M2M ve Yakınsama’nın Pazara Dolaylı Etkileri Öner Tekin, Operatörler ve Kurumlar Teknoloji Lideri Bilişim’12, 12 Eylül 2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Advertisements

OBEZİTE İSTATİSTİKLERİ
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
Kurumlarda Teknolojiyle Bir Adım Sonra OYUNUN TARAFLARI KİMLER ? 13 Eylül 2012 Doğan Aral Bilgi ve İletişim Teknolojileri Md.
Üretici firma sayısı 30 Sektörde istihdam edilen kişi sayısı yılı üretim miktarı Ton İhracatın üretime oranı %45-50 Üretim kapasitesi.
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
Bireysel ve SOHO Satış Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı
KAMU ÇAĞRI MERKEZLERİNDE PROAKTİF YAKLAŞIM 24 Eylül 2012.
İzinli Veritabanı & Hedefli Lokasyon
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
Türkiye’nin Ekonomik Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler
Ka band ve Uydudan İnternet
REW İSTANBUL Uluslararası 7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı 8-11 Haziran 2011 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
SÜT ÜRÜNLERİNİN DIŞ TİCARETİNDE FIRSATLAR VE MÜCADELE ALANLARI SÜT ÜRETİM VE TÜKETİMİNDE DEĞER ZİNCİRİ 20 MAYIS 2014.
SANAYİ KURULUŞLARININ YÜSEM’DEN BEKLENTİLERİ ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI.
2012 Sektörel Analiz Raporu 26 EYLÜL 2013 İstanbul
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
Türkiye Bilişim Derneği 1 TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Ankara 3 Mayıs 2012.
SEİS Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR SAYED 15 – 17 Ş UBAT 2013 S ağlıkta Yeniden Yapılanmanın Erken Dönem Değerlendirmesi Hastane Birliklerinde Tıbbi.
Müşteri-Sektör-Rekabet
Telekomünikasyon Sektörü ve Vergi Düzenlemelerinin Etkileri Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. 30 Ekim 2007 Gazi Üniversitesi İİBF Ankara.
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
1 Güldane Taşdemir İnterpromedya Genel Müdür yılında, Kurumsal ve büyük ölçekli kurumlarda, veri güvenliği, sanallaştırma, iş sürekliliği,
LTE -> 4G için STRATEJİ.
«Akıllı Şebeke: Tercih Değil; Zorunluluk»
2012 AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI OPERASYON VE UYGULAMA PANELİ
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
1 Bilişim ve İletişim Sektörü Neden Stratejiktir ? Bilişim ve İletişim iş yapış şekillerini ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen ana-yapıtaşı konumundadır.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Ana faaliyet alanı elektrik-elektronik, mekanik sistem tasarımı ve üretimi olan YILDIRIM ELEKTRONİK 1986 yılında Ankara’da kurulmuştur yılından.
Isınma, Güvenlik ve Barınma
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
MOBİL GENİŞBANDIN GELECEĞİ
YASED Yabancı Yatırımcıların Yeni Gözdesi Fırsatlar Ülkesi Türkiye Türkiye’nin Sektörel Değerlendirmeleri: Telekom Nurtaç Ziyal Avea Genel Müdür Danışmanı.
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
Mobil Teknolojiler ve Akıllı Şebekeler
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
Ayhan TÖZER Bilişim Baş Uzmanı, BTK
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ & ÖSS Kasım SASDER Dr. Halit Başkaya.
Fiberin Hızlı ve Ülke Çapında Yaygın Olarak Tesis Edilmesi İ çin Yapılması Gerekenler. Uydu Genişbant Erişimi, Gelecek Öngörüleri, Sorunlar ve Çözümler.
Bilişim Teknolojileri Alanı
Sağlık Provizyon Sistemleri SASDER 1. Ulusal Kongresi Kasım 2012.
TRAFİK SORUNU Çözüm.
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
İşletmeyi neden kurarız ?
TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ İHRACATÇI EĞİLİM ANKETİ 3. DÖNEM ARAŞTIRMA SONUÇLARI (Temmuz- Eylül 2009 Gerçekleşmeleri Ekim-Aralık 2009 Beklentileri) Kasım,
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ
“Ideal” eÖğrenme Ortamı… Ulaşmak için Neler yapılabilir?
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
DIŞ TİCARET’TE LOJİSTİK RİSK VE FIRSATLAR. Türkiye ve Rusya Arasındaki Dış Ticaret Hedefi –2015 Yılsonuna kadar 100 Milyar Dolar. –Bu amacın gerçekleştirilmesi.
powered by Biotekno Çözümlerimizle İşinizde Değer Yaratalım JetSMS TC Numarasına SMS.
GELECEĞİ BİRLİKTE YARATMAK İÇİN BİR ÖNERİMİZ VAR:
2023’e DOĞRU TÜRKİYE’DE STEM GEREKSİNİMİ
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Sunum transkripti:

M2M ve Yakınsama’nın Pazara Dolaylı Etkileri Öner Tekin, Operatörler ve Kurumlar Teknoloji Lideri Bilişim’12, 12 Eylül 2012

İçerik M2M Pazar Beklentileri M2M Neden Popülerleşiyor? M2M Pazarı Dolaylı Olarak Nasıl Etkileyecek?

M2M Gelişimi Telekom işletmecileri ağırlıklı olarak «insandan insana» yada «insandan cihaza» türü hizmetlere odaklanmış durumdadır ve bu konuda doyum noktasına yaklaşılmıştır. Dünya üzerinde bağlantıya hazır milyarlarca makinanın çok küçük bir kısmı halen bağlantı halindedir Berg Insight” isimli bir kuruluş tarafından yapılan bir çalışmaya göre önümüzdeki bir yıl içinde yaklaşık 800 milyon yeni cihaz M2M uygulamaları kapsamına dahil olacaktır.

Neden popülerleşiyor? Komponent fiyatlarının ucuzlaması. Kanuni zorunluluklar Sektörel standartların oturmaya başlaması Operatör GSM sektöründe rekabetle beraber ses iletişiminden sağlanan gelirlerin azalması ve bununla birlikte operatörlerin katma değerli sevis arayışı. GSM operatörlerinin abone sayılarının doyum noktasına ulaşması 2G/3G için yapılan yatırımların geriye döndürülmesi için data hatlarının kullandırılması M2M uygulamalarının operasyon maliyetleri düşük olduğu için karlılığın daha yüksek olması. M2M uygulamalarının önemli bir yatırım gerektirmemesi.

M2M Pazar Beklentileri Ericsson firması tarafından yapılan ve “Towards 50 billion connection” adıyla yayınlanan bir çalışmaya göre 2025 yılında yarım milyar mekan, 5 milyar insan ve 50 milyar nesne iletişim şebekelerinden birinin kullanıcısı haline gelecek ve birbirleriyle iletişim halinde olacaklardır. İntel tarafından yapılan bir başka tahmine göre 2020 yılına kadar 20 milyar cihaz bağlantı halinde olacak ve bu şebekeler üzerinden akan trafiği 300 kat arttıracaktır. Şu anda sadece Avrupa’da 13 milyar bağlantı kurulabilecek makina ya da cihaz mevcut olduğu tahmin edilmektedir. Türkiye pazarı, yaklaşık 150 milyon uzaktan yönetilebilir cihaz potansiyeline sahip. ABI Research tarafından yapılan bir çalışmaya göre Kuzey Amerika’da hücresel haberleşme sistemleri üzerinden M2M uygulamalarının gelir büyüklüklerinin aşağıdaki grafikteki gibi olacağı tahmin edilmektedir. Buna göre, söz konusu pazarın 5 yıl içinde yaklaşık 3 kat büyümesi beklenmektedir.

Yaratıcılığın Teknolojien Önemli Olması Hızlı Çözüm Üretimi Yerli Çözümlerin Kolaylıkla Yaratılabilmesi M2M Pazarı Dolaylı Olarak Nasıl Etkileyecek Buzdağının görünmeyen kısmı! İhracatın Arttırılabilmesi Rekabet Gücü Yüksek Çözümler Büyük Verinin Önem Kazanması İş zekasının değerlenmesi Elde Edilen Verinin Farklı Alanlarda Değerlendirilmesi

Üniversiteler ve meslek kuruluşları ile işbirliği Regülasyonlarla Destek Yerli Çözümlerin Kolaylıkla Yaratılabilmesi M2M Gelişimi için Gereksinimler Üçlü saç ayağı: Özel Sektör, Üniversiteler, Devlet İhracatın Arttırılabilmesi Fikri Hakların Korunması Bilinci Büyük Verinin Önem Kazanması İş Zekası Bilincinin Yerleştirilmesi Büyük Veri İşleme Yetkinliğinin Arttırılması

Teşekkürler