Elsevier ClinicalKey™— Smarter Search for Faster Answers.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya çapında 60’dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International;
Advertisements

DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Diş Hekimliği Farmakolojik Bilgileri ve Klinik Referans Çözümleri
Hazırlayan Ebru SIRMACI
Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0.
Arama sonuçlarını görüntüleyin ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama.
: • Bridgeman Art Library ‘e ait eğitimsel imaj kaynaklarını içeren online bir veri tabanıdır • 530,000.
Cambridge Journals Online
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
MD Consult Core Service – Nedir?
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Reference hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. •Oxford Reference ‘in ne olduğunu •Size.
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
KONU: HAZIRLAYANIN : ADI: EMRE SOYADI: YILMAZ FAKÜLTE: FEN
Yeni Arayüz OvidSP Kullanım Kılavuzu
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ
MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu.
ULAKB İ M ULUSAL VER İ TABANLARI EBSCOhost VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ.
UASL Eğitim ve İşbirliği Toplantısı Mayıs 2007 ANTALYA.
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
Elsevier ClinicalKey™ A smarter search for faster answers to your physicians’ questions.
© ExMI 2008 Confidential & Proprietary Türünün ilk örneği …
Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
Support.ebsco.com Kişisel Klasörler Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
Visible Body: OvidSP Anatomi Eğitim Kaynağı
Ajanda: BMJ Group hakkında Ürünler hakkında: –BMJ Journals BMJ Case Reports YENİ – BMJ Best Practice YENİ (EKUAL) – BMJ Learning Action Sets.
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
Elsevier Sağlık Bilimleri Klinik Bilgi Sistemi ULAKBIM Konferansı 24 Mayıs, 2011 Awni Battikhi Ortadoğu& Afrika Satış Müdürü.
T H O M S O N S C I E N T I F I C CAB ABSTRACTS ™ Comprehensive Agriculture & Applied Life Science Research.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Online Kullanım.
Support.ebsco.com Dergi Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzları.
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
Veri Tabanları Kullanıcı Ara Yüzünde Yeni Yaklaşımlar
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
Empowering management research EmeraldManagementXtra Ürün ve Hizmetler Brian Berry Business Manager for Turkey Emerald Group.
Güncel tıbbi bilgilerden haberdar mısınız ? ( Kendi tıbbi bilgilerinizi yönetin !) Dr.Otmar Mueller Market Manager CEE & Turkey Wolters Kluwer Health |
1 SB Eğitim ve Araştırma Hastaneleri İçin TÜBİTAK EKUAL Eğitim Toplantısı 22 Eylül 2010 Elsevier MD Consult - Journal Consult Gemini LTD.
23.Mayıs.2007 ©2005 Ovid Technologies OVID LWW TOTAL ACCESS UASL Eğitim ve İşbirliği Toplantısı Mayıs 2007 ANTALYA.
Zehra TAŞKIN BBY408 Tıbbi Bilgiye Erişim
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
Cochrane Kitaplığı’nı Anlamak Cochrane Kitaplığı’na giriş.
Elibrary.worldbank.org World Bank eLibrary Sunumu.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
Cambridge Journals Online KISA KULLANIM REHBERİ Erişim Adresi:
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave bağlantılı doktor ve eczacı.
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
Hafta 2: Dizinleme ve Öz Hazırlamaya Giriş BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama
Elsevier ClinicalKey™— Smarter Search for Faster Answers
Bilimsel Bilgiye Erişim
ULAKBIM - Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı (EKUAL) 2008
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Pratik kullanım rehberi
ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama terimini girererek Go butonuna.
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama terimini girererek Go butonuna.
ACE inhibitörlerin hipertansiyon ve diyabetli hastalardaki fonksiyonu nedir? Bir ya da birden çok kelimeden oluşan arama terimini girererek Go butonuna.
Klinik Bilgi Sistemleri
Sunum transkripti:

Elsevier ClinicalKey™— Smarter Search for Faster Answers

Tıbbi Aramalar İçin 3 Kritik Nokta Geniş Kapsamlı: Geleneksel arama motorlarının hepsi geniş kapsamlı değildir bu yüzden doktorlar genelde aradıkları cevaba tam olarak erişmek için ikinci bir veri tabanını araştırırlar Güvenilir: Doktorlar eriştikleri klinik cevapları kontrol ederler çünkü geleneksel arama motorlarının tümü güvenilir değildir Hızlı: Geleneksel arama motorlarının çoğu sorulara hızlı cevaplar sunmaz, bu yüzden doktorlar aradıkları cevaplara ilişkin konuları ararken çok zaman harcarlar

Ek olarak: Seçilmiş 3.parti dergiler ve içerik kaynakları Rehber bilgiler Elsevier ve 3. parti yayınevlerine ait basılmış hasta eğitim materyalleri Tamamı indekslenmiş MEDLINE içeriği Tamamı indekslenmiş klinik denemeler Geniş Klinik Kaynaklar İçinden Kapsamlı Cevaplara Erişim —Herhangi Geleneksel Bir Arama Motorundan Daha Kapsamlı TÜM Elsevier medikal ve cerrahi dergileri (610+) TÜM Clinics of North America dergileri (54) TÜM First Consult klinik monografları (860+) TÜM Procedure Consult metin içeriği ve videoları (270+) TÜM Elsevier medikal ve cerrahi prosedür videoları ( ) TÜM Elsevier medikal ve cerrahi kitapları (1170+) TÜM Elsevier ek video ve resim içerikleri (2.3 milyon +) TÜM Klinik Farmakolojik ilaç monografları (2930+)

İçerik Hakkında  ClinicalKey 35 adet tıbbi ihtisas alanı içermektedir.  Dünyaca ödüllü kitaplardan bazıları: Braunwald’s Heart Disease Cecil Medicine Campbell’s Operative Orthopaedics Gray’s Anatomy Miller’s Anesthesia Rosai & Ackerman’s Surgical Pathology The Netter series  Yüksek impakt faktörlü dergilerden bazıları: The Lancet, Lancet Infectious Diseases, Lancet Neurology and Lancet Oncology Journal of the American College of Cardiology Cell, Immunity, Neuron and other top medical research journals

Hızlı Cevaplar—Akıllı Aramalar İçin Akıllı İçerik Kapsamı (Smart Content) ClinicalKey, arama konuları ile en ilgili sonuçları sunmak üzere Akıllı İçerik Özelliği (Smart Content) ile çalışan tek tıbbi arama motorudur. –Akıllı İçerik, aranabilir içerik terimlerinin anlamlarını sınıflandıran taksonomi ile uyumlu olarak tasarlanmıştır ’den fazla klinik kavram, 1 milyondan fazla eşanlamlı kelime içermektedir. –ClinicalKey, klinik Akıllı İçerik kapsamını dergi, kitap, resim ve video içerikleri ile birlikte planlayarak Elsevier’in özel taksonomisi EMMET (Elsevier Merged Medical Taxonomy) ile entegre ederek oluşturmaktadır. –EMMET arama teriminin anlamını anlayarak ClinicalKey’in ilgili arama terimlerini sonuçlar içinde sunma özelliğini devreye sokmaktadır –Akıllı İçerik aranabilir içeriklerin anlamları ile ilgili uygulamaların daha iyi çalışmasını sağlamaktadır

ClinicalKey Akıllı İçeriği ile Gelen ‘Hızlı Cevaplar’ Konsept Planlaması Daha iyi arama ve kolay tarama Uzmanlık alanlarına göre spesifik navigasyon Dinamik klinik özet oluşturma Anlamlı içerik tavsiyeleri Hasta eğt. materyalleri İlaç Bilgileri Prosedür Videoları Klinik Özetler Kitaplar Dergiler Rehber Bilgiler Klinik Denemeler Temel Klinik Konsepti 1 Milyon+ Hiyerarşik İlişkiler 1 Milyon+ Ontolojik Bağlantılar 1 Milyon+ Eşanlamlı sözcükler Elsevier Merged Medical Taxonomy (EMMeT)

Daha iyi aramalar için Akıllı İçeriğin kullanılması Paragraf-seviyesindeki AKILLI içerik etiketleri, arama konusu ile yüksek ilgisi olan bilgileri arama kelimesi ya da özet bilgiye ihtiyaç duymadan ilişkilendirerek sunmaktadır Makale- seviyesindeki AKILLI (Smart) içerik etiketleri, arama ile olan ilgisinin onaylanmasına yardımcı olmakta ve ilgili konuya ait önizleme özelliği sunmaktadır

Arayüz Bilgileri

Ana Sayfa

Arama Fonksiyonu

Arama Sonuçları

ClinicalKey—Akıllı İçerik İle Sonuçlara Hızlı Erişim Sonuçlar hızlıca filtrelenmektedir –Navigasyon araçları ve filtreler en ilgili sonucun bulunmasına yardımcı olmaktadır –Sonuçlar içerik tipi, uzmanlık alanı, hastalık, içerik yılı ve daha birçok kategoriye göre filtre edilip taranabilmektedir

ClinicalKey Tıbbi Bilgi İhtiyaçlarınızın Adresi ClinicalKey—Myocardial Infarction Dynamic Topic Page Geniş Kapsamlı : Oldukça geniş tıbbi kaynaklar içinden kapsamlı cevaplara erişim — Herhangi geleneksel bir arama motorundan daha kapsamlı Hızlı Cevaplar: ClinicalKey aramalarda en ilişkin sonuçları tek bir online kaynaktan sunarak doktorların zamandan tasarruf etmelerini sağlamaktadır ve Yenilikçi: ClinicalKey doktorların iş akışlarına uygun olarak tasarlanmıştır, böylelikle arama konusu ile ilgili sonuçları sunarak doktorların zamandan kazanmalarını sağlamaktadır. Güvenilir:ClinicalKey tıbbi hataların azaltılması için doktorlar tarafından güvenle kullanılacak Elsevier kaynaklarını erişime sunmaktadır

ClinicalKey—Kullanıcılar İçin Kişiselleştirme Seçenekleri ClinicalKey kullanıcıları ihtiyaçları doğrultusunda kişisel hesap oluşturabilmektedirler : PRESENTATION: Seçilen görüntülerin sunuma aktarılması READING LIST : Saklanması istenen içeriği kaydetme özelliği –Kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı erişim için kişisel kullanım araçları –Sonuç kaydetme özelliği –Yeni bilgilerden haberdar olmak için kişiselleştirilmiş alarmlarının oluşturulması

ClinicalKey—Kullanıcılar İçin Kişiselleştirme Seçenekleri Bu seçenekleri kullanılabilinmesi için bir kereye mahsus sayfasının sağ üst köşesinde bulunan ''Register'' ikonuna tıklayıp kayıt yapmanız yeterlidir.

ClinicalKey İçeriğindeki Tıbbi Bilgiler Kolaylıkla Paylaşılmaktadır Clinicalkey içinde bulunan tıbbi bilgiler doktorları arasında kolaylıkla paylaşılmaktadır Sunum oluşturma özelliği (Presentation maker) doktorlar ve bakım ekipleri arasında en güncel tıbbi ve cerrahi bilgilerin paylaşımına olanak vermektedir Tek bir tıklama ile sayfa, bölüm, resim ya da video içerikleri aracılığı ile iletilmektedir

Sunum Hazırlayıcı

ClinicalKey Zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz Sorular? Erişim adresi: “Clinical Key - Yeni Nesil Tıbbi Arama Motoru” Akıllı aramalar. Hızlı sonuçlar..