Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2011 – 2012 Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi.
Advertisements

LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
Farabi Değişim Programı
Bilgi Paketi Çalışmaları
2011 – 2012 Erasmus Staj Bilgilendirme Toplantısı
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
ERASMUS KİMDİR? Desiderius Erasmus yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
2010 – 2011 Erasmus Bilgilendirme Toplantısı
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Tanışma Toplantısı 07 Ekim 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
Uludağ Üniversitesi Gelen Öğrenciler Okt. Volkan KAHRAMAN
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
LEARNING AGREEMENT – GENEL BAKIŞ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz 06.04.2017 Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz Akademik yıl 2011/2012

Hayat boyu Öğrenme Programı Erasmus STAJ HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENİM HAREKETLİLĞİ GELEN ÖĞRENCİ SÜRECİ

GELEN ÖĞRENCİ SÜRECİ Öğrenci başvurusu Anlaşma yok ise; 06.04.2017 GELEN ÖĞRENCİ SÜRECİ Öğrenci başvurusu Anlaşma yok ise; Anlaşma var ise; Uludağ Üniversitesi ve karşı kurumdaki koordinatörler iletişime geçerek anlaşma yapılabilir Belirlenmiş olan son başvuru tarihlerine kadar (güz dönemi: 1 Temmuz, bahar dönemi: 15 Aralık) öğrenci başvuru belgelerini UÜ Rektörlüğü Uluslararası ilişkiler ofisi web sayfasından (http://intoffice.uludag.edu.tr ) temin ederek tamamlar online olarak

Başvuru Belgeleri Incoming Student Form (Gelen Öğrenci Başvuru Formu) 06.04.2017 Başvuru Belgeleri Incoming Student Form (Gelen Öğrenci Başvuru Formu) Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması) Transcript (Kendi kurumundan) Incoming Student Application Form (Gelen öğrenci başvuru formu): Öğrenci formu doldurarak çıktısını alır. (Online doldurulur ve UA Ofise gönderilir)   NOT: Bu Belgenin üzerinde foto olmalı ve OİDB da bu sisteme ulaşabiliyor olmalıdır. (Bu Belgenin üzerinde foto olmalı ve OİDB da bu sisteme ulaşabiliyor olmalıdır. Learning Agreement (öğrenim anlaşması): Öğrenci UÜ’de alacağı dersleri UÜ http://intoffice.uludag.edu.tr sayfasında bulunan ders kataloglarından seçip ilgili bölümün Erasmus koordinatörü ile iletişime geçerek belirler. Bu dersleri learning aggrement üzerinde göstererek çıktısını alır ve kendi kurumundaki imzaları tamamlar. Transcript (kendi kurumundan)

Fakülte/Bölüm Koordinatörünün imzası

(Gelen Öğrenci) Başvuru Belgeleri Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Fakülte/Bölüm Koordinatörü LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü (Karşı Kurumun) Uluslararası İlişkiler Ofisi

Uluslararası ilişkiler Ofisi : Gelecek öğrencilerin bilgilerinin bulunduğu yazılı listeleri (3 adet ) hazırlar Liste Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na 2. Liste Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne 3. Liste BURULAŞ’a Üst yazı ile gönderilir.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Öğrencilerin listesini online programdan çeker. Listedeki tüm öğrencilere öğrenci numarasını verir. Öğrenci numarası şu şekilde olmalıdır: ERA120101 Erasmus Kayıt sırası Geldiği Yıl Fakülte kodu

Uludağ Üniversitesi Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Öğrencilerin bilgilerini otomasyona işler. (Aday öğrenci olarak) İşlemleri tamamlanmış son listeyi tüm Fakültelerin öğrenci işleri birimine bilgi amaçlı iletir. Online programdan öğrenci fotoğrafını alır ve öğrenciye kimlik kartı hazırlar. Hazırlanan kimlik kartlarını Uluslararası İlişkiler Ofisine iletir.

Öğrenciler Uludağ Üniversitesine geldiklerinde: İlgili Fakülte/Enstitü/Bölüm koordinatörleri ile görüşerek öğrenim anlaşmalarının son halini oluşturur. AKTS Kredi Sayısı Ekleme Çıkarma

06.04.2017 Fakülte/Enstitü/Bölüm koordinatörleri öğrencinin aldığı derslerin isimlerinin ve derslerin hangi öğretim elemanı tarafından verildiğine dair bilgileri Fakülte/Enstitü deki Öğrenci İşlerine birimine teslim eder. Fakülte/Enstitü Öğrenci İşleri birimi ilgili birimdeki Erasmus koordinatörünü danışman olarak göstererek öğrencinin aldığı dersleri otomasyona işleyip öğrencinin kayıt işlemini gerçekleştirir ve onaylar.

Dersi veren öğretim elemanı dönem içinde gerçekleşen tüm değerlendirmeleri otomasyona girerek öğrencinin notlarını sisteme kaydeder. (Danışman Erasmus koordinatörü sistemde öğrenciyi görebilmelidir). Dönem sonunda Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi öğrencinin transkriptinin çıktısını otomasyondan alır. Transkript LLP/Erasmus Koordinatörü veya yardımcısı tarafından imzalanır.

Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi öğrenciye katılım belgesi hazırlar ve transcripti ile birlikte öğrenciye elden verir. (Eğer öğrenci Bursa’dan ayrılmış ise, belgeler posta yoluyla kurumundaki uluslararası ilişkiler ofisine gönderilir). Katılım belgesinde öğrencinin UÜ’ye geliş tarihi ve UÜ’den ayrılış tarihi yazılır. Öğrencinin ayrılış tarihi ilgili akademik takvimde belirtilen son sınav bitiş tarihini geçemez. Ama eğer bir sebeple son sınav tarihinden sonra öğrencinin burada kalması gerekiyorsa, bu durum öğrencinin UÜ’deki koordinatörü tarafından yazılı olarak UU Intoffice’e bildirilir.

U.Ü. Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi öğrenciler döndükten sonra öğrencilere ait ilişik kesme bilgilerini bir liste halinde Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderilir.

Uludağ Universitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İlkin ÇAVUŞOĞLU: 2940530 ilkin@uludag.edu.tr LLP/Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Sezen ÖZEKE: 2940945 sezenozeke@uludag.edu.tr Uluslararası İlişkiler Ofisi Uzm. Pınar TEKİN Okt. Volkan KAHRAMAN 294 05 34 294 40 72 pinartekin@uludag.edu.tr volkan@uludag.edu.tr Web : http:/intoffice.uludag.edu.tr E-posta : intoffice@uludag.edu.tr Fax: 2940080

TEŞEKKÜR EDERİZ