YABANCI GÖZÜYLE TÜRKLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ey kahraman Türk kadını,
Advertisements

DÜNYADA HER ŞEYE DEĞER BİÇİLEBİLİR, AMA ÖĞRETMENİN ESERİNE DEĞER BİÇİLEMEZ. ÇÜNKÜ, ONUN ESERİ HER ŞEYDİR VE HEM DE HİÇBİR ŞEYDİR (SOCRATES)
ÇANAKKALE SAVAŞI
TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Benim kim olduğumu biliyor musunuz? Soy alguien con quien convives a diario Hergün birlikte yaşadığınız biriyim...
SONBAHARIN YAPRAKLARI EL SANATLARI SERGİSİ
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu.
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ...
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
ÇANAKKALE ZAFER İ Sultan AKSOY 9/B #549. Sava ş Oncesi Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve.
BİLİM NEDİR? Dünyaya ve bu dünyada yer alan olgulara ilişkin tarafsız gözlem ve deneye dayalı zihinsel etkinliklerin ortak adına ‘bilim’ diyebiliriz.
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK.
Dünyanın Bütün Renkleri Bir Araya Toplanmışlar ve Hangi Rengin En Önemli En Özel Olduğunu Tartışmaya Başlamışlar:
Dr. Cengiz ÖZDİKER.
İÇTİMAİ(TOPLUMSAL) GÖREVLER
Avrupa Hun Devleti.
ÇANAKKALE SAVAŞI
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
Kumluca metem vatanseverlİk
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
İpek Yolunda Türkler Ünitesi 3. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
İmam-ı Azam sorulara nasıl cevap verdi?
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
ÇANAKKALE SAVAŞI.
Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
Danko'nun Kalbi.
Hoşgörü, her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumudur. Hoşgörülü olabilmek için insanın öncelikle karşısındakini anlaması, ona.
DEĞERLER EĞİTİMİ DÜRÜSTLÜK.
‘’……eski dönemin hurafelerinden ve doğuştan var olan özelliklerimizle hiç de ilişkisi olmayan yabancı fikirlerden, doğudan ve batıdan gelebilen etkilerden.
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
ATATÜRK ve BİLİM.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
İnsanlar Müzik Brave Heard Film Müziği Şiir: Can Yücel Hazırlayan:
Avrupa Hun İmpartorluğu (Attila İmparatorluğu)
Bu ay değerler eğitimi kapsamında Görgü ve Nezaket Kuralları üzerinde duracağız. Hepimiz nezaket ve görgü kurallarını küçük yaşlardan itibaren öğrendiğimiz.
Fransızlar ve TÜRK’ler için Kim Ne Söylemiş; Önce Fransızlar için söylenenlere bakalım… (Sesli izleyiniz.)
GÜNGÖREN ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
LİDER KİM?.
Dünyanın en iyi LİDERİNİ tanımaya hazır mısınız?
18 MART ÇANAKKALE.
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
Boraltan Köprüsü Katliamı
EĞİTİMLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
Boraltan Köprüsü Katliamı
MİLLİ MÜCADELE.
Bizim Gezegenimiz.
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

YABANCI GÖZÜYLE TÜRKLER Dr.Hayrettin ERTEKİN ( Sesli )

İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler“ Napoleon Bonaparte - Fransız İmparatoru

"Türklerden bahsediyorum... Düşmanına saldırırken amansız bir kasırgaya, korkunç bir denize ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk; dost yanında ve silahsız düşman karşısında bir seher yelidir, berrak bir göldür. Gönül açan bu yeli yıldırma, göz kamaştıran bu gölü coşkun bir denize çevirmek tabiatı da inciten bir gaflet olur. Tasso - İtalyan Şair

"Bütün milletler arasında en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnızca Türklerdir. Henüz yabancı tesiri altında kalmamış olan bir köye gidecek olursanız; gerçek misafirperverliğin ne demek olduğunu orada görüp öğrenirsiniz."      William Martin

"Irk ve millet olarak Türkler, bence geniş imparatorluklar içinde yaşayan kavimlerin en asili ve başta gelenidir. Dini, sosyal ve örfi faziletleri,tarafsız kimseler için birer takdir ve hayranlık kaynağıdır.“ Lamartine-Fransız Yazar, şair ve Devlet adamı.

Demirbaş Şarl -İsveç Kralı (Ruslardan kaçıp Osmanlıya sığınmıştır) "Poltava'da esir oluyordum. Bu benim için bir ölümdü, kurtuldum. Buğ nehri önünde tehlike daha kuvvetli olarak belirdi; önümde su, ardımda düşman, tepemde cehennemler püsküren güneş... Su beni boğmak, düşman beni parçalamak, güneş beni eritmek istiyordu; yine kurtuldum. Fakat bugün esirim, Türklerin esiriyim. Demirin, ateşin ve suyun yapamadığını onlar bana yaptılar, esir ettiler. Yalnız ayağımda zincir yok, zindanda da değilim; istediğimi yapıyorum. Fakat bu defa da şefkatin, asaletin, nezaketin esiriyim. Türkler beni işte bu elmas bağa sardılar.     Bu kadar alicenap, bu kadar asil, bu kadar nazik bir milletin arasında hür bir esir olarak yaşamak, bilsen ne kadar tatlı." Demirbaş Şarl -İsveç Kralı (Ruslardan kaçıp Osmanlıya sığınmıştır)

"Türkler ölmeyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar. Ben de ölmeyi bilen bir milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim. Burada hiç yoktan ordular kurmak ve bu orduları ölüme sürüklemek mümkün. Bu imkanlardan bol bol faydalanıyorum. Fakat, meydana getirdiğim orduları sendeleten bir engel var: Türklerin yaşayan hatıraları! Üç-dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler, şimdi de

silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar. Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum. Demek ki yalnız Türkleri değil, onların tarihini de yenmek lazım. Bu durumda ben, Türklerin düzinelerle milleti idare etmelerindeki sırrı da anlıyorum. Onlar milletleri bir kere yeniyor fakat kazandıkları zaferleri ruhlara ve nesillere nakşedebiliyorlar." M. Montecuccoli (Avusturyalı Komutan)

"Seceat ve cesaret bakımından Türklerden üstün; büyük hedeflere ulaşmak bakımından da onlardan dirayetli hiç bir kavim yoktur. Cenab-ı Hak onları aslan sıfatında yaratmıştır.“ İbn-i Hassul

Türk, asillerin asilidir. yapma olmayan, gösterişi bulunmayan bu pek yüce asalet ona tabiatın hediyesidir. Pierre Loti

Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti değil, iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekası vardır. İşte Türk, bu zekasıyla zafer kazanır, uygarlıklar yaratır ve insanlık dünyasında en şerefli hizmeti başarır. Zaten Avrupa'nın yarısını yüzyıllarca boyunduruk altına almak başka türlü mümkün olamazdı. Çarnayev(Rus Komutan)

Silahlı milletin en canlı örneği Türklerdir. Bu diyar köylüsünün orak, katibinin kalem ve hatta kadınlarının etek tutuşunda silaha sarılmış bir pençe kıvraklığı vardır. Türk ata biner gibi oturur, keşfe yollanan asker gibi uyanık yürür. Moltke

bir ırk ve bir millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır. Türkler, bir ırk ve bir millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır. La Martine

Savaşın zevkini almak isteyen herkes Türklerle savaşmalıdır. Towsend (İngiliz Komutan)

Bütün bu güzel sözler söylenmiş... Şimdi neden söylenmiyor... Suç kimde acaba?.... Bunun üzerinde çok düşünmeliyiz, çok düşünmeliyiz ki çıkar yolu bulabilelim.

yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Türk; yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. HAYRETTİN ERTEKİN