Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sımple Past Tense.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sımple Past Tense."— Sunum transkripti:

1 Sımple Past Tense

2 YAPTIM BİÇİMİNDE İFADE EDEBİLECEĞİMİZ SIMPLE PAST TENSE DİLİMİZDEKİ GEÇMİŞ ZAMANA UYMAKTADIR.

3 KULLANILIŞI: ARTIK DEVAM ETMEYEN , KESİN OLARAK BİTMİŞ BİR EYLEMİ ANLATMAK İÇİN KULLANILIR. BU NEDENLE 1 DK ÖNCE BİLE OLSA EĞER EYLEMİN ETKİSİNİ GÖSTERMEDİĞİNİ GÖRÜYORSAK PAST TENSE İ KULLANMALIYIZ.

4 I saw him a minutes ago. They went to cinema yesterday. She was at home last Monday.

5 CÜMLE YAPISI Simple past tense cümle yapısı olarak Simple present gibidir. Olumlu düz cümlede yardımcı fiil kullanılmaz. Bütün şahıslar için fiilin PAST FORM u kullanılır.

6 Olumlu cümle I ate my dinner You ate your dinner. We ate our dinner.
She ate her dinner. He ate his dinner. They ate their dinner. It ate its dinner.

7 Olumsuz cümle Olumsuz cümle yaparken durum biraz değişiklik gösterir. ve cümlemizin içine DID YARDIMCI FİİLİ gelir. Fakat olumsuz cümle kuracağımızdan bunu cümlede DIDN’T şeklinde kullanmamız gerekir ve fiilimizi tekrar 1.haline dönüştürmemiz gerekir.

8 I didn’t watch tv yesterday
She didn’t go to school last Monday He didn’t study Englısh last year.

9 Soru cümleleri Soru cümlesi yaparken yardımcı fiilimiz did yine cümlelerimize dahil olur fakat bu sefer cümle başına gelerek soru cümlesi oluşturmamız yardımcı olur…… ve yine burda da fiilimizi 1. haliyle kullanmamız gerekir.

10 Did you go to holiday last summer?
Did he sleep? Did they come to school?

11 Simple past tense kullanması oldukça kolay bir zamandır fakat bunun için cümle içinde kullanacağımız fiilerin past hallerini bilmemiz gerekir. Fiilerin geçmiş zaman biçimleri genellikle kurallıdır (regular). Kurallı fiiller gerek ikinci gerekse üçüncü halerinde – ed takısı alırlar

12 Fakat sayıları yaklaşık 100 ü bulan fiiler kuralsızdır(ırregular)
Fakat sayıları yaklaşık 100 ü bulan fiiler kuralsızdır(ırregular). Hepsini olmasa bile günlük hayatta kullanacağımız bazı fiilerin past formlarını bilmemiz s.past tense i öğrenmemize kolaylık göseterecektir.

13 Past tense ile kullanılan zaman ifadeleri
AGO(two days ago, an hour ago….) LAST(last night,last week,last year….) YESTERDAY BEFORE(the day before,the year before)

14 SON


"Sımple Past Tense." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları