Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yüksek Frekans Devre Karakterizasyonu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yüksek Frekans Devre Karakterizasyonu"— Sunum transkripti:

1 Yüksek Frekans Devre Karakterizasyonu
Gelen İletilen Yansıyan Yansıyan İletilen Gelen Gelen Geri Dönüş Kaybı Grup Gecikmesi SWR Kazanç / Kayıp S-parametreleri S11, S22 Empedans, Admitans R+jX G+jB Araya girme fazı Yansıma Katsayısı ,  S-parametreleri S21, S12 İletim Katsayısı T, 

2 Yansıma Parametreleri
Yansıma Katsayısı Yansıma katsayısını dB olarak aşağıdaki gibi yazabiliriz: Γ 𝑑𝐵 =−10 𝑑𝐵 ise, Γ 2 =0.1 ‘dir. Yani, gücün %10’u geri yansıyordur, %90’ı ise antenden ışıma şeklinde gönderiliyordur. Antenlerde %90’lık ışımaya denk gelen frekans aralığı, yani yansıma katsayısının -10dB’nin altında kaldığı frekans bölgesi, empedans bant genişliği olarak adlandırılır. Yansıma katsayısının dB gösterimi aynı zamanda geri dönüş kaybı olarak isimlendirilir. Geri Dönüş Kaybı= (Return Loss – RL)

3 Gerilim Duran Dalga Oranı
Yansıma Yok Tam Yansıma

4 İleitm Parametreleri V Gelen V İletilen V İletilen V Gelen V İletilen
İletim Katsayısı = V Gelen V İletilen Araya Girme Kaybı [dB] = V Gelen V İletilen Kazanç [dB] = V Gelen

5 Anten Bant Genişliği Yansıma katsayısının -10 dB’ den düşük olduğu frekans aralığı, antenin etkili şekilde çalışabildiği bölge olarak kabul edilir. Ticari anten tasarımlarında anten bant genişliği, duran dalga oranının 1.5:1 sınırını aşmadığı aralık olarak da alınmaktadır. Bant genişliği, etkili çalışılan frekans aralığının merkez frekansa oranı olarak yüzdesel biçimde ifade edilir.

6

7

8 Bant Genişliği= 13.7− ≅148 BW=148

9

10

11

12 0 dBd 3-5 dBd

13

14


"Yüksek Frekans Devre Karakterizasyonu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları