TV’NİN KİŞİLER ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar ve Internet Bağımlılığı
Advertisements

KİTAP VE OKUMA SEVGİSİ ÜZERİNE…
Televizyon ve okul başarısı
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
TV BAĞIMLISI ÇOCUKLAR.
TELEVİZYON VE BİLGİSAYAR
KİTAP VE OKUMA SEVGİSİ ÜZERİNE…
DİNLEME KONUŞMA VE ELEŞTRİ ADABI
TELEVİZYON VE İNTERNETİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
ÖZGÜVENİ GELİŞTİREN ETKENLER
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
HEPİNİZİ YENİ EVİMİZDEKİ BARBEKÜ PARTİSİNE DAVET ETMEK İSTİYORUM. (VAKİT KISITINDAN DOLAYI ÇOK BASİT BİRKAÇ YEMEK HAZIRLAYABİLECEĞİM LÜTFEN HERKES YANINDA.
Yanlışları azaltmanın yolları nelerdir?
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
Etkin Çalışma Yöntemleri.
GEG Gençlik Eylem Grubu Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
ÇOCUKLARDA OKUL FOBİSİ
Anne – Baba – Çocuk İletişimi Seminerini
ÇOCUK VE MEDYA.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
MİHRİ HATUN ANAOKULU VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
(Abisi ve kardeşi de dahil)
HATALI ANNE BABA TUTUMLARI
BAŞARI VE MOTİVASYON.
YGS VE LYS HAKKINDA GENEL
YAĞMUR AYDEMİR VE ECEM İŞGÜZERERİN ÇALIŞAMSI
HAZIRLAYANLAR NURTAÇ ÜNLÜ DERYA DEMİR GÜLŞAH BAŞARAN
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
TELEVİZYON ve ZARARLARI. Akşamları evde ne yapıyorsunuz?
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
SURRAM.
AİLE ÇOCUK VE TELEVİZYON
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ
ÇOCUKTA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
TV – BİLGİSAYAR – CEP TELEFONU – İNTERNET VE ÇOCUK EĞİTİMİ
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
ÇOCUK VE AİLE İÇİ ŞİDDET
TV VE İNTERNETİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
SINAV KAYGISI.
TELEVİZYON BAĞIMLILIĞI
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
EKRAN BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
GELİŞİM NEDİR? Gelişim, doğumdan ölüme kadar kişinin geçirmiş olduğu düzenli,  uyumlu ve sürekli bir ilerlemeyi dile getirmektedir.
©
TV – BİLGİSAYAR – CEP TELEFONU – İNTERNET VE ÇOCUK EĞİTİMİ
1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU. 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup.
GELİŞİMİ VE PROBLEMLERİ
ÖZÜRLÜLÜK(ENGELL İ )NED İ R? Bedensel, zihinsel ve ruhsal özelliklerinden belirli oranda fonksiyon kaybına neden olan organ yokluğu ve bozukluğu sonucu.
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
BAĞIMLILIK TÜRLERİ 1-TEKNOLOJİ 2-TÜTÜN 3-MADDE 4-ALKOL 5-KUMAR
ŞİDDET eğilimi olan ve SUÇA itilen çocuk ve gençler
ÇOCUĞUMUN OKUL BAŞARISININ ARTMASI İÇİN NELER YAPMALIYIM?
AİLE İÇİ İLETİŞİM VE OKUL BAŞARISI SEMİNERİ HOŞGELDİNİZ FİLİZ OBUZ ERDOĞAN REHBER ÖĞRETMEN.
ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
ZİHİN ENGELLİ ÇOCUKLARDA DİL GELİŞİMİ
BİREY-GRUP ETKİLEŞİMİ SOSYAL ETKİ HAZIRLAYAN NERİMAN ARICI.
Çocuklar niçin spor yapmalı? Spor büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik, sosyal yönden gelişimine katkıda bulunur.
OKULÖNCESİ DÖNEMDE TV VE BİLGİSAYAR KULLANIMI
Kötü haberi sona saklayalım ve önce televizyonun faydalarından bahsedelim.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
Gelişim Nedir? Gelişim, doğumdan ölüme kadar kişinin geçirmiş olduğu düzenli,  uyumlu ve sürekli bir ilerlemeyi dile getirmektedir.
Sunum transkripti:

TV’NİN KİŞİLER ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ Arzu KAVRAR Rehber Öğretmen

TELEVİZYON: (EVLERİN YENİ EFENDİSİ) EVLERDE EN GÜZEL KÖŞE O’NA AYRILIYOR; EN İTİNA O’NA GÖSTERİLİYOR VE BAŞKÖŞEYE OTURTULUYOR! Gelecekte Ne Olacağınızı; okuduklarınız, seyrettikleriniz ve birlikte olduğunuz insanlar belirleyecektir. EVİNİZDE TELEVİZYONUN KUMANDASI KİMİN ELİNDE? Evde Kumanda Kimdeyse, Otorite O’ndadır! Artık Evde Kimin Sözünün Geçtiği, Televizyon Kumandasına Göre Belli Oluyor!

SABAH KALKAR KALKMAZ; KIYAFET BİLE DEĞİŞTİRİLMEDEN TV AÇILIYOR!.. İNSANLAR ARTIK ZAMANLARININ BÜYÜK BİR KISMINI, TV KARŞISINDA GEÇİRİYOR. TV, ELİMİZİ AYAĞIMIZI BAĞLAMADAN BİZİ “TUTSAK” HALE GETİRDİ!.. ONUN KARŞISINDA SAATLERCE KIPIRDAMADAN HATTA KONUŞMADAN OTURUYORUZ…

TELEVİZYONUN ÇOCUĞUN ODASINDA OLMASININ BİR ÇOK MAHSURLARI VARDIR: BİRİNCİSİ : Televizyon, seyretme isteğini körükleyecek bir tahrik unsurudur. Odasında televizyon olan çocuk, kontrolsüzlüğe alışır. O kanaldan öbürüne atlar; kontrolsüz bir şekilde televizyon kanallarını dolaşır. BİR DAHA GERİ DÖNDÜREMEYECEĞİ VAKTİNİ HARCAR. İKİNCİSİ: TV Seyretme Alışkanlığı Arttıkça, Aile Hayatından Kopmaya Başlar. Aile, Televizyon Yüzünden Odalara Bölünür. Bu, Hem Ev İçinde Bir Aile Havası Esmesini Engeller Hem De Çocuğun Aileden Kopmasına Sebep Olur. ÜÇÜNCÜSÜ: Çocuklar, Aile Büyüklerini Örnek Alma Yerine TV’ De Gördüğü kişileri Ve Onların Hayatlarını Örnek Almaya Başlarlar. Buna bağlı olarak Aile Dışında, Aileye Yabancı Bir Kimlik Geliştirirler. DÖRDÜNCÜSÜ : Düşünme Kabiliyetleri Zayıflar, İletişim Kurmakta Zorluk Yaşarlar. Ve Donuk Bir Yapıya, zekaya Sahip Olabilirler.(Otizm= Otistik)

TV’NİN GETİRDİKLERİNİN YANISIRA… DÜŞÜNELİM: ACABA NELER GÖTÜRÜYOR???

TELEVİZYON… BAŞKALARI İLE VAKİT GEÇİRMEYE EN BÜYÜK ENGEL… İNSANLAR ARASINDAKİ MUHABBETİ, BERABERLİĞİ, İLETİŞİMİ ENGELLİYOR… İNSANLARI, BAŞKALARINA KARŞI DUYARSIZ HALE GETİRİYOR…

ÇOCUĞUNUZUN ÇOK SEVDİĞİ PROGRAMLARI BİRLİKTE İZLEYİN VE NEDEN ÇOK SEVDİKLERİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIN…

TELEVİZYONUN, ÇOCUĞUN KİŞİLİK GELİŞİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ TV BİR ETKİLEME ARACIDIR: Amerika, 1945’li Yıllarda, Kendi Kültürünü Yayabilmek İçin Savaştığı Diğer Ülkelere Havadan Kendi Filmlerini Atıyordu. İnsanlar Bu Filmleri İzlesinler Ve Amerikan Kültürünü Kazansınlar Diye. 3 Yaşına Kadar Aşırı Televizyon Seyreden Çocuklarda Otistik Özelliklere Daha Çok Rastlanıyor. YANİ Düşünme Kabiliyetleri Zayıflar, İletişim Kurmakta Zorluk Yaşarlar Ve Donuk Bir Yapıya, zekaya Sahip Olabilirler. İnsanların Konuşma İhtiyacı vardır. AMA Televizyon Karşısında İnsanın Konuşma İhtiyacı Değil Dinleme İhtiyacı Doyuma Ulaşır. Aşırı Televizyon Seyreden Bir İnsan, Toplum İçinde Dinleyen Değil De Hep Konuşan İnsan Olmak İstiyor.

İNSANLAR ARTIK TV’DE GÖRDÜKLERİ GİBİ… GİYİNİYOR… KONUŞUYOR… DAVRANIYOR… SAÇLARINI ONLAR GİBİ YAPIYOR… AMA…NE YAZIK Kİ… KENDİLERİ GİBİ OLAMIYORLAR… - KİŞİLİKLERİMİZ, TV TARAFINDAN ŞEKİLLENDİRİLİYOR. “başkası olma, kendin ol!”

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN… TV’DEKİ ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİ, İZLEYİCİLERDE ŞİDDET DAVRANIŞININ BENİMSENMESİNE YOL AÇIYOR. BİREYLERİN RUH SAĞLIĞI, OLUMSUZ ETKİLENİYOR. 1995 yılında, ülkemizde yapılan bir araştırmada: Bir çocuğun, 15 yaşına gelinceye kadar; 28.000’den fazla şiddet görüntüsü izlediği tespit edilmiş!.. OYSA PROBLEMLER, ŞİDDETE BAŞVURMADAN DA ÇÖZÜLEBİLİR!

Televizyonun, Çocuğun Zihinsel Gelişimi Üzerindeki Etkisi: Televizyonun Gençler Ve Çocuklar Üzerindeki En Olumsuz Etkisi; O’nları Aktif Katılım Ve Zihinsel Deneyim Gerektiren Becerilerden Çok, Pasif Aktivitelere Ve İlgilere Sürüklemesidir. Çünkü Tv Seyretmek Belli Bir Beceriyi Gerektirmiyor; Karşısına Oturmanız Ve Gözünüzün Açık Olması Yeterli!!! ÇOCUKLAR VE GENÇLER, ZAMANLA, ANTİSOSYAL HALE GELİYOR.

TV OLMAZSA, OLMAZ MI? 1970’Lİ YILLARA KADAR HİÇBİR İNSAN TV GÖRMEDİ. TV KARŞISINDA OTURUP, SAATLERİNİ GEÇİRMEDİ; AMA ONLARINDA YAPACAK BİRÇOK ŞEYLERİ OLDU!

ORTALAMA BİR TÜRK İNSANI… GÜNDE... 3 SAAT YILDA… 1095 SAAT . . . . . TV İZLİYOR. BU, GECELİ GÜNDÜZLÜ 45 TAM GÜN DEMEKTİR. BU SÜREDE YAVAŞ BİR OKUMA İLE 25.000 SAYFALIK BİR KİTAP BİTİRİLEBİLİR!... OYSA…ÜLKEMİZDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE BİR ÖĞRENCİ, YILDA 1048 SAAT DERS GÖRMEKTEDİR!...

TELEVİZYONDAN YARARLANMANIN YOLU DİNAMİT İYİ MİDİR? KÖTÜ MÜDÜR? İŞTE SİZ DE TELEVİZYONU BUNA GÖRE DEĞERLENDİRİNİZ. TELEVİZYONA İYİ VEYA KÖTÜ DİYEMEYİZ. FAKAT ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ; TELEVİZYON NASIL KULLANILIRSA ONA GÖRE ETKİLERİ OLUR. KİŞİLİĞİ YENİ YENİ ŞEKİLLENEN KÜÇÜK ÇOCUKLAR VE GENÇLER ÇOK TELEVİZYON SEYRETTİKLERİNDE, TELEVİZYONDAKİLER GİBİ OLMAYA BAŞLAYACAKLARDIR.

TV İZLEME YERİNE… AİLECE - SOHBET ETME, KİTAP OKUMA, GEZİNTİYE ÇIKMA… GİBİ FARKLI ETKİNLİKLERLE DAHA İYİ ZAMAN GEÇİREBİLİR. - Böylelikle - AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜZÜ KORUMUŞ OLURSUNUZ!

TELEVİZYONSUZ BİR GÜN BELİRLEYİN VE AİLENİZLE BİRLİKTE ORTAK BİR ŞEYLER YAPIN…