MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TURİZM EĞİTİMİ MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BODRUM YARIMADASININ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA ÇALIŞTAYI.
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Ulusal Kurum Projeleri Koordinatörlüğü
MİSYONUMUZ Bölgemizin stratejik ili olan Batman’ı modern ve huzurlu bir şehir haline getirmek ve Batmanlıların yaşam kalitesini yükseltmektir.
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
Meriç Belediyeler Birliği
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
ARİNKOM TTO BEBKA Destekleri. ARİNKOM TTOBEBKA Destekleri Kalkınma Ajansları, bölgenin kalkınma sürecinin hızlandırılması ve bölge için kritik öneme sahip.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
BEBKA Teknik Destek (TD) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) GSB Gençlik Projelerini Destekleme Programı (GPDP) Fatih KENARLI Bursa İl MEM ARGE Personeli.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
75.YIL KARACAKILAVUZ CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİMDE KÜLTÜREL ETKİ VE SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ.
Bodrum Yarımadasında yer alan turistik işletmelerin çalışma süreleri ortalama olarak 6 aylık bir dönemde sıkışmış kalmıştır. Bu sürenin uzatılması için.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
302-3 Kırsal Turizm.
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
Bilgilendirme Toplantısı
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
ÖNCELİK 2: HAYAT BOYU ÖĞRENME FIRSATLARININ VE SUNUMUNUN ARTIRILMASI.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
GİRİŞ Ülkenizde ya da coğrafi bölgenizde turizm ne kadar önemlidir? Şehrinizde ya da kasabanızdaki mevcut istihdamın ne kadarlık kısmı turizm ile.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Haziran 2011.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
KAYSERİ VALİLİĞİ DIŞ İLİŞKİLER ve AB KOORDİNASYON MERKEZİ.
YUMURTALIK BELEDİYESİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
DÜZGÜN İŞ (DECENT WORK)
YHGP: YEŞİLIRMAK HAVZASI GELİŞİM PROJESİ ÖDEVİ ŞÜHEDA NUR ARISOY 11TM/A 266 İYİ SEYİRLER…
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ Mehmet TİRE Gümüşlük Belediye Başkanı

Gümüşlük Belediyesi; Bodrum yarımadasının; kültür, turizm ve sanata önem veren, proaktif, güler yüzlü ve bilgili çalışanlarıyla, hizmet odaklı örnek bir belediyesi olma vizyonuyla hareket eden bir belde belediyesidir.

GÜMÜŞLÜK’ÜN İHTİYAÇLARI Bölgenin çevresel, sosyal ve kültürel altyapısının geliştirilmesi yoluyla yaşam kalitesinin yükseltilmesine ve iktisadi kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla belde halkının bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler, Nitelikli insan kaynağı kapasitesinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler, Tarımsal kapasitenin artırılmasına yönelik faaliyetler, Balıkçılık ve su ürünleri kültür yetiştiriciliğine yönelik faaliyetler, Kültür ve turizm değerlerinin tanıtılması, turizmin çeşitlendirilmesine yönelik faaliyetler,

GÜMÜŞLÜK’ÜN İHTİYAÇLARI Kırsal alanda yaşam kalitesinin artırılması ve Doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasına yönelik faaliyetler, Dil öğrenimine yönelik yapılacak çalışmalar, Kadın, engelli ve genç alanlarında çalışan kurumların işbirliği yaparak, çalışma alanlarıyla ilgili konularda farkındalık meydana getirmeye yönelik faaliyetler, Eğitim kurumları arasında bir ağın kurulmasına yönelik yapılacak çalışmalar ( örnek: Hayat Boyu Eğitim (LLP) Programı ), Yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler,

GÜMÜŞLÜK’ÜN İHTİYAÇLARI Türkiye ve AB'de bulunan müzeler arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasına yönelik çalışmalar (Myndos antik kente ait kalıntılar hakkında tüm bilgilerin paylaşılması), Bölge genelinde kırsal kalkınmaya katkı sağlayacak, insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesine yönelik eğitim projelerinin desteklenmesine yönelik faaliyetler, Sosyal bütünleşme ve dayanışmanın artırılması, hoşgörü, sosyal diyalog ve ortaklık kültürünün geliştirilmesi faaliyetleri,

GÜMÜŞLÜK’ÜN İHTİYAÇLARI Yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile Bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitelerini arttırıcı faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar, İstihdam artırıcı projeler geliştirmek, mevcut işçilerin kabiliyetlerini artırıcı eğitimler düzenlemeye yönelik faaliyetler, Dezavantajlı grupların ekonomik, sosyal ve kültürel uyum sorunlarının azaltılmasına yönelik yapılacak çalışmalar,

GÜMÜŞLÜK’ÜN İHTİYAÇLARI Kültürel değerlerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasına ve Restorasyona yönelik yapılan çalışmalar bizim için çok önem arz etmektedir. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ve Bölge’deki sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarına destek vermelerini sağlanmak amacıyla Muğla üniversitesi ile gerçekleştirilecek ortak çalışmalar Gümüşlük’e büyük katkı sağlayacaktır.

Bu bilgiler ışığında yapılan incelemelerde, Üniversiteniz ve Belediyemiz arasında aşağıda belirtilen birimlerinizle ortak projeler yürütülebileceği değerlendirilmiştir. 1- MÜKÜMER (Muğla Yöresinin Tarihi ve Kültürel Mirasını Araştırma ve Uygulama Merkezi) 2- MÜTİMER (Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği

3- MÜTEK-ARGE (Muğla Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Araştırma ve Geliştirme Merkezi) 4- MÜNİBAM (Muğla Üniversitesi Arıcılık ve İpekböceği Araştırma ve Uygulama Merkezi) 5- MÜKAMER (Muğla Üniversitesi Kadın Çalışmaları 6- MÜYOM (Muğla Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme

MÜKÜMER (Muğla Yöresinin Tarihi ve Kültürel Mirasını Araştırma ve Uygulama Merkezi) Beldemizdeki tarihi ve kültürel mirasın araştırılması ve kayıt altına alınması gerçekleştirilebilir.

MÜTİMER (Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Araştırma ve Uygulama Merkezi) Beldemizde bulunan Turistik işletmeler ile ortak çalışmalar ve Eğitimler gerçekleştirilebilir, halka yönelik Pansiyon İşletmeciliğini geliştirici yönde eğitimler yapılabilir.

MÜTEK-ARGE (Muğla Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Araştırma ve Geliştirme Merkezi) Beldemizde kullanıla-bilecek alternatif enerji kaynakları konusunda çalışmalar yapılabilir.

MÜNİBAM (Muğla Üniversitesi Arıcılık ve İpekböceği Araştırma ve Uygulama Merkezi) Beldemizde yaşayan ev kadınlarının özellikle ipekböceği yetiştiriciliği konusunda eğitilerek ekonomiye aktif katılımları sağlanabilir.

MÜKAMER (Muğla Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi) Beldemizde yaşayan kadınlarımızın sosyal yaşama katılımları, bilinçlendirilmeleri, üretken bireyler olarak topluma katılımları konusunda eğitimler verilebilir.

MÜYOM (Muğla Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Araştırma ve Uygulama Merkezi) Beldemizin coğrafi, fiziki, beşeri, nüfus, eğitim ve gelir durumlarını içeren ayrıntılı bir çalışma gerçekleştirilebilir.

Gerçekleştirilecek çalışmalarda belediyemiz; Gelen eğitimcilerin konaklama ve yemek giderlerini karşılayabilir, Eğitim mekanını sunabilir, Eğitimde kullanılacak ve dağıtılacak basılı materyalleri hazırlayabilir,

Çalışma kapsamında alınması gereken resmi izinler varsa, kanunlar çerçevesinde belediyemiz bu izinlerin alınması konusunda gerekli çalışmaları yapabilir, Gerçekleştirilen çalışma sonucunda hazırlanıp, gerekli yerlere ulaştırılacak raporların hazırlık ve teslimlerinde gerekli çalışmaları yapabilir, Yapılacak her türlü çalışmada belediye konuyla ilgili personel desteği sağlayabilir.

Gümüşlük Belediye Başkanı TEŞEKKÜRLER!.. Mehmet TİRE Gümüşlük Belediye Başkanı