8-9-10 KASIM 2013 UMEDER 2. SRC ÇALIŞTAYI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİM İŞLEMİ VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER ISPARTA-2011.
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
GENEL SHY-6A TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
Nevşehİr Ünİversİtesİ
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
Konu Başlıkları Müfredat Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çalışmalardaki Olumsuz Örnekler ve İstatistiksel Bilgiler Anket Çalışmaları Teknik.
Denetim Planının Hazırlanması
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
Fen Dairesi Başkanlığı
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 1.TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖĞRENCİ ANKETİ.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
PERSONEL TOPLANTISINA
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
AMADDE 10 – (1) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar: a) Az.
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
UMEDER’İN KURULUŞU Kuruluş çalışmaları yaklaşık 4 ay süren derneğimiz, Ankara Valiliği’nin tarihli oluru ile resmen kurulmuştur. Ulaştırma Bakanlığı’mızın,
20 TEMMUZ SAYILI R.G İŞYERİ HEKİMLERİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HK YÖNETMELİK SUNUMU ISG 503.
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
NEVŞEHİR VALİLİĞİ GÖRE İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
Mükelleflerin İzahat Talepleri
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
TEFBİSTE KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER
TEST – 1.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ (AUS) Ali Rıza YÜCEULU Karayolu Düzenleme Genel Müdürü.
Adı ve Soyadı : …………………………………………. 19 Şubat 2009 Perşembe Matematik
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürleri Toplantısı 1. Komisyon Raporu Meslek Yüksekokullarında İşyeri Eğitimi -İşyeri eğitiminin planlanması ve kredilendirilmesi.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
( DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI)
Erol İTİŞGEN İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı. Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı tarihli ve /20/ sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
DYK, HANGİ OKULLARDA AÇILABİLİR
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ HAKKARİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Destekleme ve Yetiştirme Kursları.
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
MESLEKİ YETERLİLİK MODÜLÜ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÇIRAKLIK PROGRAMLARI VE UYGULAMALARI
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DOSYALAMA YÖNERGESİ (1)
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
Sunum transkripti:

8-9-10 KASIM 2013 UMEDER 2. SRC ÇALIŞTAYI

MADDE 1: 19/06/2013 tarihli 2013-10/MYB genelgesinde Dağıtım kısmına aşağıdaki kuruluşların da eklenmesi Valilik makamına Jandarma genel Komutanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü

Bakanlık Sınav sayısının yılda 4 den 6 ya çıkartılması. MADDE 2: Bakanlık Sınav sayısının yılda 4 den 6 ya çıkartılması.

MADDE 3: Ders müfredat içeriğinin oluşturulması.

MADDE 4 Soru bankası ve ölçme değerlendirme test şubesi oluşturulması ve sınav komisyonu kurulması ve gerekirse konularda uzman eğiticilerin görevlendirerek tüm soruların yeniden gözden geçirilmesi ve genelde düşük eğitimli kursiyerlerin anlayacağı nitelikte soruların yeniden hazırlanması.

MADDE 5: Sınav sonunda soruların, cevap anahtarı ile birlikte yayınlanması ve hatta mümkünse sınavdan sonra ulusal basında yayınlanması.

MADDE 6: Eğitim kurumu müdürü olarak atanacaklarda, üç yıllık eğitim hizmetlerinde yönetici olarak çalışma şartının aranmaması. Bunun yerine en az Ön lisans düzeyinde yüksek okul bitirmiş şartının konması.

MADDE 7: Kursiyerlerin sınav başvurularının (ilk sınavdan sonra) otomatik olarak sistem tarafından yapılması.

MADDE 8: Kursiyer sınav bilgilerine geriye dönük olarak ulaşılabilmesi.(sınav hakları ve aldığı puanlar)

MADDE 9 : Sınav başvurularının, sadece eğitimi veren kurumlar tarafından yapılması. (Kursiyerlere bu hakkın e devletten yapılabilmesi onayının verilmemesi)

MADDE 10 : Çift SRC belgesi almak isteyenlerin (yük-yolcu) sınavlarının birlikte yapılması ve hatta ÜDY ve ODY sınavlarının da aynı gün yapılması ve SRC kartlarının birleştirilmesi.

MADDE 11 : Güzergah ve Geçiş Belgeleri’ dersinin yurt dışına çıkma yetkisi bulunmayan SRC4 ten çıkarılması

MADDE 12: Gece eğitimlerinin adayların gündüz mesailerini aksatmamak amacı ile belirleyeceğimiz bir saate çekilmesi. (Özel Öğretim Kurumlarında bu saat 22:50 dur. )

MADDE 13 : Halen faaliyetine devam eden eğitim merkezlerinin ruhsat yenilemelerinde; müktesep hak olarak itfaiye raporunun talep edilmemesi. Aynı eğitimci görevlendiriliyor ise sadece sözleşmenin yenilenmesi. Kuruluş sicil gazetesi vb belgelerin sadece son değişikliklerin istenmesi

MADDE 14 : İletişimin daha hızlı ve sağlıklı yürümesi amacı ile mail ortamı veya Kurum-Net gibi bir sistemin kullanılması.

MADDE 15 : Eğitime ciddiyet ve verimliliğin artrılması amacı ile A_ Mesleki Yeterlilik Eğitimi dönemi açmak için Genelge (2013\KDGM-10\MYB)’nin Mesleki Yeterlilik Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenicek SRC Mesleki Yeterlilik Eğitimi için her bir eğitim programında en az 1/3 oranın da sınıfta adayın bulunmaması , ODY ve ÜDY Mesleki Yeterlilik Eğitimi için her bir eğitim programında en az 1/3 oranın da sınıfta adayın bulunmaması şartına istinaden , Bakanlıkça yapılacak denetimlerde ders esnasında yukarıda verılen sayıların altına düşülmesi halinde yönetmeliğin ilgili maddesine aykırı hareket edenlere ve ders esnasında ders verebilicek nitelikte kadrolu eğitmenin olmaması karşılığında her dönem için ayrı ayrı 20 (YİRMİ) ihtar verilmesi

MADDE 15 E DEVAM B-Kursiyerlerin derse devamlılığını temin maksadı ile. Meşru bir sebebe dayanmadan devamsızlık yapanların kayıtları silinse dahi 6(altı) ay içinde başka bir eğitim kurumuna kayıt yaptıramaması.

MADDE : 16 Halen faaliyetine devam eden eğitim merkezlerinin ruhsat yenilemelerinde; Diğer mevzuattaki belge yenileme ücreti gibi Mesleki Yeterlilik Belge Yenilemelerinde o anki ücretin %5 i ne çekilmesi.

MADDE:17 Eğitmenlerin farklı kurumlarda bazı derslere onay verilirken, diğer bir kurumda da aynı derslerin onay verilmemesinin önüne geçilmesi Aynı eğitmen için aynı şartların tüm kurumlara göre değerlendirilmesi Bu kapsamda her eğitimciye bir kod vererek ve görevlendirmelerin koda göre yapılması

MADDE : 18 SRC-5 VE Tanker eğitimlerinde günlük en fazla 7 saat yerine tekrar 8 saat e çıkarılması.

MADDE:19 Sürücülerin 63 yaş şartının tekrar gözden geçirilmesi Eşya Kargo taşımacılığında çalışan sürücülere kılık kıyafet düzenlemesi getirilmesi için çalışma yapmak.