ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL ZİYARET VE

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BOLOGNA SÜRECİ - DİPLOMA EKİ- DE ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Advertisements

MİSYON VE VİZYON T.C PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ nin VİZYONU ( ÖZGÖRÜŞÜ ); Dünya kalitesi ve standartlarında eğitim ve öğretim vermek, araştırma yapmak ve küresel.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NE GENEL BİR BAKIŞ.
BOLOGNA SÜRECİ - EĞİTİM ÖĞRETİM GÜNCELLEME
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS)
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
Bilgi Paketi Çalışmaları
Bolonya Süreci: Program Geliştirme
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
BOLOGNA SÜRECCİNİN TÜKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının Çalışmaları Prof. Dr. Oğuz ESEN.
AKTS & DE Etiketi 1 Mart 2013 İstanbul Teknik Üniversitesi İlyas ÜLGÜR Erasmus Program Koordinatörü AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANI FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Tanınma / AKTS ve DE 7 Mayıs 2012 Prof. Dr. Lerzan.
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Bologna Süreci Nedir? Bologna Sürecinin oluşturmayı hedeflediği Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek.
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
Mustafa Kemal Üniversitesi
Prof. Dr. Nejat Erk, Türkiye Bologna Uzmanı ŞUBAT 2008 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ-MANİSA.
BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.
Dr. Armağan Erdoğan KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 11 OCAK 2011 Yükseköğretimin Uluslararası Boyutu.
Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci DERS PLANLARINDASIKLIKLA YAPILAN HATALAR Funda NALBANTOĞLU YILMAZ Eğitim Öğretim Planlamacısı Nevşehir,
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı BOLOGNA SÜRECİ 2014 ve SONRASI DÖNEMİ (YAYILIM, UYGULAMA, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, TANINMA) 22.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 14 KASIM 2012.
BEK Raporlarının İşlevi Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan Namık Kemal Üniversitesi 28 Mayıs 2010.
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
Aralık  1.ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ  2.ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ  3.GAZİ ÜNİVERSİTESİ  4.KMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİV.  5.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ.
PROTOKOL.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Öğrencilerin Bologna Sürecindeki Hakları ve Sorumlukları 30 Nisan 2012, Balıkesir Üniversitesi.
BOLOGNA SÜRECİNDE ÖĞRENME ÇIKTILARINA DAYALI EĞİTİM
BOLOGNA (BOLONYA) SÜRECİ ve KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Neler yaptık ? Neler yapacağız ? KASIM, 2013 Kırklareli Kırklareli Üniversitesi Bologna Koordinatörlüğü.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Bilgilendirme Toplantısı
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
Diploma Eki (DE) Diploma Supplement (DS)
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na Finansal.
Hazırlayanlar: Mustafa Safa Horpan Özlem Çetin Sibel Temizel
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ
AVRUPA KALİTE GÜVENCESİ REFERANS ÇERÇEVESİ VE KULLANILAN ARAÇLAR
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ Yrd.Doç.Dr.Maviş Emel KULAK KAYIKCI
5. ULUSAL MESLEKYÜKSEKOKULLARI MÜDÜRLERİ TOPLANTISI 2.KOMİSYON: BOLOGNA SÜRECİ VE MESLEK YÜKSEKOKULLARI MODERATÖRLEREŞ MODERATÖR Prof.Dr.Vecihi KIRDEMİRProf.Dr.
Üniversite Sağlık Merkezleri 2. Sempozyumu. Sorgu2 100.yıl Üniversitesi1 Adnan Menderes Üniversitesi1 Akdeniz Üniversitesi4 Anadolu Üniversitesi2 Ankara.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ 30 NİSAN 2012,İZMİR N.KÜRŞAD SOLAK AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI.
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
TM (EA) PUAN TÜRLERİ YGS – LYS Bİ LGİ
BOLOGNA SÜRECİ 01 Temmuz 2011 – Giresun. BOLOGNA SÜRECİ - TARİHÇE  25 Mayıs 1998: Sarbonne Ortak Deklerasyonu  19 Haziran 1999: Bologna Deklarasyonu.
Sunum İçeriği Mühendislik Eğitimi Akreditasyonu ve MÜDEK
Türk Yükseköğretiminde Bologna Süreci Uygulamaları ve Geleceğe Bakış “Bologna Süreci ve Program Akreditasyonu” u Prof. Dr. Süheyda Atalay Ege Üniversitesi.
YÜKSEKÖ Ğ RET İ M KURULU BA Ş KANLI Ğ I Prof. Dr. Ömer Demir Akdeniz Üniversitesi.
Öğrenme Çıktılarına Dayalı Program Geliştirme Süreci Yrd.Doç.Dr.Ömer Açıkgöz Muş Alparslan Üniversitesi Bologna Uzmanı.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Bologna Süreci Koordinatörlüğü
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
“TANINMA , DİPLOMA EKİ-AKTS, UYGULAMALARI”
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
MÜhendislik DEğerlendirme Kurulu
Tanınma / AKTS ve DE Prof. Dr. Lerzan ÖZKALE Bologna Uzmanı
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
Sunum transkripti:

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL ZİYARET VE BÖLGESEL BİLGİ PAYLAŞIMI 3 Nisan 2012 17.04.2012 BARTIN ÜNİVERSİTESİ BEK TOPLANTISI Yrd. Doç. Dr. Ayşe ÖZDEMİR

Bologna Süreci uygulamaları ülkemizde Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projeleri kapsamında yürütülmektedir. 2011-2013 dönemi proje çalışmaları bağlamında Bologna Uzmanları tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 1-2-3 Nisan 2012 tarihlerinde Bölgesel Yerinde Ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Bölgedeki Yükseköğretim Kurumları BARTIN, BİLECİK, ÇANKIRI KARATEKİN, DÜZCE, KARABÜK, KASTAMONU, ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTELERİ

Bologna Uzmanları Bologna Bilgi Formu Çerçevesinde Bologna uzmanları ulusal takımı Prof. Dr. Metin TOPRAK Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bologna Uzmanı Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe üniversitesi Prof.Dr. Gönül Akçamete Ankara Üniversitesi

Son iki yılda üniversite sayımızdaki artış dolayısıyla Bologna Süreci’nin yükseköğretim kurumlarındaki uygulama düzeyleri farklılık göstermektedir. Proje kapsamında çeşitli bölgesel seminerler, çalıştaylar ve çalışma ziyaretleri gerçekleştirilmektedir ve böylelikle yeni üniversitelerin sürece adaptasyonlarına ve ilgili faaliyetlere uyum sağlamalarına katkıda bulunulmaktadır Bologna faaliyetlerini uygulamalarında gereken motivasyonu kazanmalarına ve geliştirmelerine faydalı olacağı düşünülmektedir.  İş piyasası ve yükseköğretim kurumları arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için bölgesel konferanslar şeklinde özel toplantılar gerçekleştirilerek ortak bir platform oluşturulacaktır.

etkileşimli bilgi paylaşımı Bologna Sürecinin uygulanmasına yönelik süreç iyileştirilmesine yönelik Bologna Süreci ile ilgili çalışmalarındaki yaklaşım, uygulama, yayılım ve iyileştirme süreçlerinin yerinde değerlendirilmesi

Önceki dönem proje faaliyetleri kapsamında Bologna Süreci faaliyet ve amaçlarına yönelik önemli bir ilerleme kat edilmesine karşın, bazı alanlarda zayıf noktalarımız mevcuttur. Hayat boyu öğrenme, Yükseköğretim kurumlarında AKTS uygulamaları, önceki öğrenimin tanınması (Recognition of Prior Learning) istihdam edilebilirlik alanlarında eksikliklerin giderilmesini sağlamak için faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) Yaygın olarak kullanılan bir Avrupa dilinde, doğru şekilde hazırlanmış Diploma Eki’ni bütün lisans ve yüksek lisans mezunlarına otomatik ve ücretsiz olarak verebilen yükseköğretim kurumlarına Avrupa Komisyonu tarafından verilen belgedir.

AKTS Etiketi (ECTS Label) Bütün lisans ve yüksek lisans programlarında AKTS’yi uygun biçimde gerçekleştiren yükseköğretim kurumlarına Avrupa Komisyonu tarafından verilen kurumun prestij ve kalitesini arttıran belgedir.

2011’de Avrupa Komisyonu tarafından başvurusu değerlendirilen toplamda 12 üniversite içerisinde Türkiye’den 3 üniversitemiz “AKTS Etiketi” almıştır. “Anadolu Üniversitesi”, “Ege Üniversitesi”, “İzmir Ekonomi Üniversitesi” Avrupa Komisyonu tarafından başvurusu değerlendirilen toplamda 55 üniversite içerisinde 14 üniversitemiz “Diploma Eki Etiketi”  Almıştır.   Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi.   2011 Etiket başvuruları uygun bulunan yükseköğretim kurumlarımızın Etiketleri 2011-2014 döneminde geçerli olacaktır.

“Anadolu Üniversitesi” AKTS ETİKETİ İÇİN UYGUN GÖRÜLEN ŞABLON UYGULANMIŞ

İçeriklerin hepsinin doldurulması gerekiyor Boş bırakılmayacak Akts etiketi ECTS (European Credit Transfer System) alımı için standart şablon

AKTİF VE İNAKTİF ALANLARI DOĞRU BELİRLEMELİ

SAYFADA YAZIMLAR İNGİLİZCE TÜRKÇE

VİRGÜL

PROGRAM YETERLİLİKLERİN 8-12 ARASINDA OLMASI

ders öğrenme çıktıları” Program çıktıları; öğrencilerin programdan mezun oluncaya kadar kazanmaları gereken bilgi beceri ve yetkinlikleri tanımlayan ifadelerdir. Öğrencinin mezun olduğunda neyi bilmesinin ve neyi yapabilmesinin beklendiği program çıktıları ile açıklanır. Eğitim amaçlarını karşılayan program çıktılarının, programda yer alan derslerin “ders amaç ve hedefleri ve ders öğrenme çıktıları” ile sağlanır.

Dr. ve yüksek lisans yeterlilik düzeyleri Bilgi, beceri, düzeyinde olmamalı, Hatırlama Basit Anlama Uygulama Analiz Değerlendirme Yaratma Karmaşık DR. ve yüksek lisans

Yükseköğretim yeterlilikleri ile program yeterliliklerinin ilişkilendirilmesi Her yıl bilgi paketinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Sürekli izleme – iyileştirme Ölçülebilir Değerlendirilebilir Sorgulanabilir Bilgiler olmalıdır

DOKTORA İÇİN PROGRAM PROFİLİNİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ

Öğrenme çıktıları 5-8 arasında

Öğrenme çıktıları öğretmenin hedeflerinden ziyade öğrencinin hedefine odaklanmaktadır. öğrencinin öğrenme faaliyeti sonucunda neyi yapabildiği üzerinde durmaktadır.

Sayfada türkçe ingilizce yazı!!!!!

YÜKSEKÖĞRETİM ANKETİ BARTIN, BİLECİK, ÇANKIRI KARATEKİN, DÜZCE, KARABÜK, KASTAMONU, ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTELERİ Uygulanan anket sonuçlarına göre bölgesel olarak ortak sorunların paylaşılması

Bartın Üniversitesi ANKET CEVABI HEPSİ 5 PUAN Ulusal yeterlilik Stratejik plan Uluslararasılaştırma AKTS DE ORTAK PROGRAM KALİTE GÜVENCE

Bologna Sürecinin uygulanmasına yönelik süreç iyileştirilmesine yönelik etkileşimli bilgi paylaşımı Prof.Dr. Gönül Akçamete Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültelerin program yeterliliklerini ve bilgi paketini çalışmalarını yapmaları gerekiyor Öğrenen merkezli - Öğrenci merkezli Zorunlu ders 4- 5 olmalı Seçmeli ders AKTS değeri ortak verilmeli Ders kazanımları çeşitlendirilmeli; dersin sonunda geri bildirim öğrenci sorumluluk yüklemek Öğrenme kazanımları içeriği oluşturmaktadır Ortak dersler kod tek olmalı Bilgi paketi gözlenebilir; karşılanabilir, sorgulanabilir

Bilgi paketi Program yeterlilikleri ders kazanımları ile ilişkilendirilip içsel tutarlılığa bakılacak