Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tiyatro yaşamın aynasıdır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tiyatro yaşamın aynasıdır"— Sunum transkripti:

1 Tiyatro yaşamın aynasıdır
Tiyatro yaşamın aynasıdır.Yaşamın güzellikleri de olumsuzlukları da tiyatroya yansır.Tiyatro toplumu eğlendirir, eğlendirirken de eğitir.Bu yönüyle tiyatro okul işlevi görür.Sanırım bu nedenlerden ötürü tiyatrocu olmaya karar verdim. İyi ki de tiyatroyu seçmişim. Yukarıdaki paragraf hangi soruya cevap olarak verilmiş olabilir? A)Tiyatronun yaşamdaki yeri nedir? B)Tiyatrocu olmak isteyenlere ne önerirsiniz? C)Oyuncu olamaya ne zaman karar verdiniz? D)Tiyatrocu olmanızın nedenlerinden söz eder misiniz?

2 Cevap:DDDD

3 Çok ödül var ülkemizde. Şunu baştan söyleyeyim ödül verilmesine karşı değilim. Yeter ki bu ödül dost,ahbap işi olmasın. Ne yazık ki günümüzde ödül verecek kurum objektif davranmıyor.Tanıdıklarına, kayırdıklarına veriyorlar bu ödülleri Hem de hiç hak etmedikleri halde. Soruyorum sizlere bu ortamda edebiyat hiç gelişir mi? Bu paragrafta yazar neden yakınmaktadır? A)Ödüllerin çok olmasından B)Ödüllerin değerinin düşürülmesinden. C)Ödül verilirken yanlı davranılmasından. D)Ödül verilecek eserlerin az olmasından.

4 Cevap:C

5 Bu köprünün yapılmasına izin vermekle insanların hayatlarını tehlikeye atıyorlar.Toplum buna izin vermemelidir.Eğer o köprü çökerse iş işten geçmiş olmayacak mı? Böyle bir hareket…. Bu parçanın sonuna düşüncenin akışına göre hangisi getirilmelidir? A)Toplumun değer yargılarına önem vermek olur. B)At kaçtıktan sonra ahırı kilitlemeye benzer. C)İnsanlığın sonu olur. D)Yöneticilerin kendileriyle yüzleşmesini sağlar.

6 CCCCCCCCC


"Tiyatro yaşamın aynasıdır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları