Am, is, are OR was, were ? “Am, is, are mı YOKSA was, were mü?”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Week 4 – “-de” suffix RECALL: A: _____ nerede? B: _____ altında. Nerede? (Where?) A: _____ nerede? B: _____ evde. (…at home) OR: tell the location using.
Advertisements

(ESKİYE AİT ALIŞKANLIKLAR)
İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN) GRAMER ANLATIMI
DUHA AKGÜN CLASS : B İİÖP. ÖZELLİKLERİ ► Bu cümleler gerçek ya da gerçek olmayan durumları tanımlar. ►İki cümlecikten oluşur; 1. Bağımlı şart cümlesi.
FORM 3 USE OF THE PRESENT CONTINUOUS TENSE • a)Bu tense ile temel olarak içinde bulunduğumuz anda yapmakta olduğumuz eylemleri anlatırız. Zamanı.
“BE” fiilinin Şimdiki ve geçmiş zamandaki şekilleri
RELATIVE PRONOUNS as THE O B J E C T “WHOM - WHICH”
FUTURE PERFECT CONTINUOUS WILL + HAVE + BEEN +V ING a)Gelecekte bir eylemi ne kadar zamandır yapıyor olacağımızı ifade eder By next year,
talebe Turkish Lessons for Foreigners  Introduction talebe is a beginner-level Turkish language course for young and adult learners.
(OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI)
Relative Clauses Who, whom, whose HANGİSİ ?. Mavi gözlere sahip olan adam The man who has got blue eyes Hangi adam? Mavi gözlere sahip olan adam İsim.
(YAPABİLİRİM/YAPAMAM)
THE PAST CONTINUOUS TENSE
Yapı Kullanım Alıştırmalar
UseD to Geçmişteki alışkanlıklarımızı anlatır.. useD to run: useD to swim: useD to play: useD to read: useD to listen: koşarDI yüzerDİ oynarDI okurDU.
Geçmişteki alışkanlıklarımızı anlatır. useD to run: useD to swim: useD to play: useD to read: useD to listen: koşarDI yüzerDİ oynarDI okurDU dinlerDİ.
AS IF / AS THOUGH.
ENGLISH TENSES PAST CONTINUOUS TENSE SÜREKLİ GEÇMİŞ ZAMAN.
Konu: Simple Past Tense Öğretmen : Esra Soygüllücü Ders : İngilizce
THE PRESENT PERFECT TENSE
THE PRESENT PERFECT TENSE
THE PRESENT PERFECT TENSE
FUTURE CONTINUOUS TENSE
ExpressIng AbIlIty AND ınabılıty In The Past
IF CLAUSES (ŞART CÜMLELERİ)
SIMPLE PRESENT TENSE.
Yabancı Dil - II Bölüm - 1.
CAN "Can" şu andaki ya da gelecekteki yeteneği ya da kapasiteyi; izin ya da olabilirliği ifade etmek için kullanılır. Negatif şekli "can’t", "can not",
(OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI)
Past tense ● Time expressions
SIMPLE PRESENT TENSE SPELLING RULES
UNIT FIFTEEN Health and Sports
Modals (Kipler) By Yunus Özüberk.
Ayşe Müzeyyen Tozluoğlu İlköğretim Okulu
THE SIMPLE PAST TENSE.
Yabancı Dil- II Bölüm - 3.
İNGİLİZCE PHYSICAL APPEARANCE
PHYSICAL APPEARANCE (DIŞ GÖRÜNÜŞ)
USED TO. USED TO: Sadece geçmiş zamanla kullanılır. Şu anda sahip olmayıp geçmişte sahip olduğumuz alışkanlıklardan bahsederken kullanırız. USED TO +
SIMPLE PAST TENSE - QUESTION FORM
The Present Perfect Tense
İNGİLİZCE-4.
PAST SIMPLE TENSE GEÇMİŞ ZAMAN.
PAST SIMPLE ‘WAS-WERE’
 The water is cold.  Everything became clear.
©2016 be ©2016 ingilizcebankasi.com.
SIMPLE PAST TENSE YAPISI
THE PAST CONTINUOUS TENSE ÖĞRENCİLER MUHAMMED AYDIN 167 ENGİN ARPACI 410.
Bazı geçmiş zaman cümlelerinde hep past tense’i, hem de past continuous tense’i kullanmak zorunda kalabiliriz. Past tense ile geçmişte olan ve biten.
First Conditional Sentences. LOOK AT THE EXAMPLES If the weather is fine, we’ll play tenis If I have enough money, I’ll buy the car If it rains, we’ll.
:Hazırlayan: BARIŞ AKYÜZ
ENGLISH TENSES TABLE (İNGİLİZCE ZAMANLAR TABLOSU)
Simple Present Tense (Geniş Zaman)
PRESENT PERFECT TENSE Yakın Geçmiş Zaman. WHERE DO WE USE PRESENT PERFECT TENSE ????
David’s father has worked as a policeman ……………… he was 25. since for since.
The Present Perfect Tense
MY HOME Hello guys now tell you the house I'm living in.
THIS IS NURCAN AKALTUN’S WORK BU BİR NURCAN AKALTUN ÇALIŞMASIDIR.
KELIMELER… Beach Climb Camp Go fishing Forest Go hiking Lake Go sailing Mountain Go sightseeing River Go skiing Seaside Make a sandcastle Hotel Pick fruits.
PRESENT CONTINUOUS TENSE
SİMPLE PAST TENSE Grup Üyeleri
PAST TENSE.
Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum..
Mert and Doruk played football yesterday. Begüm was angry this morning because Cem made faces to her. What did Mert and Doruk play yesterday? Why was.
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
Sımple Past Tense.
SİMPLE PAST TENSE (ÇEÇMİŞ ZAMAN)
PASSİVE VOİCE Edilgen çatI.
Sımple Past Tense.
Sunum transkripti:

Am, is, are OR was, were ? “Am, is, are mı YOKSA was, were mü?” Present OR past ? “Şimdiki zaman mı yoksa geçmiş zaman mı?”

Present “şimdi” or “Past “geçmiş” Now, I am at home. Şimdi, evdeyim. Now, My parents are in Bodrum. Şimdi, Annem babam Bodrum’dadır. Now, The weather is sunny. Şimdi, hava güneşlidir. LAST WEEKEND, I WAS at home. GEÇEN HAFTA, evdeyDİm. My parents WERE in Bodrum. GEÇEN HAFTA, annem babam Bodrum’daydı. The weather WAS sunny. GEÇEN HAFTA, hava güneşliydi.

There are some apples in the kitchen NOW. ŞİMDİ mutfakta birkaç tane elma var. There is a film on tv NOW. ŞİMDİ televizyonda bir film var. There WERE some apples in the kitchen an hour AGO. BİR SAAT ÖNCE mutfakta birkaç elma varDI. There WAS a film on tv LAST NIGHT. DÜN GECE televizyonda bir film varDI.

Justin is late. Justin geçikti. (şimdi) Justin WAS late YESTERDAY. DÜN Justin geçikti.

Ayten was short and skinny in 1960. Now she is medium-height and thin. Ayten 1960 da kısa boylu ve sıskayDI. Now she is medium-height and thin. Şimdi o orta boylu ve zayıftır.

Her hair was long and wavy. Her hair is short and grey now. Saçları uzun ve dalgalıydı. Her hair is short and grey now. Saçları şimdi kısa ve gridir.

Her hair was long and wavy in 1960. She has short grey hair now. 1960 yılında saçları uzun ve dalgalıydı. She has short grey hair now. Şimdi kısa gri saçlara sahip.

Her parents were not retired in 1960. 1960 da anne babası emekli değildi. Now her parents are retired. Şimdi anne babası emeklidir.

Ayten was a good volleyball player in 1960. Ayten 1960 yılında iyi bir voleybol oyuncusuydu. Now, she doesn’t do any sports. Şimdi hiç spor yapmıyor.

Ayten was usually alone at home in 1960. 1960 da Ayten genellikle evde tek başınaydı. (yalnız dururdu) Now she is married and has two children. Şimdi evil ve iki çocuğa sahip.

Pınar was plump in 1981. Pınar 1981 de tosbişti. (tombuldu) Now she is slim. Şimdi o zayıftır.

Her hair was short and blonde in1981. 1981 de onun saçları kısa ve sarıydı. Now she has long and blonde hair. Şimdi uzun ve sarı saçlara sahip.

She was not interested in sports in 1981. Spora ilgi duymazDI. Now she always goES jogging. Şimdi her zaman tempolu koşu yapıyor.