Merkezin Kuruluş Tarihi: Mart 2010 Danışma Kurulu: 44 ESOGU öğretim üyesi ve 2 kişi üniversite dışından (Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediye)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
AİLE İRŞAD VE REHBERLİK BÜROSU
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERİTESİ 10 ARALIK 2010 Bologna Süreci’nde Sosyal Boyut.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLAR İÇİN DÜZENLİ SOSYAL YARDIM PROGRAMI
Kadın Çalışmaları (Sorunları) Araştırma ve Uygulama Merkezleri (KAUM)
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Merkezimiz tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle kurulmuş ve yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermektedir. Kısa adı NAKSAM’dır. NAKSAM’IN.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI Etkinlik El Kitabı 2014
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
31. IFUW (Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu) Kongre ve Konferansı 16 – 21 Ağustos 2013.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
UNICEF Türkiye Ülke Programı
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
ÖZET TÜBİTAK EVRENA projesinin temel amacı eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğretmen adaylarına sürekli, sistemli ve yapıcı.
ATIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU. AMACIMIZ Üniversitemiz bünyesinde oluşan atıkların toplanmasını, izolasyonunu ve yaşanılabilir dünya için çevreyi korumayı amaçlar.
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler.
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015.
ADANA MÜFTÜLÜĞÜ CAMİ DIŞI HİZMETLER PROJESİ SUNUMU
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
Diyanet İşleri Başkanlığının
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
Kamu Okulları ve Özel Okullar:
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
CEDAW Her iki cinsten birinin aşağılığı veya üstünlüğü fikrine veya kadın ile erkeğin kalıplaşmış rollerine dayalı ön yargıların, geleneksel ve diğer.
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

Merkezin Kuruluş Tarihi: Mart 2010 Danışma Kurulu: 44 ESOGU öğretim üyesi ve 2 kişi üniversite dışından (Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediye) Yönetim Kurulu: 7 öğretim üyesi (Danışma Kurulu seçer) Temel hedefler;  Bilimsel çalışmalarda (makale, kitap, vb) bulunmak  Bilimsel toplantılar (sempozyum, kongre, çalıştay, vb) düzenlemek  Projeler, analizler ve araştırmalar yapmak  Üniversite ile üniversite öğrencileri ve toplum arasında koordinasyonu sağlamak, farkındalıkları arttırmak I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014

1.ÇALIŞMA GRUPLARININ OLUŞTURULMASI 2.PROJELER 3.SEMPOZYUM 4.ÇALIŞTAY 5.ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER VE TOPLANTILAR 6.KATILDIĞI FAALİYETLER I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 Çalışma Gruplarının Oluşturulması: Çalışma grupları 2010 yılı güz döneminde “Kadın Akademisyen Buluşmaları” başlıklı etkinlik sonucu oluşturulmuştur. Amaç: Sağlıktan şiddete, haklardan eğitime kadın olmak ve çalışan kadın sorunlarını konuşmak, tartışmak ve üniversite personelinin de içinde olacağı çalışma gruplarını belirlemek. Sonuç: Fakülte bazında yaklaşık 150 akademisyen katılmıştır. Altı adet çalışma grubu oluşturulmuştur.

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 SAĞLIK ŞİDDET İKTİSAT GENÇ ESKAM EĞİTİM SANAT ve EDEBİYAT ÇEVRE

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 Genç ESKAM; Asistan ve öğrencilerin oluşturduğu alt gruptur. Grup tüm asistan ve öğrencilere açıktır. Amaç: Gençleri ESKAM’ın etkinliklerine katmak, birlikte çalışmak Kadın konularına duyarlılıklarını arttırmak Toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalıklarını arttırmak Diğer öğrencilere ulaşmak Birikim ve tecrübelerimizi öğrencilere aktarmak

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 Genç ESKAM Faaliyetleri: ESKAM’ın etkinliklerine destek vermek Toplantılar yapmak (toplumsal cinsiyet ve kadın sorunlarını tartışmak) 8 Mart 2014 Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği Bahar şenliklerinde diğer öğrencilerle buluşmak ve ESKAM’ı tanıtmak

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 PROJELER: 1. BAP projesi; Başlık: ESOGU çalışan kadınlarda Meme ve Serviks Kanserine ilişkin Risk ve Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi, Meme ve Serviks Kanseri Taraması Kanserde erken tanının önemini vurgulama amaçlı ESKAM aracılığıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Valiliği arasında bir protokol imzalandı. Proje çerçevesinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde çalışan tüm kadın personele hem eğitim verildi hem de meme ve serviks kanseri taramaları yapıldı. Çalışma Mart 2014 te bitirilmiş ve raporu hazırlanmıştır.

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 PROJELER: 2. Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme (TCDB) Eğitimi (Uygulamalı Eğitim) Birleşmiş Milletler’in (UN) ortak, Sabancı Vakfı’nın Hibe projesi Ortaklar: ESKAM, AKAUM, Belediye, Soroptimst Eskişehir klübü Amaç: Yerel Yönetimlerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin ulşabilmek bütçelemenin toplumsal cinsyete duyarl biçimde yapılmasını sağlamak. Proje çerçevesinde yapılan arama ttoplantısında ESEP adında bir platform oluşmuş ve yol haritası belirlenmiştir. Platform adaylardan toplumsal cinsyete eşitliği adına neleri tahhüt ettiklerini öğrenerek, seçimle başa gelenleri tahhütlerinin yerine getirip getirmeyeceklerinin takip edecektir. Proje Mayıs 2014 tarihinde tamamlanmış olacaktır.

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 SEMPOZYUM: Mart 2012 tarihlerinde Eskişehir’de ilk defa kadın konulu “1. Kadın Araştırmaları” başlıklı Sempozyum yapılmıştır. Sempozyumun konusu: Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda araştırmaların yapılmasına, sorunların tanımlanmasına ve politikaların yapılandırılmasına katkı sağlamak ve kadın araştırmaları alanındaki son gelişmeleri katılımcılarla paylaşmaktır. Sempozyum Konuları: Bilimde KadınKadın Sağlığı İktisatta KadınFarklı Kültürlerde Kadın Eğitimde KadınEdebiyatta ve Sanatta Kadın Kadın PsikolojisiHukukta Kadın Kadına Yönelik ŞiddetKitle İletişim Araçlarında Kadın Engelli KadınGöç Olgusunda (Hareketlerinde) Kadın Mimaride KadınDinlerin Kadına Bakış Açısı Ailede KadınYaşlılıkta Kadın

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 SEMPOZYUM: Üç gün süren sempozyumda kadın konuları ve sorunlarını farklı açılardan değerlendiren 133 bildiri sunulmuş ve 4 adet panel yapılmıştır. 1. Kadın araştırmalarının geleceği: Kadının farkındalığını arttıran çalışmaların kadın araştırmalarının konusu olabileceği tartışılmıştır. 2. Birey olma yolunda kadın: Geleneksel yapının, kadının birey olmasını zorlaştırdığı tartışılmıştır. 3. Eskişehir’deki kadın istihdamındaki gelişmeler 4. Kadın sağlığı farkındalığı ve engelli kadınların sorunları

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 ETKİNLİKLER: 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü -ESKAM- SKHG (2011) - Haller Gençlik Merkezinde SKHG ile birlikte etkinlik «Kadın ve Hukuk» başlıklı konuşma «Haklarımı Öğreniyorum» kitapçık -Atölye çalışmaları (SARAR, ETİ, DSİ) -Şiddet -Kadın sorunları -ESKAM (2012) -«Kadın Cinayetleri» başlıklı bir konferans -«Kelebekler Zamanı» film gösterisi

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 ETKİNLİKLER: Dünya Kadınlar Günü Kutlaması (2011) -ESKAM ve ESOGÜ Öğrenci Konseyi İşbirliği ile “Yarınlar Daha Güzel” temalı etkinlik düzenlenmiştir. Meme kanserinde erken tanının önemi (2012) -(ESKAM-BPW’nun birlikte düzenledikleri etkinlik) Amaç: Meme kanserinde kadınların farkındalığının arttırılması -ESOGÜ’den iki öğretim üyesinin söyleşisi -Meme kanseri tanısı almış kadından oluşan farkındalık korosunun konseri Dünya Kadınlar Günü Kutlaması (2013) -Dört konuşmacının katıldığı ‘Kürtajı Tartışıyoruz’ başlıklı panel -‘Kafkanın Kadınları’ başlıklı tiyatro gösterisi

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 TOPLANTILAR: ESKAM- SKHG: «Toplumsal Cinsiyet Eğitim Setini» oluşturmak amaçlı birçok toplantı ve kişisel gelişim amaçlı eğitim toplantıları yapıldı ve halen devam etmektedir. Eğitim seti 10 modül olarak belirlendi:  Toplumsal Cinsiyet, Şiddet ve Hukuk  Mekan, Kadın ve Şiddet  Din ve Şiddet  Medya ve Şiddet  Eğitim ve Şiddet  Siyaset ve Şiddet  Sağlık Sistemi ve Şiddet  Politikalar  Ataerkillik  Ekonomi ve Kadın

I. ULUSAL ÜNİVERSİTE KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ KONGRESİ NİSAN 2014 KATILDIĞIMIZ TOPLANTILAR: -Ulusal kongre, sempozyum ve toplantılara konuşmacı ve dinleyici olarak katılmıştır. -Eskişehir Valiliğine bağlı Kent Konseyi’nde ESKAM Yönetim Kurulu üyeleri aktif olarak görev almışlardır. -Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Ortadan Kaldırılması Komitesi (CAHVİO) Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme ve Hazırlık toplantısına katılmıştır. -CEDAW gölge raporunun hazırlanması raporu için düzenlenen toplantılara katılmıştır. -Kadınlara yönelik şiddetin sonucu olarak ortaya çıkan namus cinayetlerinin önlenmesine yönelik alınacak tedbirlerin işbirliği ile hayata geçirilmesi konusunda oluşturmuş olan “İl Koordinasyon Kurulu”na katılmıştır. -Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yapılan toplantılara katılmıştır. -Eskişehir’de kadın istihdamını arttırmak amaçlı İş-Kur organizasyonu ile yapılan toplantılara katılmıştır.