Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Asil Aşk Ezgisi Lesson 6 for May 11, 2019.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Asil Aşk Ezgisi Lesson 6 for May 11, 2019."— Sunum transkripti:

1 Asil Aşk Ezgisi Lesson 6 for May 11, 2019

2 Pek çok kültürde genellikle cinsellikle ilgili güçlü tabular mevcuttur
Pek çok kültürde genellikle cinsellikle ilgili güçlü tabular mevcuttur. Genellikle günahkâr bir şey olarak kabul edildi. Kutsal Kitap’ın hiçbir yerinde , “Tanrı erkeklerle kadını sadece çoğalmak için yarattı” bulunmuyor. Ama hem fiziksel hem de ruhsal, samimi ve tatmin edici bir ilişki ve zevk almak için de yarattı. Cinsel ilişkiler, Tanrı'nın armağanıdır. Onlardan doğru şekilde nasıl zevk alabiliriz? Bu tür bir ilişkide sınırlar nelerdir? Aşkımızı nasıl ifade edersiniz: Fiziksel ve ruhsal aşk Aşk ve arkadaşlık Sevginin fiziksel ifadesi Aşkı nasıl canlı tutacağım? : Doğru Zamanda Aşk İlişkinin sınırlar

3 FIZIKSEL VE RUHSAL AŞK “Bir bedel karşılığı satın alındınız; onun için Tanrı'yı bedeninizde yüceltin.(1 Korintliler 6:20) Hristiyanlığa, neredeyse başlangıcından beri, yanlış bir Yunan fikri bulaştı: fiziksel yönümüz doğal olarak kötü ama ruhsal yönümüz doğal olarak iyidir. Sonuç olarak, cinsellik günahkâr olarak kabul edildi. Ancak, fiziksel ve ruhsal yönler Kutsal Kitap’ta ayrılamaz (Yaratılış 2: 7). Kutsal ve temiz bir hayat, cinsellik ile çatışmaz. Sağlıklı bir cinsel yaşam; evli bir insan için, bedenini ve ruhunu Tanrı'ya teslim edilmesini engellemez. Süleyman’ın EZGİLER EZGİSİ, fiziksel ilişkileri doğal olarak görmektedir. Ayaklar, göbek, göğüsler, öpücükler, aşklar… Tanrı çiftlerin fiziksel zevk almaları için bütün bunları yarattı (5: 10-16; 7: 1-9)

4 AŞK VE ARKADAŞLIK Ağzı çok tatlı, tepeden tırnağa güzel. işte böyledir sevgilim, böyledir yarim, ey Yeruşalim kızları!(Ezgiler Ezgisi 5:16) Dolulukla ilişkiden zevk alabilmek için, evlenmeden önce erkek ve kadın iyi arkadaş , en yakın arkadaş olmalılar. Birlikte zaman geçiriyor, açık bir şekilde iletişim kuruyor ve birbirlerini önemsiyorlar. Bu sevgi dolu arkadaşlık eşlerin bir araya gelmesine yardımcı olur, karşılıklı çekiciliklerini iltifatlarla ve şefkatli jestlerle gösterir. Ancak, gerçek aşk bizim için doğal değildir, ama Kutsal Ruh'tan bir hediyedir. Bu kararlı ve özverili aşk, güçlü ve uzun süreli bir bağdır.

5 AŞKIN FİZİKSEL ANLATIMI
“Sevgilim bahçesine gelsin, seçme meyvelerini yesin! (Ezgiler Ezgisi 4:16) Tanrı, Âdem ve Havva'yı Cennet Bahçesi'nde "tek beden" olmaya teşvik etti. Süleyman’ın Ezgiler Ezgisi’nden gelen metaforda, eşlerin bedenlerinin eğlenebilecek bir bahçe haline gelir. Bu tür ifadeler, evlilikteki cinsel ilişkilerin Yaratıcımızın hediyesi olduğunu göstermektedir. İncil'deki yakın ilişkilere atıfta bulunan en yaygın ifade “bilmek”dir (Yar. 4:1, 17, 25; 1S. 1:19; 1K. 1: 4; Luk. 1:34). Bu fiil aynı zamanda bir kişi ile Tanrı arasındaki ilişkiyi tanımlamak için de kullanılır (Yuhanna 17: 3).

6 Doğru Zamanda Aşk “Kapalı bahçesin sen, kızkardeşim, yavuklum, Kapalı bir kaynak, mühürlü bir pınar.” (Ezgiler Ezgisi 4:12) Süleyman’ın Ezgisinde ideal olan kadın ve erkek evlenene kadar bakire kalmalarıdır ("Kapalı bir kaynak"). Süleyman’ın Ezgisinde 8: 8-10, genç Sulamite ailesi, bir sır mı (kapalı) yoksa bir kapı mı (açık) olduğunu merak ediyordu. Hala bakire olduğunu doğruladı. Bu onu rahatlatır ve her iki sevgili de dolu ve karşılıklı teslim olmanın "4:11" süt ve balının tadını çıkarır. Yani, [Süt ve bal ile birlikte akan] Vaat Edilen Topraklara gelmiş gibi hissediyorlar.

7 İLIŞKININ SINIRLAR “Beni yüreğinin üzerine bir mühür gibi, Kolunun üzerine bir mühür gibi yerleştir. Çünkü sevgi ölüm kadar güçlü, Tutku ölüler diyarı kadar katıdır. Alev alev yanar, Yakıp bitiren ateş gibi.”(Ezgiler Ezgisi 8:6) — Bir erkek ve bir kadın birliği, Tanrı'nın suretini yansıtır (Yaratılış 1: 26-27). — Ancak günah, cinsel ilişkilere zarar verdi. Bu nedenle, Tanrı cinsiyete sınır koymuştur. Neyin doğru neyin doğru olmadığını belirtti (Levililer 20: 7-21; Romalılar 1: 24-27). — Zina, ensest, eşcinsellik, hayranlık ve diğer kabul edilemez cinsel uygulamalar Kutsal Kitap'ta günah sayılır. — Vücudumuzun ve cinselliğin Tanrıya ait olduğunu kabul etmemiz için teşvik ediliriz. Tanrı’nın yardımı ile Tanrı’nın planına göre onları kullanmalıyız.


"Asil Aşk Ezgisi Lesson 6 for May 11, 2019." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları