IEEE (WIMAX) Protokollerini Kullanan Ürünler ve Özellikleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNTERNET.
Advertisements

İNTERNET VE TEMEL UYGULAMALAR
KABLOSUZ AĞLARDA SERVİS KALİTESİ
Medikal Bilişimde Kablosuz Algılayıcı Ağlar ve İnternet
İletişim ve Ağlar Bilgisayarların Keşfi 2010 Bölüm 9
Windows Intune ile Modern Cihaz Yönetimi
Kablosuz Ağlar Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
Kurumsal ve Kamu Sektörü için WiNetwork Çözümleri
Türkiye’yi İnternete Taşımada Rekabetin Rolü
Erişim Ağları ve Fiziksel Ortam
Amaç: Günümüz şartlarında her gün gelişen teknolojilere uygun olarak İnşaat şantiyeleri ve Açık Alan çalışmalarının uzaktan izlenmesi ve denetimi. Hedefler:
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
İNTERNET.
İNTERNET.
İnternete Nasıl Bağlanırız?
Akademik Bilişim Ocak 2013 – Akdeniz Üniversitesi - Antalya Dijital Ayrılık Probleminin Çözümünde Uydu Tabanlı Birleşik Ağ Uygulamaları.
E-TİCARET VE E-DÖNÜŞÜM SÜRECİ
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
Yeni Nesil Mobil Genişbant Teknolojileri ve Türkiye
Sektöründe 10 Yıllık deneyimle ispatlanmış olsa gerek ki Telekomünikasyon sektörü sonu olmayan, yıl geçtikçe kendisini yenileyen yapısı ile ticari anlamda.
CSMA/CD.
1 Güldane Taşdemir İnterpromedya Genel Müdür yılında, Kurumsal ve büyük ölçekli kurumlarda, veri güvenliği, sanallaştırma, iş sürekliliği,
Kablosuz Ağ Teknolojileri
KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Eren BAKAÇ
WIMAX.
Kablosuz Sensör Ağı Teknolojisi
99 CHAPTER İLETİŞİM VE AĞLAR. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 9-2 İletişim nedir? İki veya daha fazla bilgisayar arasında.
Büyük Risk Bilgisayar Ağları Network Soru-Cevap 1 Bilgisayar Ağları
Yazılım Gelişimi. Donanım gelişimine paralel olarak süren yazılım gelişimi, son on yılda kayda değer bir ivmelenme ile bilgisayarları, herhangi bir uzmanlık.
MOBİL GENİŞBANDIN GELECEĞİ
E-Öğrenme Nedir?
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
YAZILIM TABANLI RADYO UYGULAMALARI
Bilişsel Kablosuz Ağlar (Cognitive Wireless Networks)
4G(DÖRDÜNCÜ NESİL) MOBİL VE KABLOSUZ SİSTEMLER
Bilgisayar Ağları.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
xDSL TEKNOLOJİLERİNİN ÖZELLİKLERİ ve SON GELİŞMELER
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
Bilgisayar Ağlarına Giriş
12 Ay İndirim Kampanyası Müşteri Yönetimi Direktörlüğü 30/11/2011.
Yalın İnternet Kampanyası Müşteri Yönetimi
BIM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
Mobil İletişimin Gelişimi
AĞ DONANIMLARI Niğde Üniversitesi
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
İnternet Nedir İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır yılında ABD Savunma Bakanlığı.
BİL 4110 Bilgisayar Ağları.
USB Universal Serial Bus Evrensel Seri veriyolu. Tak çalıştır aygıtların sistemlerde daha kolay bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla geliştirilmiş.
Temel Ağ Cihazları.
ÖMER ÜNALDI EDUROAM.
AĞ TEMELLERİ.  Ağ cihazları bilgisayar veya benzeri sayısal sistemlerin birbirleriyle karşılıklı çalışmalarını, iletişim yapmalarını sağlayan ara cihazlardır.
Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Ağ Temelleri
BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU -Voice/VoIP
Esra Söğüt O. Ayhan Erdem GAZİ ÜNİVERSİTESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ
GSM. GSM Nedir?  Global System for Mobile Communication’ın kısaltmasıdır. Türkçesi, “Mobil İletişim İçin Küresel Sistem" anlamına gelen cep telefonu.
WIMAX NETWORK MIMARISI
M. Erkan YÜKSEL1, A. Halim ZAİM2  
Sunan: Gül TÜRKER Süleyman Demirel Üniversitesi
ANAKARTLAR.
Amasya Üniversitesi Semih ÇAKIR
Sunum transkripti:

IEEE 802.16 (WIMAX) Protokollerini Kullanan Ürünler ve Özellikleri

Wimax nedir? IEEE’nin 802.16 kablosuz iletişim standardı şartnamesine dayanan yeni bir standarttır. Wi-Fi kablosuz internet erişim standardını kullanmaya imkan sağlıyor.

Kullanım Alanları: Wi-Fi'li cep telefonları Tek kanaldan cep telefonu ve internet iletişimi

WiMAX & WiFi karşılaştırması Wi-Max prensipte WiFi ile aynı yapıdadır fakat WiFi'ye nazaran bir çok üstünlüğü vardır. Wi-Max için tasarlanan MAC katmanı değişik fiziksel katmanlarla uyumlu halde tasarlandığı için üreticilere geniş bir yelpaze sunuyor.

WiMAX & WiFi karşılaştırması WiMAX'de bağlantı noktasına erişmek isteyen istemciler sıraya alınır. Wi-Max,WiFi'ye nazaran daha fazla bant genişliği sunuyor.

WiMAX’in diğer kablosuz teknolojilere göre avantajları Çoklu yol etkileşimi Gecikme dağılımı Sağlamlık

WİMAX Forum IEEE’nin 802.16 standardını destekleyen firmalar 2003 yılında bir araya gelerek Wi-Max Forum’u kurdular. Kâr amacı gütmeyen forumun temel hedefi 802.16 standardına dayalı geniş bant kablosuz interneti geliştirmek ve bu teknolojiyi içeren tüm ekipmanların birbirleriyle uyuşmalarını ve çalışabilmelerini sağlamak.

Wimax Çeşitleri ve Alternatifleri: Wi-Max 'in IEEE 802.16-2004 versiyonu sabit sistemleri hedefliyor. İkinci bir Wi-Max versiyonu ise hareketli tür olarak bilinen IEEE 802.16e'dir. Kore tarafından geliştirilen WiBro (Wireless Broadband) da kablosuz geniş bant internet sağlamak için geliştirilen bir teknolojidir.

WiMAX Ürünleri Şu anki Wi-Max ürünleri son kullanıcı için olmaktan ziyade, alt yapı güçlendirme ve oluşturmaya yönelik. 2005 ortalarında Intel, Rosedale kod adlı yeni yonga setini piyasaya sürdü.

Türkiye'de WiMAX Çalışmaları Türkiye'de Wi-Max test aşamasında. 2005 yılında Telekominikasyon Kurumu lisanslama için gereklı alt yapı oluşturma işlemlerine başladı. İlk Wi-Max testleri, Yozgat Boğazlıyan köyünde yapıldı. Superonline, Telekominikasyon Kurumundan 1 Şubat 2006 ile 1 Ağustos 2006 tarihleri arasında Wi-Max 'ı test etmek için izin aldı.

WiMAX ile her köye İnternet Uzun menzilli ve yüksek bant genişliğine sahip kablosuz İnternet erişimi sağlayan WiMAX teknolojisi,maliyeti yüksek olan geniş bant iletişim sistemlerinin ulaşamadığı kırsal alanlarda umut vadediyor.

Wi-Max’ın Geleceği Wi-Max, geleceğe dönük bir teknoloji. En yakın getirisi kablosuz geniş bant internet sağlamak olacak. Wi-Max teknolojisinin yüksek hızda ve kablosuz internet imkanına ulaşabilmek için modem ve kablo ihtiyacını ortadan kaldırarak, büyük bir ucuzluk sağlayarak Wi-Max teknolojisinin yaygınlaşmasının ADSL ve kablolu internet erişimini gölgede bırakacağı düşünülüyor.