Tekstil Bankası A.Ş..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANADOLU GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI
Advertisements

GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Dünya Ekonomisine İlişkin Göstergeler
“DEGERLERİMİZİN SİGORTASI”
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı…
KOBİLER İLE bANKALARI BULUŞTURUYOR
Sdgsgsd Teknolojisi olan Borsa mı, Borsası olan Teknoloji Şirketi mi ? Ali ÇÖPLÜ Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı.
22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ 22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ Sunum: Dr. Adnan BÜYÜKDENİZ Genel Müdür.
EV SAHİBİ ÜLKENİN KAZANÇLARI VE KAYIPLARI :
Müşerref Üstek.
NİYE VARIZ? NELER YAPTIK? GELECEK PLANLARIMIZ?
MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 15 OCAK 2010.
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Tarihçe Ortaklık Yapısı Yönetim Yapısı,Genel Müd.Yön.Kur.Bşk Vizyon Misyon Rakipler Sosyal Sorumluluk.
Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (SAGP, Milyar $)
ECZACIBAŞI İLAÇ.
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
HAKKIMIZDA Aviva Sigorta A.Ş., Türkiye'de, 16 Aralık 1988 yılında faaliyete geçti ve kuruluşunun 5'inci yılında ilk on şirket arasına girmeyi başardı.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
29 Eylül 2005 TBB EKONOMİ ÇALIŞMA GRUBU. Türk Bankacılık Sistemi-Haziran Genel Bilgiler 2. Bilanço Gelişmeleri 3. Türkiye ve AB 4. İllere Göre.
Sermaye Maliyeti Nedir?
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
6 MAYIS MAYIS KURULUŞ GENEL BİLGİLERİ Ticari Unvanı :Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş. Çıkarılmış Sermaye : TL Kayıtlı.
BANKACILIĞIN YENİ ROTASI
6 Hafta 6Yazılı İletişim IIBLUES. 6 2 Faaliyet Raporu Nedir? Faaliyet raporu kuruluşun mevcut ve potansiyel iş ortaklarını ve menfaat sahiplerini bilgilendirmek.
GRAND HYATT İSTANBUL 15 NİSAN 2014 İSTANBUL. KURULUŞ GENEL BİLGİLERİ Ticari Unvanı : Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş. Çıkarılmış Sermaye :
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
22 Eylül 2006 TBB BANKACILIK ALT ÇALIŞMA GRUBU Nurhan Aydoğdu
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
İşletme & Tarım Bankacılığı Gökhan ERTÜRK İşletme ve Tarım Bankacılığı Grubu - Genel Müdür Yardımcısı 4 Mayıs İstanbul.
KALICI ÇÖZÜMLER Sorunlarınıza PROGEM YAZILIM Cover 1
Bülent Şenver Ekonomik Gelişmelerin İşletmelere Etkisi.
REYSAŞ ‘’ Mükemmeli hedefleyen şirketler, ürettiklerinin aynı mükemmellik anlayışıyla pazara ulaştırılmasını talep etmektedir. ‘’
Bankaların Faaliyet Konuları
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
1 Corporate 1 KURUMSAL BANKACILIK Corporate. 2 2 KURUMSAL BANKACILIK Finansbank 90’ lı yılların ikinci yarısından başlamak üzere, giderek ihtiyaçları.
Dünya Ekonomisine İlişkin Göstergeler Dünya Ekonomisi Global Büyüme (%)5,23,8 Gelişmiş Ülkeler3,21,6 ABD3,01,8 Euro Alanı1,91,6 Japonya4,4-0,9.
Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.
Küresel Kriz Sonrası Türkiye’de Finansal Sistem “Bankacılık Sektörü” Ekrem Keskin Mayıs 2010.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
1 FİNANSBANK A.Ş Sinan Şahinbaş Finansbank Genel Müdürü
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2008 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 3 Ocak 2008 – İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Prof.Dr. İbrahim LAZOL DAÜ-2012
Şekerbank: Kuruluşundan Bugüne
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
GÜNEŞ SİGORTA.
TARİHÇE 1990 yılında Anadolu Hayat Sigorta A.Ş Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketinin yürüttüğü hayat sigortacılığı faaliyetlerini devraldı.Böylece ülkenin.
Bankacılığın Arka Planı
Gıda ve sigara devi RJR Nabisco’nun 1988 yılında A dereceli 5 milyar $ borcu vardı. O yıl şirket el değiştirdi ve 19 milyar $ borç ihraç edilerek hisse.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
Menkul Kıymet Borsaları
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI KASIM
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI ŞUBAT ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI ŞUBAT
SPK Lisans Türleri ve Lisanslama Sınavları
Logo.
ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK. Tarihçesi  1990 yılında Anadolu hayat sigorta A.Ş Anadolu anonim Türk sigorta şirketi tarafından yürütülmekte olan hayat sigortacılığı.
Türkiye Sermaye Piyasaları
10. Olağan Genel Kurulu İstanbul,18 Mayıs 2011
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Türkiye Sermaye Piyasaları
R. Hakan Özyıldız Kamu bankacılığı R. Hakan Özyıldız
Sunum transkripti:

Tekstil Bankası A.Ş.

Tekstilbank ; 1986 yılında tekstil sektörünün genel olarak faaliyet gösteren Rüştü Akın'ın sahibi olduğu, Akın Şirketler Grubu tarafından kuruldu.

Akın Şirketler Grubu(Rüştü Akın) Hatice Çim Güzelaydınlı Tekstilbank Sloganı En iyisi hakkınız Kuruluş Tarihi 1986 KURUCUSU Akın Şirketler Grubu(Rüştü Akın) Genel Müdür Hatice Çim Güzelaydınlı Şube Sayısı 44

Hatice Çim Güzelaydınlı ÜST YÖNETİM Hatice Çim Güzelaydınlı Genel Müdür Gülden Akdemir Genel Müdür Yardımcısı / Mali İşler D.Halit Döver Genel Müdür Yardımcısı / Dış İlişkiler Başbuğ Y.Samancıoğlu Genel Müdür Yardımcısı / Kurumsal Ve Ticari Bankacılık Hüseyin H.İmece Genel Müdür Yardımcısı / Hazine ve Yatırımcı İlişkileri Ayperi G. Uras Genel Müdür Yardımcısı / Bilgi Teknolojileri ve Operasyonlar Bozok Evrenosoğlu Genel Müdür Yardımcısı / Krediler

YÖNETİM KURULU Akgün Türer Yönetim Kurulu Başkanı İ. Sühan Özkan Yönetim Kurulu Başkan Vekili İ.Sencan Derebeyoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Anna Gözübüyükoğlu Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sedat Özkanlı H.Çim Güzelaydınlı Yönetim Kurulu Üyesi-Genel Müdür

Tekstil Bankası A.Ş. Bugün Tekstilbank, faaliyetlerini İstanbul'daki genel müdürlüğü ve yurt çapındaki 44 şubesi aracılığı ile sürdürmektedir. GSD Holding, %75,5'lik pay ile Tekstilbank'ın en büyük ortağıdır. Bankanın diğer hisseleri halka açık olarak İMKB'de işlem görmektedir 2008 yılında yapılan sermaye artırımı ile Banka'nın sermayesi, 60 milyon TL'den 420 milyon TL'ye yükseltilmiştir.

Vizyon ve Misyon Vizyon Yenilikçi, gelişmeye açık, süratli, titiz, butik hizmet anlayışı ve muhafazakar risk yaklaşımı ile müşterilerin öncelikle tercih ettiği banka olmak. Misyon Müşterilerimizin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları için özel çözümler üretmek, Bilgi ve yaratıcılığa dayalı kaliteli hizmet anlayışımızla, kalıcı ilişkiler kurmak, Sosyal ve ekonomik değer yaratarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak, Müşterilerimiz, çalışanlarımız ve hissedarlarımız için sürekli katma değer yaratmaktır.

Stratejik Hedeflerimiz Sağlam bilanço ve güçlü sermaye yapısını koruyarak ve risklerimizi doğru tanımlayarak karlı ve sürdürülebilir bir büyüme gerçeklestirmek, 2012 yılı içerisinde ticari segmentte büyümek, Çesitli kampanyalar ile bireysel bankacılık alanındaki büyüme sürecini devam ettirmek, Müsterilerimizin hayatını kolaylastırmak adına daha çok islemin sube dısı kanallardan gerçeklestirilmesini sağlayacak projelere ağırlık vermektir.

Ortaklık Yapısı 30/09/2011 İtibariyle 30 Eylül 2011 İtibariyle ORTAK ADI NOMİNAL SERMAYE PAYI A GRUBU (TL) NOMİNAL SERMAYE PAYI B GRUBU (TL) TOPLAM NOMİNAL SERMAYE (TL) % TOPLAM SERMAYE PAYI % GRUBU A PAYI % GRUBU B PAYI GSD HOLDİNG A.Ş. 191.101.074,94 126.000.000 317.101.074,94 75,50 65,00 100,00 GSD DIŞ TİCARET A.Ş. 4.205.564,00 0,00 1,00 1,43 GSD DENİZCİLİK GAYRİMENKUL İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 150.000,00 0,04 0,05 HALKA AÇIK 98.543.361,06 23,46 33,52 TOPLAM 294.000.000.- 126.000.000.- 420.000.000.-

Notlar : İmtiyazlı Paylara İlişkin Bilgiler Yönetim Kurulu'nun 3 üyesi (A) grubu pay sahipleri tarafından gösterilecek adaylar arasından, 2 üyesi (B) grubu pay sahipleri tarafından gösterilecek adaylar arasından Genel Kurul'ca seçilir. Bankanın esas sermayesi 420.000.000.- Türk Lirasıdır. Bu sermayenin her biri 10 (on) Yeni Kuruş itibari değerli 4.200.000.000 adet paya bölünmüştür. Bankanın payları 23.05.1990 tarihinden itibaren İMKB'de işlem görmekte olup, Borsa'ya kote edilmiştir.

Kurumsal bankacılık, ticari bankacılık, KOBİ bankacılığı ve bireysel bankacılık alanlarında faaliyet gösteren Tekstilbank, müşteri odaklı bir yaklaşımla, kaliteden ödün vermeksizin çok yönlü finansal hizmetler sunmaktadır. 2011 yılı konsolide sonuçlara göre Tekstilbank'ın kredileri 2 milyar 510 milyon TL olurken mevduat büyüklüğü de 2 milyar 457 milyon TL'dir. Tekstilbank'ın toplam konsolide özkaynakları %4'lük bir büyüme ile 518 milyon TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu %15.9 seviyesinde gerçekleşmiştir.