BU BESİNLERİ DAHA SIK TÜKETİN! LİMON: Günde en az iki kez limonlu su içmelisiniz. Alkalin içeren bu meyve, tükettiğiniz asitli besinlerin zararını en aza.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
KANSER VE BESLENME.
HAMİLELİKTE BESLENME Dyt. Şerife ÖZDEMİR TAVLAN.
SAĞLIKLI BESLENME VE ANTİ-AGİNG
Taze Otlar & Baharatlar.
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
Düşünce Gücü için Beslenme
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
SAĞLIKLI BESLENMEDE 10 TEMEL ADIM
Beslenme ve Kanser Riski
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
KONU: BESİNLERİN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI
SAĞLIKLI BESLENME.
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
SAÇLARIMIZ VE DOĞAL ÜRÜNLER
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
11-17 MART TUZA DİKKAT HAFTASI
Zekayı Arttıran Besinler. Beslenme uzmanları, bilimsel araştırmaları inceleyip zeka gelişimine en çok katkı sağlayan gıdaları belirledi. İşte beynin çalışmasını.
Antioksidanlar Antioksidan nedir?
E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu. E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur.
FEN VE TEKNOLOJİ ÜNİTE:VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
Sevdiğimiz sebze ve meyveler
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Vİtamİnler BAŞLA.
UMMAHAN YILMAZ Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi
PROJESİ.
KALP-DAMAR HASTALIKLARINDA BESLENME
Hazırlayan: Begüm TOPRAK Psikolojik Danışman
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
DENGELİ BESLENME.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
BİTKİLER VE SU.
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
Sağlıklı Beslenme.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
MEYVELER.
VİTAMİNLER.
YİYECEKLER-İÇECEKLER
Sağlıklı Beslenme.
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
Vitaminler Suda eriyenler; B ve C vitamini Yağda eriyenler;
CANLILAR YAĞMUR CANLI VE BİTKİLER  İnsan doğada tek başına değildir. Çevremize baktığımızda bizimle birlikte iç içe yaşayan başka insanlar görürüz.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
Limonun FAYDALARI VE ZARARLARI.Limon suyunun "MUCİZEVİ ETKİLERİ"
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
LİPİTLER.
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Sunum transkripti:

BU BESİNLERİ DAHA SIK TÜKETİN! LİMON: Günde en az iki kez limonlu su içmelisiniz. Alkalin içeren bu meyve, tükettiğiniz asitli besinlerin zararını en aza indirgeyecektir.

DENİZ TUZU : Masa tuzu birçok kimyasal işlem gördüğünden asit oranı da hayli yüksektir. Tercihiniz deniz tuzundan yana olsun.

SAĞLIKLI YAĞLAR: Zeytin, keten tohumu, avokado, Hindistan cevizi ve fındık yağı vücudu asitlerden temizleyecektir.

TAM TAHILLI: Buğday ve pirincin asit oranı yüksekken, yulaf ve kuru meyvede tam tersi alkalin (Ph değeri yediden büyük olup asit içermeyen madde) oranı yüksektir.

KIRMIZI MEYVELER: Antioksidan etkisi taşıyan böğürtlen, kiraz, yaban mersini, ahududu cildin güçlenmesine ve nemlenmesine yardımcı olur.

Balık: Haftada iki ya da üç kez balık tüketmek düzenli olarak anti-aging krem kullanmak ile eşdeğer... Özellikle somon içerisinde yer alan omega-3 kızarıklık, alerji ve kırışıklıkların oluşumunu yavaşlatmakta oldukça etkili. Hatta konserve ton balığı dahi cilt sağlığı açısından çok faydalı. Selenyum ise cildin elastikiyetini koruyor.

FINDIK VE ÇEKİRDEK: Kajun, yerfıstığı ya da şamfıstığı yerine daha sağlıklı olan kuruyemişleri tüketin.

ORGANİK SEBZELER: Genellikle tüm sebzeler vücudun alkalin oranını artırıyor, ancak organik olanlar çok daha sağlıklı. Organik sebzelerin antioksidan ve lif oranı da oldukça yüksek. Yine de bezelye, kuru fasulye ve mısırın asitli sebzeler olduğunu unutmamalısınız.

MEYVELER: Günde en az iki porsiyon meyve tüketmeniz gerekiyor. Her meyvenin farklı vitaminleri içerdiğini de göz ardı etmemelisiniz.

FİLTRE SU: Artık birçok markanın su filtresi bulunuyor. Bu filtreler asitleri ayrıştırırken, sağlıklı içeriklerin etkisini ise artırıyor. Günde ortalama sekiz bardak su tüketmeyi ihmal etmeyin.

SARIMSAK VE SOĞAN: Sarımsak ve soğan alkalin içermelerinin yanı sıra hazmı kolaylaştırıp, yaşlanmayı geciktiriyor.

KOYU YAPRAKLI SEBZELER: Yoğun vitamin barındıran ve 'alkalin deposu' olarak adlandırılan marul, karalâhana ve soya filizi cilt için çok yararlı.

BAHARATLAR: Neredeyse tüm baharatlar vücudun alkalin salgılamasına yardımcı oluyor ve çeşitli hastalıklarla mücadele etmenizi kolaylaştıran antioksidan takviyesi yapıyorlar. Özellikle bol nane, fesleğen, kuşdili, zerdeçal, zencefil, kişniş otu, kimyon, dereotu, maydanoz ve tarhun otu tüketmeniz tavsiye ediliyor.