncı malzemenin yüzeyine her açıdan etkir Malzemenin Akustik empedansı ve Yüzey empedansı ölçülemez İki Odalı Alfa Kabin Tasarımı

Comet Trim: Akustik Performans Analizleri Malzeme Özelliklerinden Gidilerek Akustik Performansın Bulunması Comet Trim’de Akustik Performan Analizleri Malzemenin makroskobik ve geometrik özelliklerinden yola çıkılarak yapılır.

Comet Trim: Akustik Performans Analizleri Comet Trim Analizlerinde, Malzemeler Makroskobik özelliklerine göre sınıflandırır.

Comet Trim: Optimizasyon Ve Hassasiyet Analizleri A-B, C-D frekans aralıkları: iç yapı dağınıklığı hassasiyet değeri eksenin üzerindedir. Bu aralıkta iç yapı dağınıklı tasarım parametre değeri yükseltildiğinde akustik performansta yükselmiş olur. B-D, D-E frekans aralıkları : iç yapı dağınıklığı hassasiyet değeri, eksenin altındadır. iç yapı dağınıklı tasarım parametre değeri yükseltildiğinde akustik performans düşer Örnek Bir Malzeme İçin Yapılan Hassasiyet Analizleri

Comet Trim: Optimizasyon Ve Hassasiyet Analizleri Optimizasyon analizleri, malzemenin makroskobik ve geometrik özelliklerinin seçiminde en optimal olan değerlerin bulunmasında kullanılır. 30.01.2012

Analizler Comet Trim: Ters Karakterizasyon Yöntemi ile Malzeme Özelliklerinin Bulunması Ters Karakterizasyon yöntemi, Empedans Tüpü ile aynı malzemede tekrarlı yapılan testler sonucunda elde edilen Ses Yutum Katsayısı ve Ses İletim Kaybı değerlerinin Comet Trim’e veri olarak girilmesi ile malzemenin makroskobik özelliklerinin bulunmasında kullanılır.

Laboratuvarın Genel Görünüşü

Laboratuvarın Genel Görünüşü

İletişim Bilgileri Laboratuvar Yöneticisi: Ufuk UZUNDAĞ R&D Executive FORMplast YALITIM BANTLARI SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.  GEPOSB İNÖNÜ MAH.BALÇIK YOLU ÜZERİ GEPOSB İÇİ ATATÜRK BLVR NO:7  GEBZE - KOCAELİ / TURKEY  Phone :   +90 262 751 45 13 - 14 - 15   Ext: 148  FAX :       +90 262 751 45 11  MOBILE: +90 532 703 50 36  E-MAIL :  ufuk.u@formplastyalitim.com  WEB : www.formplastyalitim.com