Web Tasarımı Temelleri ve Teknikleri www.sanalkurs.net.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML
Advertisements

İnternet Tarayıcı Programlar
İNTERNET.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU.
Güvenlik ve Sağlık İşaretleri
Gökkuşağının Altından Geçilir mi?
Renklerin İş Yaşamında Kullanımı
Hazırlayan: Cihan UĞUR
RESİM FOTOĞRAF İŞLEME YAZILIMLARI.
Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur.
Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması.
KİMLİK OLUŞTURUN VE MÜŞTERİLERİ ETKİLEYİN Bir marka varlığı yaratmak için web sitenizi, ürününüzü ve hizmetinizi ayırt etmelisiniz. Aynı zamanda müşterilerinizin.
IKU ÖĞRENCİ ADRESININ YONLENDIRILMESI
E TİCARETİN REKLAM BOYUTU
EVRİM BİLGİSAYAR LOGO BRİEF
renkler Renkler hayatımızın parçası. Peki renklerin hayatımızı nasıl etkilediğini biliyor musunuz? Renk seçiminin kimi zaman karakterimizi yansıttığından.
ARAMA MOTORU KULLANIMI
ARAYÜZ Yenilikleri – ProQuest Search Widget. The ProQuest Search Widget ProQuest Arayüzü özelliklerine; masaüstüne ve kurumunuzun WEB sitesinde istenilen.
Hazırlayan Gülnihal BAYINDIR ALKAN İMKB MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ANADOLU LİSESİ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI BÖLÜM ŞEFİ.
Biçimsel Özellikler Web sitesi tasarımı yaparken en önemli şeylerden biri sitenin görüntüsüdür. Bunun için site görüntüsünü hazırlarken gerekli olan temel.
*Kırmızı rengi öğreniyorum
Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği
Çağlar AKGÖZ WEB SAYFALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ.
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Web Sitesi Hazırlama.
Etkili Sunular Oluşturmak
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
Bilgiye ulaşma ve biçimlendirme yöntemleri
İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
Brifing ve Sunum Hazırlama Teknikleri
Web Tasarımı ve Adobe Muse
Web Sitesi Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
PowerPoint Tasarım İpuçları
IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.
Kazanım : Öğrenci renkleri tanır.
Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri.
Renklerin İş Yaşamında Kullanımı. Karşınızdakinin kendini resmiyetten uzak daha rahat hissetmesini ve açılmasını sağlar. Karşınızdakinin kendini resmiyetten.
YAŞAMIN SİHİRLİ ÖRTÜSÜ RENKLER
Renk Kavramı.
CİSİMLERİ RENKLİ NASIL GÖRÜRÜZ.
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
TASARIM ÖĞELERİ.
TASARIM NEDİR? Tasarım, anlamlı sıralama için bilinçli şekilde harcanan çabadır. Herhangi bir öğretim materyalinde kullanılan her türlü yazı, resim, grafik,
Slayt Hazırlarken ve Sunarken …
ETKİLİ POWERPOINT HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
görme duyumuzda bıraktığı etkiye renk denir.
Şirket Web Sitesi Tasarımı
Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –
Fazilet Hazal Burmabıyık
Etkili Sunular Hazırlama
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
Kesirler 1/2 1/8 1/3 6/8 3/4.
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
“RENK”.
RENK KULLANIMI Basitlik ve tutarlılık esastır. Slaytlardaki ifadeler, her mesafeden okunabilmeli. Zemin rengi, ancak anlatılan konuya açıklık getirmek.
Microsoft SharePoint'inizi özelleştirme Çevrimiçi web sitesi
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Web Tasarımı Temelleri ve Teknikleri www.sanalkurs.net

WEB TASARIM PROGRAMLARI

ARAŞTIRMA SAFHASI FİRMA ADI Bu şirket ne iş yapar? Şirketin bir logosu var mıdır? Web sitesi yaptırmadaki amacınız nedir? Sitenizi yayınlamakla müşterilerinize neler sunacaksınız? Hedef kitleniz kimlerdir? Şirketiniz ürünleriyle daha çok hangi yaşa, cinsiyete ve mekana hitap ediyor? Siteniz ziyaret edildiğinde insanlar nasıl bir deneyim yaşamalı? Bütçeniz ne kadar ve bu iş için makul süre durumu nedir? Sık kullandığınız siteler hangileri? Bu işle ilgili muhatap olacağımız kişi kim? Rakipleriniz kim ve web siteleri var mı?

MALZEMELER Firmanın logosu, maskotu Kurumsal renkleri Kullanılacak fotoğraflar Kullanılacak yazılar

TASARIM SÜRECİ

TASARIM SÜRECİ

TASARIM SÜRECİ

TASARIM SÜRECİ

TASARIM SÜRECİ

FONTLAR ve TİPOGRAFİ Flash ve JavaScript Fontlar Serif ve Sans Serif şeklinde kullanılır. Web’de daha çok Sans olanı tercih ederiz. Bir insan gözünün en iyi algıladığı okuma biçiminin beyaz (Açık Renk) zemin üzerine siyah (Koyu Renk) serifli fontlar ile hazırlanmış dökümanlar olduğu söylenir. Satır yüksekliği için genel kabul yazı boyutunun1.4 - 1.6 katı kadar bir mesafedir. Flash ve JavaScript

NAVİGASYONLAR

ALTIN ORAN 1.618 www.goldenratiocalculator.com

RENKLER Soğuk Renkler Ilık Renkler Nötr Renkler Soğuk renkler mavi, yeşil, pembe, mor, mavi-yeşil, magenta ve mavi-kırmızı renklerden oluşur. Soğuk renkler sakinleştirici ve yatıştırıcı renklerdir ve çok kullanılırlar. Ilık Renkler Ilık renkler sarı, turuncu, kahverengi, sarı-yeşil ve turuncu-kırmızı renklerden oluşur. Ilık renkler girişkenliğe ve heyecana yöneltmeye meyillidir. Küçük oranlarda kullanılması iyi bir etki bırakır. Nötr Renkler Nötr renkler beyaz, siyah, gri ve büyük değerde gri içeren renklerdir. Nötr renkler arka planlar ve ılık renklerin etkilerini artırmak için idealdir.

RENKLER ITTEN’in Renk Çemberi Renkleri iyi belirleyin. Sakın bir sayfa için iki ya da üçten fazla renk kullanmayın. Her sayfa için aynı arka planı kullanmanız en mantıklı olanıdır. Ana sayfanızın arka planının beyaz iken iletişim bölümünün sarı olması çok iyi bir izlenim uyandırmaz. Yazı ve arka plan seçiminde son derece ciddi olmak lazımdır. Ne pahasına olursa olsun, okunabilirlik muhafaza edilmelidir. Eğer yazı açık renkse, arka plan koyu renk olmalıdır. Siyah ve beyaz her zaman iyi bir kombinasyondur. Çok parlak renkli kısımların sitenizde büyük yer kaplamasından kaçının. Eğer şirketin halihazırda tasarlanmış bir logosu varsa, sitede orjinal halini kullanmanız ve web sitesinde kullandığınız renklerle logodaki renklerin uygunluğundan emin olmanız gerekir. Ana sayfa uyumu gerçekten önemlidir. Çünkü ziyaretçilerinizin rahatsız olacağı renk seçimleri onları uzaklaştıracaktır. Daha girmeden insanları sitenizden kaçırmayın. Denenmiş ve güvenilir renkler deneyin, böylece renklerin ne kadar başarılı olduğunu hissedeceksiniz. Bunun için internette renk kombinasyonları yapan siteler ve programlar var, onlarla çalışabilirsiniz. Ayrıca Adobe'un sunduğu Kuler isimli renk kombinasyonları programlarında mevcuttur, ondan yararlanabilirsiniz. Bundan başka Colourlovers.com ve ColorExplorer.com gibi siteler de işinizi tam anlamıyla görecektir. Eğer siz de farklı renk siteleri kullanıyorsanız ekleyebilirsiniz. ITTEN’in Renk Çemberi

TEST AŞAMASI İnternet Explorer Chrome Mozilla Firefox Safari

Bir Tasarımcının Hikayesi 1

2

3

4

5

6

7

8

9

Teşekkürler !