E-TWINNING.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yeni Portalının Tanıtımı eTwinning
Advertisements

HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
twinning NEDİR? NELER YAPILABİLİR? GALERİ ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Bütünleşik Müfredat ve “Bilgisayar” Dersi
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
İSTANBUL NEJAT SABUNCU İLKÖĞRETİM OKULU
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
ETwinning 1. Bölge Bilgilendirme Toplantısı Torbalı-04 Nisan 2012 Nurcan ARI İzmir İl MEM /PKE e-Twinning İl Koordinatörü Selcuk-Menderes-Kiraz-Tire-Beydağ-Torbalı-Ödemiş-Bayındır.
19-22 Aralık’ta Antalya’da yapıldı Yılı Ulusal Konferansı.
eTwinning araçları hakkında Bilgilendirme
COMENIUS REGIO PROJESİ “Güvenli İnternet Ortamları için iyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması”
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi PORTAL.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Sosyal Öğrenmenin Geliştirilmesinde Taylan ACAR Ulusal Destek Servisi.
Dr. Cemalettin MADEN Türkiye UDS Üyesi
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
Hayat boyu öğrenme programı
Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
Sınav Rehberliği Konusunda
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
GÜLKENT İLKÖĞRETİM OKULU
UZAKTAN EĞİTİM DERS SORUMLUSU : Yrd.Doç. Dr. Yasemin USLUEL KONU : AB’ de Yürütülen Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Bu Çalışmalardan eTwinning Projesinin.
TANIMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLAR
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
eTwinning Bilgilendirme Toplantısı
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
İNTERNETTE İLETİŞİM YOLLARI
BAYBURT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.  Bir Hayatboyu Öğrenme Programı Girişimidir.  Comenius Faaliyetidir.  Ocak 2005’te başlamıştır.  Ülkemiz.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi DESKTOP.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
Twinspace
Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
Bilgilendirme Toplantısı
- Politika ve Yenilik Komitesi toplantısı Marc Durando Avrupa Okul Ağı etkinlikleri sunusu.
ETwinning: Gelişim yol haritası Mehmet Muharremoğlu Koordinatör eTwinning Ulusal Destek Servisi Bilgilendirme toplantısı Türkiye Kalite Ödülü Töreni.
ELAZIĞ MESLEKİ EĞİTİM BİLGİ MERKEZİ İl Milli Eğitim Şube Müdürü
Aile Atölyeleri Projesi
İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ
ETwinning PORTAL.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
eTwinning Projeleri Nedir?
Fatih Projesi ALT PROJELER Altyapı Donanım
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ COMENİUS OKUL.
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step.
Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
eTwinning Twinspace Proje Çalışma Alanı
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Sunum transkripti:

E-TWINNING

E-Twinning nedir. E-Twinning portalının tanıtımı *E-Twinning nedir? *E-Twinning portalının tanıtımı *E-Twinning araçlarının kullanımı(Desktop,Twinspace) *Bir E-Twinning portalına nasıl kayıt olunur? * Ortak bulma ve bir E-Twinning projesine nasıl katılım olur? *Öğrencilerin katılımını sağlama *Kalite etiketi ve ödüller *Örnek proje sunumları

E-Twinning nedir? Avrupa’da okul ortaklıklarının kurulması, Ortak projeler başlatmak için fikir ve araç sağlanması, Bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanılmasının yaygınlaştırılması, Yenilikçi yöntem ve tekniklerin,farklı pedagojik yaklaşımların Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, Öğrenci ve eğitim görevlisine uluslar arası tecrübe kazanması ,yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla oluşturulmuş portaldır.

E-Twinning’den kimler yararlanabilir? Okullar (Genel,mesleki ve teknik eğitim sağlayan kurumlar-Okul öncesi eğitim/İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları) Herhangi branştan öğretmenler,müdürler,kütüphaneciler ve diğer okul personeli

S HARE I NNOVATE M OTIVATE P ARTICIPATE L EARN E XCHANGE E-Twinning Mantığı SIMPLE YAKLAŞIMI S HARE I NNOVATE M OTIVATE P ARTICIPATE L EARN E XCHANGE

E-TWINNING PORTALI GENEL PORTAL -Herkes için genel bilgi -Öğretmenlerin E-Twinning’e kaydoldukları yer -Proje fikirleri ve setleri MASAÜSTÜ (DESKTOP) -Korumalı kişisel alanınız -İrtibat sağlamak,daha fazla ortak ile proje kurmak ve okul ve proje özgeçmişlerini yönetmek için -Etkinlikler hakkında konuşmak için;sohbet odası açabilirsiniz.

TWINSPACE(ORTAKLIK ALANI) -E-Twinning üyelerinin kendi projelerini yürüttükleri sanal bir sınıftır. -Proje ortakları ve öğrencilerin çevrimiçi işbirliği yaptığı yer -Proje çalışmasının yaygınlaşabileceği ve paylaşılacağı yer -Twinblog ;proje ortaklarının birikimlerini paylaştıkları yer

TWINSPACE KULLANMA 1-Twinspace’ e kaydolma 2-Takvim oluşturma 3-Aktiviteler dosyası oluşturma 4-Doküman,fotoğraf ekleme,link verme Proje etkinlikleri Öğretmen odası Öğrenci köşesi Sohbet odaları

E-TWINNING İŞLEVLERİNDEN ÖRNEKLER GROUPS: Örn:Integration of Eu projects in the Cirriculum Creative Classroom LEARNING EVENTS Örn:Internet Safety & you Building a Succesful Project WORKSHOPS

MUSIC PROJECT (BULGARİSTAN) Nataşa Durkova 14-18 yaş lise öğretmeni Avrupa Müzik Projesi için bir öğretmen grubu kuruyor Her ülke kendinin müzik kişilerini,milli müziklerini ilgili bir cd ile birbirine tanıtır. Nisan’da ‘Müzik Ödülleri’ adı altında bir yarışma düzenlenir. Her okul öğrenciler tarafından icra edilen bir milli şarkıyı videoklip formatına dönüştürür. Oylama sonucu en iyi ödüllendirilecektir.

ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM… TEŞEKKÜRLER…