BU BESİNLERİ DAHA SIK TÜKETİN! LİMON: Günde en az iki kez limonlu su içmelisiniz. Alkalin içeren bu meyve, tükettiğiniz asitli besinlerin zararını en aza indirgeyecektir.
DENİZ TUZU : Masa tuzu birçok kimyasal işlem gördüğünden asit oranı da hayli yüksektir. Tercihiniz deniz tuzundan yana olsun.
SAĞLIKLI YAĞLAR: Zeytin, keten tohumu, avokado, Hindistan cevizi ve fındık yağı vücudu asitlerden temizleyecektir.
TAM TAHILLI: Buğday ve pirincin asit oranı yüksekken, yulaf ve kuru meyvede tam tersi alkalin (Ph değeri yediden büyük olup asit içermeyen madde) oranı yüksektir.
KIRMIZI MEYVELER: Antioksidan etkisi taşıyan böğürtlen, kiraz, yaban mersini, ahududu cildin güçlenmesine ve nemlenmesine yardımcı olur.
Balık: Haftada iki ya da üç kez balık tüketmek düzenli olarak anti-aging krem kullanmak ile eşdeğer... Özellikle somon içerisinde yer alan omega-3 kızarıklık, alerji ve kırışıklıkların oluşumunu yavaşlatmakta oldukça etkili. Hatta konserve ton balığı dahi cilt sağlığı açısından çok faydalı. Selenyum ise cildin elastikiyetini koruyor.
FINDIK VE ÇEKİRDEK: Kajun, yerfıstığı ya da şamfıstığı yerine daha sağlıklı olan kuruyemişleri tüketin.
ORGANİK SEBZELER: Genellikle tüm sebzeler vücudun alkalin oranını artırıyor, ancak organik olanlar çok daha sağlıklı. Organik sebzelerin antioksidan ve lif oranı da oldukça yüksek. Yine de bezelye, kuru fasulye ve mısırın asitli sebzeler olduğunu unutmamalısınız.
MEYVELER: Günde en az iki porsiyon meyve tüketmeniz gerekiyor. Her meyvenin farklı vitaminleri içerdiğini de göz ardı etmemelisiniz.
FİLTRE SU: Artık birçok markanın su filtresi bulunuyor. Bu filtreler asitleri ayrıştırırken, sağlıklı içeriklerin etkisini ise artırıyor. Günde ortalama sekiz bardak su tüketmeyi ihmal etmeyin.
SARIMSAK VE SOĞAN: Sarımsak ve soğan alkalin içermelerinin yanı sıra hazmı kolaylaştırıp, yaşlanmayı geciktiriyor.
KOYU YAPRAKLI SEBZELER: Yoğun vitamin barındıran ve 'alkalin deposu' olarak adlandırılan marul, karalâhana ve soya filizi cilt için çok yararlı.
BAHARATLAR: Neredeyse tüm baharatlar vücudun alkalin salgılamasına yardımcı oluyor ve çeşitli hastalıklarla mücadele etmenizi kolaylaştıran antioksidan takviyesi yapıyorlar. Özellikle bol nane, fesleğen, kuşdili, zerdeçal, zencefil, kişniş otu, kimyon, dereotu, maydanoz ve tarhun otu tüketmeniz tavsiye ediliyor.