ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
Advertisements

Sabancı Vakfı Hibe Programı
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Gökçe Uysal & Adem POLAT Araştırma Destek Programları.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
Nisan 17 Kırsal Kalkınma Sektör Programı Rekabet Gücünü, Çeşitlendirmeyi Ve Sürdürülebilirliği Artırmak Hibe Programı Başvuru Hazırlama Eğitimi Şubat-Mart.
Bilgi Paketi Çalışmaları
PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA
MÜRACAAT VE EĞİTİM SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 17.EKİM.2009
Leonardo da Vinci Hareketlilik Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları.
PROJE TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ
PROJE TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ
Sivil Toplum Örgütleri Arasında Diyaloğun Geliştirilmesi - II
OFFICE OFAFFAIRS KOMİSYON İLE İLİŞKİLER: müzakereden izleme sürecine OFFICE OFAFFAIRS.
PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA
Proje Hazırlık Aşamaları Sabancı Vakfı Hibe Programı.
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
GİRİŞİMCİLİK Ahmet AYDIN.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
TÜRKİYE’DE HAYAT BOYU ÖĞRENMENİN DESTEKLENMESİ – II (LLL – II)
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Samsun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Hazırlarken…. Karşı tarafı etkilemek (Projenizi en az iki kişi okuyacak ve değerlendirecek)
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ÖZÜRLÜLER DESTEK PROGRAMI. ÖDES’İN AMACI Valiliklerin yetki ve sorumluluğunda gerçekleştirilecek olan ÖDES projeleri ile; Toplumsal özürlülük konusunda.
Bütçe Formunun Doldurulması
KALKINMA AJANSLARI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER İÇİN GEÇERLİ SATINALMA SÜREÇLERİ 1.
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
Ajans Ana Sayfası. Portal Ana Sayfası Yardım Sayfası.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
Proje Değerlendirme Süreci
BÜ APKO Uluslararası Destekler Birimi
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
KOSGEB Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri.
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
PAZARLIK USULÜ İHALE SÜRECİ
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Dönemi Projelerinde Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar - Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar.
“Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Hatay IPA Kapsamında STK’lara Sağlanan Destekler 28 Nisan 2016.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
AKREDİTASYON SÜRECİ: ANA KONULAR VE İŞLEYİŞ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
YAZ STAJI BİLGİLENDİRMESİ
KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRILMASI İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Proje Başvurusu Değerlendirme Süreci
YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
PLANLAMANIN TAMAMLANMASI VE DENETİM PROGRAMLARININ HAZIRLANMASI
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Sivil Toplum Destek Programı Üçüncü Dönemi (CSSP – III)
Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı Altıncı Dönemi (CSD – VI)
Sunum transkripti:

ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ

GÜNDEM Giriş Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, Faaliyet Planı ve Bütçe Hazırlama, Tam Başvuru Formu Paketi Hazırlama, Başvuru Paketinin Gönderimi, Değerlendirme ve Sonraki Aşamalar.

EĞİTİMİN AMACI Ön Teklifin Başvuru Formuna Aktarılması Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Başvuru Paketini Hazırlama Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Başvuru Paketini Teslim Etme İle İlgili Kurallar, Değerlendirme Süreci Hakkında Bilgi Vermektir.

BAŞVURU SÜRECİ Başvuru sahibi hibe rehberini inceler proje fikrinin uygun olduğu değerlendirmesini yapar. Hazırlık için proje fikrini analiz eder, mantıkal çerçeve dokümanını hazırlar, faaliyet planını çıkarır ve bütçesini düzenler Hazırladığı dokümanlar çerçevesinde proje ön teklifini hazırlar ve en geç rehberde belirtilen son tarih ve saatte Sözleşme Makamı’na sunar. Sözleşme Makamı proje ön tekliflerini değerlendirir ve puanlandırır. Puanlama 50 tam puan üzerinden yapılır. Tahsis edilen fon çerçevesinde başarılı olan ön teklif sahiplerinden detaylı tekliflerini içeren tam başvuru paketi istenir. Başvuru sahibi proje ön teklifini detaylandırarak tam başvuru formu, bütçe, mantıkal çerçeve ve diğer istenen belgeleri hazırlayarak, en geç rehberde belirtilen son tarih ve saatte Sözleşme Makamı’na sunar. Proje teklifi değerlendirilir ve şartlı seçilen projelerden başvuru sahibi ve ortakların uygunluğuna dair destekleyici belgeler istenir Son aşamada başvuranların ve ortakların uygunluğu da değerlendirildikten sonra seçilen projelerle hibe sözleşmesi imzalanır 7

Başvuru Süreci - Özet Hibe Teklif Çağrısının yayınlanması Proje Ön Tekliflerinin sunulması Proje Ön Tekliflerinin değerlendirilmesi Seçilen Proje Ön Teklif sahiplerinden tam başvuru formu paketinin talep edilmesi Tam başvuru formları paketlerinin sunulması Tam başvuru formları paketlerinin değerlendirilmesi Sözleşmelerin imzalanması Seçilen başvuruların sahiplerinin ve ortaklarının uygunluk kontrolü MEVCUT

HİBE KURALLARI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR Projenizi, ön teklifinizde belirtmiş olduğunuz tüm nitelikleri esas alarak detaylandırmanız gerekir. Proje ön teklifinizde değerlendirmeye tabi tutulan TEMEL unsurları tam başvuru aşamasında/formunda değiştiremezsiniz. Proje ön teklifinizde belirtmiş olduğunuz AB katkısı miktarı hibe rehberinde belirtilen sınırlar çerçevesinde ( ) olmalıdır. Bu miktar tam başvuru aşamasında %20’den fazla sapma gösteremez.

HİBE KURALLARI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR Başvurunuzu proje ön teklifinde kullandığınız dilde sunmanız gereklidir. Başvurunuzun Türkçe sunulması halinde, Proje Özeti (Ek F), Bütçe (Ek B1 bütçe dökümü, B2-beklenen fon kaynakları, B3- Maliyet Gerekçeleri) ve Mantıksal Çerçeve’yi (Ek C) İngilizce olarak da olarak sunmanız gereklidir.

HAZIR MISINIZ? Hibe Başvuru Kurallarını hatırlayın. Lütfen Başvuru Rehberini, Düzeltmeleri ve Sıkça Sorulan Soruları ve Cevapları tekrar okuyunuz. Proje Ön Teklifinizi ortaklarınızla ve iştirakçilerinizle yeniden inceleyin ve nasıl bir detaylandırma yapacağınızı konuşun. Bugünü etkin şekilde kullanın!

HAZIR MISINIZ? TAM BAŞVURU PAKETİ DETAYLANDIRMA ÇALIŞMALARI ÖN TEKLİF FORMU EĞİTİM ÇIKTILARI