E-Fatura Nedir? Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
e-Fatura ve e-Defter Uygulaması
Advertisements

KURUMSAL EĞİTİMDE GÜVENİLİR HİZMET
E-Fatura ve Logo’da E-Fatura
LOGO’DA E-FATURA Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO
NETSiS.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
e-FATURA UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ
KADEB İ B MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİLERİ TOPLANTISI TARİH: SAAT: 14:00.
VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TEMEL KAVRAMLAR Kaynağın Doğruluğu - Authenticity Elektronik belgenin kim tarafından oluşturulduğunun belirlenerek doğruluğunun garanti altına alınmasıdır.
Hayatınızı TÜRKKEP’le kolaylaştırın…
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
e-Fatura’ya Genel Bakış EFKS- e-Fatura Farklılıklar e-Fatura Nedir? e-Fatura Kapsamına Girenler e-Defter Nedir? Bilgi işlem teknolojilerindeki (BT)
E -fatura.
e- FATURA ve E-DEFTER BURSA YMM ODASI
GÜNDEM GENEL BİLGİLER YASAL DAYANAK *E-FATURA *E-DEFTER
İçerik e-Fatura Hakkında e-Arşiv Nedir? e-Arşiv’in Sunduğu Avantajlar
Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim. A.Ş.
Ajanda Digital Planet e-Fatura DTP EFKS Çözümleri.
NETSiS.
LOGO’DA E-FATURA UYGULAMASI
YMM A.Şeref ACAR YMM Mustafa DÜNDAR
E-FATURA /E-DEFTER/E-ARŞİV
E-Defter.
E-DEFTER geçiş işlemleri ve uygulaması ve diğer hususlar
Logo E-Defter Uygulaması
Sunum İçeriğimiz Özel Entegratör? E-Defter E-Fatura Nedir?
E-Fatura Sinan Dilaver,PMP. E-Fatura Uygulamasının Kapsamı ve Faydaları E-fatura Çözüm Alternatifleri - E-fatura Senaryoları E-fatura muhafaza.
Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı
Elektronik Değişim BAŞLADI !!! E-Çözümler
Kemal TIĞOĞULLARI Y.M.M. & Sorumlu Denetçi Yönetim Kurulu Bşk.Yrd
TÜRKİYE’DE E (i)-DÖNÜŞÜM.
E-DEFTER UYGULAMASI
30 Soruda e-Fatura ve e-Defter Uygulaması fitsolutions.com.tr
E-Arşiv.
UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş.
E-Tebligat Nedir.
E-FATURA UYGULAMASI Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir.
Logo Ürün Ailesi e-Devlet Çözümleri Sevda Taşdemir.
UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş.
E-FATURA E-DEFTER UYGULAMA EĞİTİMİ Tunahan SOYLU Yeminli Mali Müşavir
E-Defter & e-Fatura Başvuruları tarihinde e-Defter ve e-Fatura Uygulamasına geçecek firmaların yapacakları başvurular e-Defter için ayrı e-Fatura.
UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş.
GAZİANTEP ECZACI ODASI. KEP Nedir-1 Kayıtlı elektronik posta, kısa adıyla KEP, en kısaltılmış tanımıyla tarafların, elekronik ortamda teknik ve hukuki.
E-DEFTER UYGULAMASI Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü
E-Fatura.
{ E-FATURA VE E- DEFTER SUNUMU HAZIRLAYANLAR S.M.M.M. Ufuk ÖZTÜRK S.M.M.M. Eren ÇEKİÇ TARİH :
© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-FATURA SUNUMU.
E-Arşiv Nedir? Kısa tanımı; firmaların bireysel müşterilerinin bildirdikleri herhangi bir mail adresine PDF formatında fatura göndermeleri ve 2. nüshasını.
© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-DEFTER HİZMETLERİ.
Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Muhasebe ve Denetime Etkileri
İŞ DÜNYASI İÇİN E FATURA- E DEFTER -E ARŞİV -E TEBLİGAT ALPER ERDEM SM MALİ MÜŞAVİR.
Mali Mühür & E-Fatura, E-Defter, E-Arşiv
EDM E-BİLET.
“e-fatura”
Türkiye’nin e-Dönüşüm Lideri
EDM E-BİLET.
E-Serbest Meslek Makbuzu
Türkiye’nin e-Dönüşüm Lideri
E – DÖNÜŞÜM Nevzat PAMUKÇU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
e-Fatura Uygulaması ile Pratik Hayatta Gelen Değişiklikler
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
NETSiS.
E-Ticaret Şirketlerinde Vergisel Yükümlülükler
E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU
Sunum transkripti:

e-Fatura Nedir? Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü aracılığı ile gönderen taraftan alıcı tarafa iletimini sağlayan mesajlaşma alt yapısıdır.

e-Fatura’nın Yararları •Zamandan tasarruf •Baskı, postalama ve arşivleme giderlerine son •Platform bağımsız, güvenli ve tutarlı veri iletişimi sağlanır. •İnsan hatalarının önüne geçilir. •İç denetim ve yönetim kalitesini artırır. •Kağıt fatura arşivinde sorgulama ihtiyacı ortadan kalkar. •Mali Mühür ile veri bütünlüğü ve inkar edilemezlik sağlanır. •Gecikmelere, anlaşmazlıklara ve kullanıcı hatalarına son verilir. •Çevreye saygı

e-Fatura İletişimi Nasıl Gerçekleşir? e-Fatura düzenleyebilmek, gönderebilmek ve alabilmek için öncelikle uygulama üzerinde bir Kullanıcı Hesabı oluşturulması gerekmektedir. e-Fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği e-Fatura, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. e-Fatura uygulamasından yararlanan mükellefler arasında faturalaşma işlemleri için elektronik fatura düzenlemeleri zorunludur. Bu kapsamda, uygulamadan yararlanan mükellefler fatura düzenlemeden önce muhattabın www.efatura.gov.tr ‘deki kayıtlı kullanıcı listesine kayıtlı olup olmadıgını kontrol edecekler; kayıtlı kullanıcı ise zorunlu olarak elektronik fatura, kayıtlı kullanıcı degilse kâgıt fatura düzenleyeceklerdir. NOT: Aynı mal veya hizmet satışı işleminde hem kağıt faturanın, hem de elektronik faturanın bir arada düzenlenmesi mümkün değildir!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Madeni yağ lisansı sahipleri, tütün ve tütün ürünleri ile kolalı gazoz ve alkollü içecek ürünlerini üreten ve ithal eden mükellef gruplarına elektronik fatura uygulamasına dahil olma zorunluluğu getirilmiştir. Bu doğrultuda; zorunluluk kapsamına giren mükelleflerin elektronik fatura uygulamasına 2013 yılı içerisinde (son tarih 1 Eylül 2013) geçmeleri öngörülmüştür. e-Fatura uygulamasının sağlıklı bir biçimde gelişimini sağlamak amacı ile başlangıç olarak, sadece anonim ve limited şirket statüsündeki mükelleflerin e-Fatura gönderme ve alması uygun görülmüştür.

Uygulamadan Yararlanmak için Hangi Yollar izlenmeli? Gelir İdaresi Başkanlığı’na e-Fatura Uygulaması Başvurusu www.efatura.gov.tr Mali Mühür Başvurusu http://mm.kamusm.gov.tr Gelir İdaresi Başkanlığı’na e-Fatura Entegrasyon Başvurusu

e-Fatura Nasıl İşliyor? GİB SATICI ALICI SİSTEM YANITI SİSTEM YANITI

Muhafaza ve İbraz Yükümlülüğü Mührün doğruluk ve geçerlilik kontrolünün ancak elektronik ortamda yapılabilmesi nedeniyle e-faturanın kağıda basılarak saklanması söz konusu değildir. Mükellefler, düzenledikleri ve aldıkları e-faturaları, üzerindeki mali mühürü de içerecek şekilde kanuni süreler dahilinde muhafaza etmek ve gerektiğinde ibraz etmek zorundadırlar. Mükelleflere ait elektronik faturaların yine mükelleflere ait bilgi işlem sistemlerinde saklanması esas olup, GİB’den izin alınmış olan hizmet sağlayıcılarından saklama hizmeti alınmasına izin verilmiştir. Yani üçüncü kişiler nezdinde de elektronik saklama yapılabilecektir.