YOSUN VE MİKRO-ORGANİZMA TUTMAYAN ÇATI UYGULAMALARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CANLILAR DÜNYASI CANLILAR DEĞİŞİYOR CANLILARIN ETKİLEŞİMİ
Advertisements

Türkçe Eğitimi için site incelemesi
MİKROPLAR Mikroplar nasıl ve nerede yaşar ? Gülnur GÜR Sağlık Slayt
ALARMLI PENCERE Hazırlayan: Meral Yağan Sınıf: 8/A No: 132.
Çevre kİmyasi.
Mikro-organizmalar nelerdir?
İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ
Hazırlayan  Ercan YÜRÜK Fen Ve Teknoloji Öğretmeni 
ADAPTASYON.
ADAPTASYON Bugün dünyada yaşayan tüm canlılar yaşadıkları çevreye uyum göstermişlerdir. Canlıların sahip oldukları kalıtsal özelliklerden dolayı bir çevrede.
Tuzlu Su İ le Çalı ş an Arabalar Kadir Mert Ünlü
Asitler, Bazlar ve Tuzların yapısı ve Temel özellikleri
Asitler - Bazlar - Tuzlar - Oksitler
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ İNORGANİK BİLEŞİKLERSu
Kristal Katılar Kristal katılar
Mineraller Yrd. Doç. Dr. Bekir Engin Eser
PULTRÜZYON YÖNTEMİ CİHAT OKTA YAVUZ ÜNAL
CANLILARDA SOLUNUM ORGANLARI
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ Dersimiz.com
BİYOKÜTLE.
1. ATOM VE ELEKTROLİZ.
BİLFEN OKULLARI SU ARITMA SİSTEMİ DOÇ.DR.YAŞAR KESKİN
5.SINIF YAŞAMIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ: ELEKTRİK
BİTKİ VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
YAVAŞLATICILAR İNHİBİTÖRLER
NANOTEKNOLOJİ Nanoteknolojinin Etkilediği Alanlar Nanoteknoloji
Kazım Özenç Seçen Ortaokulu 7-G Sınıfı
HÜCRE.
MİTOZ BÖLÜNME HAZIRLAYANIN ADI SOYADI : ALİ KESKİN SINIFI : 3.SINIF
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
SOLUNUM SİSTEMLERİ.
Ali DAĞDEVİREN- HÜCRE Ali DAĞDEVİREN-
ÇİNKO KAPLAMALAR.
Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31 09/11/ Nisan Şakasının Kökeni Nedir?
ÜRETİCİ, TÜKETİCİ VE AYRIŞTIRICILAR HAZIRLAYAN:HATİCE CÜCE
TOPRAK CANLILARI VE TOPRAK KALİTESİNDEKİ ROLÜ
İnsan Sindirim Sistemi
Bioatıklardan Aktif Karbon Üretimi ve Metal Adsorpsiyonu
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÇATI TADİLATI İŞİ
Bitki Besin Elementleri
YÜKSELTGENME – İNDİRGENME
Bakır, gümüş, altın. Elde edilişleri ve kimyasal reaksiyonları.
BRONZ KANSERİ Bronz kanseri olarak adlandırdığımız korozyon tipi, bakır ve alaşımı olan eserlerde görülen ve klorür iyonlarının neden olduğu bir kimyasal.
ALTINCI HAFTA Elektrokimya. Faraday yasası. Pil gösterimleri ve elektrot çeşitleri. Elektromotor kuvvet ve endüstriyel piller. 1.
Solunum Sistemi ve Yardımcı Organlar Ali Metin ÇEVİK /B
ONUNCU HAFTA Geçiş metalleri. Krom, mangan, demir, kobalt, nikel. Kompleks bileşikleri. Geçiş metallerinin reaksiyonları. 1.
Canlı Ve Enerji İlişkisi
ASİT VE BAZLARIN ÖZELLİKLERİ
Elektrokimyasal Piller
Türünün Devamlılığını Sağlayan Canlılık Olayı(Üreme)
ELEKTROKİMYA.
İLERİ ARITMA SİSTEMLERİ Biyosorpsiyon
A. Gaz Alışverişi Gaz alış verişi: Canlılar hücresel solunumda kullanılan oksijeni hücre içine almak ve oluşan karbondioksiti hücreden uzaklaştırmak amacıyla.
AD:Anıl SOYAD:Köylü SINIF:9/A NUMARA:378
BOŞALTIM SİSTEMLERİ.
BESLENME BESLENME YAŞAMIMIZ İÇİN GEREKLİDİR Besinler Canlıların enerji üretmek ve vücut yapılarını oluşturmak üzere dış ortamdan besin alması veya sentezlemesine.
CANLILAR ARASI ENERJİ AKIŞI
Adı ve soyadı: İlayda GÜNEŞ Numarası:
TOKAT CEMENT PLANT Günlük İSG Denetimi (Ambar)
HÜCRE.
Mikrobiyoloji Laboratuvarı Ders 10
DOLAŞIM SİSTEMİ
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
P ESTISITLERIN INSAN VE ÇEVREYE ETKISI. Pestisit; zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddelerden.
1 Amorf katılar  Atom, iyon veya moleküller rastgele düzenlenmişlerdir.  Belirli bir geometrik şekilleri ve e.n. ları bulunmaz.  Örnek: cam, plastik,
SANAY İ DE K İ MYA GÜBRELER. Bitkiler kendi besinini kendi yapan canlılardır. Besin maddelerini yaparken su, karbon dioksit ve güneş ışını kullanırlar.
ENZİMLER *Enzimler,proteinlerden yapılmışlardır ve doğal olarak yalnız canlılar tarafından sentezlenirler. * Enzimler; etki ettiği maddeye SUBSTRAT ve.
T.C IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONU: METAL ALAŞIMLAR Dersin Adı: Genel Kimya Ders Hocası : Zeynep ŞilanTURHAN.
Sunum transkripti:

YOSUN VE MİKRO-ORGANİZMA TUTMAYAN ÇATI UYGULAMALARI HAZIRLAYAN YASEMİN KARA

İÇİNDEKİLER YOSUNLU ÇATI ÖRNEKLERİ YOSUNUN YAŞAM DÖNGÜSÜ TEK HÜCRELİLERİ YOK EDEN İYONLAR YOSUN VE MİKRO-ORGANİZMALARI YOK EDEN ÇATI SİSTEMİ YOSUN VE MİKRO-ORGANİZMALARI YOK EDEN ÇATI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR? AVANTAJLARI DEZAVANTAJLARI

YOSUNLU ÇATI ÖRNEKLERİ

YOSUNUN YAŞAM DÖNGÜSÜ

YOSUNUN YAŞAM DÖNGÜSÜ Yaşamını sürdürebilmek için, ihtiyaç duyar.

YOSUNUN YAŞAM DÖNGÜSÜ Biyokütlesinde Nişasta, Yağlar ve Selüloz bulunur. Özellikle Yağlar, zeminlerde kayganlığa yol açar.

YOSUNUN YAŞAM DÖNGÜSÜ Zoospore aşamasında yosun tek hücreli canlılara yakın özellik gösterir. Hücre zarları çok incedir.

TEK HÜCRELİLERİ YOK EDEN İYONLAR Çinko (Zn) İyonu Bakır (Cu) İyonu Gümüş (Ag) İyonu http://www.carefreeclearwater.com/ewp.html

TEK HÜCRELİLERİ YOK EDEN İYONLAR Bahsi edilen iyonlar tek hücrelilerin hücre zarlarını parçalayarak yaşamlarına son verirler. http://www.vkag.de/vkag_wTuerkisch/technik/silverprotecW3DnavanchorW262110035.php

TEK HÜCRELİLERİ YOK EDEN İYONLAR Çinko (Zn) İyonu, Bakır (Cu) İyonu Gümüş (Ag) İyonu http://www.iyonsu-unitek.com/nedir.asp http://www.sciencecodex.com/ions_not_particles_make_silver_toxic_to_bacteria-94806 http://academic.pgcc.edu/~kroberts/Lecture/Chapter%209/metals.html

TEK HÜCRELİLERİ YOK EDEN İYONLAR http://electro-lysis.blogspot.com/2011/01/selective-discharge.html http://www.africadirect.com/metal-and-weapons/currency/yoruba-igbo-copper-currency-bracelet-nigeria-spiral.html http://www.macrol.com/urun_goster.php?kat=67&id=205

TEK HÜCRELİLERİ YOK EDEN İYONLAR METAL Kg FİYATI (TL) GÜMÜŞ 1900 BAKIR* 14-15 ÇİNKO 3-5 *En yaygın kullanımı olan ve kolay bulunan metal bakırdır.

YOSUN VE MİKRO-ORGANİZMALARI YOK EDEN ÇATI SİSTEMİ Kalın bakır spiral çubuk yan üst seviyelerden delinmiş bir saç haznenin içerisine yerleştirilir.

YOSUN VE MİKRO-ORGANİZMALARI YOK EDEN ÇATI SİSTEMİ Saç hazne çatının en üst seviyesine monte edilir.

YOSUN VE MİKRO-ORGANİZMALARI YOK EDEN ÇATI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR? Yağmur her yağdığında saç hazne su ile dolar, Bakır eser miktarda bu su birikintisinin içerisinde çözünür, Su seviyesi yükseldikçe saçın deliklerinden dışarıya akar, Deliklerden kiremitlerin üzerine süzülen su içerisinde artık bakır iyonları vardır ve bu iyonlar yosun ve mikro-organizmalara etki ederler.

AVANTAJLARI Özellikle nemli iklimlerdeki çatılarda yosun ve mikro-organizma oluşumunu önler. Ucuz bir tekniktir. Çatılarda yosunlaşmayı engellemek için dışardan bir kimyasal kullanımı gerektirmez. Çok hücrelilere, sürüngen, kuş ve memelilere zararı yoktur. Çatılarda yosunlaşma nedeniyle oluşan kayganlığı önler. Böylelikle tadilatlar sırasındaki kayma nedeniyle oluşan kazaları engeller. Kurulumu çok kolaydır. Yosun önleyici kimyasallara nazaran çok daha çevreci bir üründür.

DEZAVANTAJLARI Çok hücrelilere zararlı olmamasına rağmen kuşların saç hazneden su içmelerini önlemek gerekmektedir. Bu nedenle saç haznenin üzerinin tel ile kapatılması gerekir. Haznenin ve bakır çubuğun belirli zamanlarda kontrol edilip, gerekirse tadilatı gerekmektedir.

TEŞEKKÜRLER İLETİŞİM İÇİN, yasemin.kara@endel.com.tr