PROMETHIUS karacigerin rejenerasyon kapasitesi ile ilgili bir mit

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ey kahraman Türk kadını,
Advertisements

İDİL KIZIL GÜZELLİKLER.
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
HAYAT KURTARAN 15 İPUCU.
Elma ve Domino Taşı Etkisi Yer çekimini keşfeden düşünce elmadan çıktı. Böyle bir cazibe onun kabuklarından mı, tadından mı, yoksa kokusundan mı süzüldü.
Beni hatırlamak için
POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
90/10 kuralı Hayatın %10'u,sizin başınıza gelenlerden oluşur.
İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir.
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
Aşka Dair.
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
Sisyphus (Sisifos) Miti
AHMET ÜNVER.
Sis, yelpaze ile dağıtılmaz. JAPONYA
Fen Ve Teknoloji Proje Ödevi Adı:Barış Soyadı:Kocaemre Numara:810 Sınıf: 8/A.
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
Tiyatro yaşamın aynasıdır
“Sonsuza Dek” sesli.
Saklı objeleri Bulun.
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
Korkmuyorum Seni Sevmekten
Ders 2 Yunan Mitolojisinde İlkler.
KÜRENİN HACİM BAĞINTISI
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
FELSEFEYE GİRİŞ.
P a z a r S a b a h l a r ı.
SBEP ERGENEKON DESTANI
Wolfgang Amadeus Mozart
UZUN VE SAĞLIKLI YAŞAMANIN ANAHTARI:
Beni hatırlamak için
TORLAKON ÖĞRETİLERİ ( EGZERSİZ 3 )
Anlamlandırma.
Mutluluk kapısı bir yerde kapanıyorken,başka bir mutluluk
Zerdali Dalı Mısın?.
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Mitoloji Ders 4 Yunan Tanrıları ve Topluma Etkileri.
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
Sis, yelpaze ile dağıtılmaz. JAPONYA
Pencereler Pencere asla basit bir şey değildir… Pencere duvardan ışığın girmesine izin veren ve güzelliklere açılan bir açıklık…
SADAKAT ROLLERİ Arkadaş, kendimize inancımızın bittiği anda bile bize inanan kişidir.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
Sisyphus (Sisifos) Miti.  Sisyphus Teselyalı Kral Aeolus,un oğludur.  Ephyra,nın kurucusu ve ilk kralıdır.  Bellerophon,un da dedesi.
 Attack on itan adlı japon dizisinde insaların titalara karşı verdiği savaşı anlatıyor, Eren adlı ana karakter 40 metrelik duvarlar arasındaki bir.
Bizi dinlediğiniz için teşekkürler
İLK TÜRK DEVLETLERİNDE DİN
Y ÖNLENDIRMELI IMAJINASYON TEKNIĞI. Y ENI DAVRANıŞ YARATMAK İçinizde öğrenen bir diğer kişi yaratın İstemediğiniz ama yapmak zorunda olduğunuz bir görev.
ŞAH VE PİYON sesli
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
EŞ ANLAMLI KELİMELER.
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
 Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara sürekli güleryüz.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
 Gerçek iyilik nedir? Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara.
Çoktan geçip gitmiş acılara yapışıp kalmayı bırakmak neden bu kadar zor?" Gerçek olan şu ki; sahip olduğun yegâne şey bu acılara sahip olman. Eski yaralarınla.
KONU 1: SÖZCÜKTE ANLAM.
Saklı objeleri Bulun.
AHMET ÜNVER.
POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
Robot resminizi görmek istermisiniz !!!
Robot resminizi görmek istermisiniz !!!
Mutluluk kapısı bir yerde kapanıyorken,başka bir mutluluk
Antik Olimpik Oyunlar MÖ 776 – MS 393 Dini temeller - Zeus
Ergenekon Destanı Türk illerinde Türk oku ötmeyen, Türk kolu yetmeyen, Türk’e boyun eğmeyen bir yer yoktu. Bu durum yabancı kavimleri kıskandırıyordu.
Mitoloji ve İkonografi I
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
AHMET ÜNVER.
MevlanaCelalettin-i Rumi
Asil Aşk Ezgisi Lesson 6 for May 11, 2019.
Sunum transkripti:

PROMETHIUS karacigerin rejenerasyon kapasitesi ile ilgili bir mit

Prometheus en akıllı Titan olarak biliniyor. Adi “basiret” anlamına geliyor ve geleceği görebilme gibi bir yetisi var. Titan Lapetus’un oglu Zeus’un (ve Tanrılar’ ın), Kronosa (ve diğer Titanlara) karşı savaşında, Titanların yanında yer almayıp, Zeus’un yanında yer almıştır. Onun için de kardeşi Epimethius ile birlikte, diğer Titanların akıbetine uğramamıştır (Tartarosda hapis ve zincir)

O ve kardeşi Epimethius, insanoğlunu (erkekleri) yaratmak için Zeus tarafından görevlendirilmisler Promethius, insanı çamurdan yaratıyor ve Athena ise ona nefes (ruh) ufluyor Promethius her zaman insanların koruyucusu ve kollayıcısı olmuştur.

İnsanlığa pek çok hediyesi olmuş. Ateş bunlardan birisi. O insanlara, kardeşi Epimethius yoluyla, çabukluk, kurnazlık, güç, gibi hediyeler veriyor. Bir gün verecek bir şey kalmadığını görüyor ve onları Tanrılar gibi ayakta tutabilecek bir hediye vermeye karar veriyor: ateş

Hayvanların (kurbanlıkların) paylaşımı sırasında hile yaparak en iyi parçanın insanlara gitmesini sağlamıştır. Kötü ve lezzetsiz görünen postun altına etleri, lezzetli görünen yağ parçasının altına ise kemikleri koymuş ve Zeus yağ kısmını secince de haliyle çok bozulmuş.

Zeus, söz verdiği için buna razı olmuş ama ceza olarak insanların elinden ateşi almış. Promethius ise gizlice, yaptığı bir fenere güneş ışığını doldurarak insanlara geri vermiş. Bunu öğrenen Zeus, hem insanlara hem de Promethius’a korkunç cezalar vermeye karar vermiş.

Prometheus ateşi Zeus’tan geri çalar

Bu kızgınlıkla Zeus, onu bir kayaya zincirlemiş her gün gelen bir kartal, onun her gün yenilenen karaciğerini parçalıyor ve yiyor imiş.

1868’de Fransız ressam Gustave Moreau tarafından yapılmış bir resim

Zeus’un oğlu güçlü Herkul tarafından kurtarılmış Zeus’un oğlu güçlü Herkul tarafından kurtarılmış. Herkul, kartalı okla öldürmüş

Bunu da centaur Chiron yapmış. Promethius’un tekrar ölümsüzler arasına girebilmesi için bir başka immortalın kendini feda etmesi gerekiyormuş. Bunu da centaur Chiron yapmış. Centaurlarla savaşında Herakles (herkul) onu çok kötü yaralamış. O da acılarından kurtulmak için ölümsüzlüğünden vazgeçmiş ve bunu Promethius’a vermiş. Herkul’un centaurlarla savaşı

Centaurlar, yunan mitolojisinden vücutlarının yarısı insan, yarısı at olan iri cüsseli yaratıklardır

İnsanları (erkekleri) cezalandırmak için ise kadını yaratmaya karar vermiş. Hephaestus’a (zanaatcı Tanrı) buyruk vermiş ve o da kadını yaratmış. Hermes’e ise ona aldatıcı bir güzellik ve güzel yalanlar söyleyen bir dil vermesini söylemiş. En son olarak da açmasını yasakladığı bir kutu vermiş ona ve Epimethius’a yollamış. Bu, ilk kadın PANDORA imiş.

Pandora`nın yaratılması

Promethius, Epimethius’u Zeus’dan hediye almaması konusunda uyarmış ama o, bu güzelliğe dayanamamış ve hediyeyi kabul etmiş.

Pandora, merakına yenik düşerek kutuyu açmış ve bilinen bütün kötülükler (üzüntü, kötü şans, hastalıklar, savaş gibi) Kutuyu kapattığında, dibinde insanlar icin sadece umut kalmış.

savaslar

acılar

talihsizlikler

Umut var yine de...