5 ADIMDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAĞCILAR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SIHHİ TESİSAT PROJELENDİRME VE UYGULAMA ESASLARI Sıhhi Tesisat : İnsan yaşamı için zorunlu olan temiz suyun temini,
Advertisements

Hasta Başı Test Cihazı(POCT) Kullanım,Temizlik,Kalibrasyon Talimatı
GAZ AÇMA SÜRECİ.
ASANSÖR İNŞAAT, ELEKTRİK, DEMİR İŞLERİ AÇIKLAMALARI
YAPMASI GEREKEN ASANSÖR İNŞAAT, ELEKTRİK, DEMİR İŞLERİ AÇIKLAMALARI
MARDİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SOBA ZEHİRLENMELERİ
TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları
KESİCİ ÖLÇÜ KABİNİ VE İNDİRİCİ TRAFO MERKEZİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
ÖZEL AKDENİZ YÜKSELİŞ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR.
DOĞALGAZ TESİSATLARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ EKONOMİSİ
SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 1
ÖRNEK FABRİKA RAPORU ENERJİ TASARRUFU ÇALIŞMASI RAPOR FORMATI
Hayrettin GÜNGÖR TBB Genel Sekreteri
Basınçlı Kaplar.
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
HOŞGELDİNİZ. GÜNDEM 1- Başkanlık Divanının seçilmesi Faaliyet Raporunun okunması 3- 1 Nisan – 31 Aralık 2007 yılı gelir giderlerinin ibrası 4-
FÜMİGANTLARIN MUHAFAZASI VE KORUNMA TEDBİRLERİ. Fümigantlar, zehirli maddeler oldukları için, uygulama sırasında olduğu gibi muhafazaları sırasında da.
DOĞALGAZ KULLANMANIN KONFORUNU YAŞAYIN Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler.
ETİKETLEME, KİLİTLEME SİSTEMLERİ
Tehlİkelİ Atiklarin Taşinmasi
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
ÖLÇME NEDİR? ►Ölçme ya da ölçüm, bilinmeyen bir büyüklüğün aynı türden olan, ancak bilinen bir büyüklükle kıyaslanmasına denir. ►Diğer bir deyişle, bir.
YANGIN GÜVENLİĞİ VE YANGINLA MÜCADELE
Elektrik İşlerinde Güvenlik
ÜRÜN FİYATLARI Fiyat listelerini görebilmek için Acrobat Reader yüklemeniz gerekiyor klima, kombi fiyat, klima fiyatları, klima fiyat, pompa fiyat, dalgıç.
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
Uzayda Kapalı Yüzeyler
ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ
E.Ü.T.F. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Uzayda Kapalı Yüzeyler
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 8) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
ÇAĞIN GÖKTAŞ.
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
Hayat Sebla Blokları D Blok Kat:3 Kiralık Fırsat Daire
TAN I M LAR Kap : İçine akışkan doldurmak için
KAYNAK İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
LPG DOLUM TALİMATI.
ELEKTRİĞİN YOL AÇABİLECEĞİ TEHLİKELER
İSRAF NEDİR Malı, dinin ve mürüvvetin uygun görmediği yerlere dağıtmaya israf denir. Mürüvvet, faydalı olmak, iyilik yapmak arzusudur. Dine uymayan israf,
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
S İ NOP İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İ SGB İ L KOORD İ NATÖRLÜ Ğ Ü İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ.
İstanbulUzman Fiziksel Risk Etkenleri İSTANBULUZMAN.
PERİYODİK KONTROL ÇALIŞTAYI
Laboratuvar çalışmalarına başlamadan önce yapılacak işlemler:
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ
YANGIN TESPİT SİSTEMLERİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Kaçak akim koruma şalterleri teknik eğitim semineri Şahin keskin
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Elektrik kazalarını oluşum nedenleri
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
KAT ISITMASI Kat kaloriferi.
DIŞ MEKAN GÖRSELLERİ CEPHE GÖRÜNÜMSOKAK GÖRÜNÜM BİNA GİRİŞ GÖRÜNÜM BİNA GİRİŞİ.
BAYAR TEKNİK 1.
2018 Yılı Devam Eden Projeler
ALİ KAZ 6146 FATİH ÖZDEMİR MOBİL SİSTEM G A. MOBİL SİSTEM VE ÖZELLİKLERİ Mobil sistemde ısıtıcı cihazdan tek bir kolon tesisatı çekilir. Kolon tesisatından.
İZODER Ses Yalıtımı Komisyonu Başkan Yardımcısı
Sunum transkripti:

5 ADIMDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ 080202204 Umut YÜCEL

AKSARAY GENÇLİK MERKEZİ

Tehlike ve Risk Belirleme Listesi Sıra no Tehlike Kaynağı Risk 1 Merdiven korkulukları geniş aralıklara sahip. Çocukların düşmesi 2 Giriş katında kafeterya, kütüphane, zeka oyunları odası vb. girişleri camdan yapılmış. Cam kırılmasında yaralanma 3 Elektrik ve asansör panosu zemin katta çocuk oyun alanına yakın. Elektrik çarpması, elektrik kaçağı 4 Elektrik panoları göz önünde. Bina elektriğine zarar verilmesi 5 Kazan dairesi çocuk oyun alanına yakın Patlama ve yangın

Önlemler ve Gözden Geçirme Listesi Sıra no Tehlike Kaynağı Risk Önlemler Denetim İzleme 1 Merdiven korkulukları geniş aralıklara sahip Çocukların düşmesi Merdiven korkuluk kapama filesi yapılacak Uygulamanın kontrolü 2 Camdan yapılmış alanlar Cam kırılması sonucu yaralanma Çocuklar sürekli kontrol edilmeli Personeller sürekli izlemede olacak 3 Elektrik ve asansör panoları Elektrik kaçağı ve çarpması Panoların olduğu odalar kilitli olmalı, günlük kontrol yapılmalı Uygulamanın kontrol edilmesi, personel denetimi 4 Elektrik panoları göz önünde Bina elektriğine zarar verilmesi Kilitli ve gözden uzak yerlere yerleştirilmeli 5 Kazan dairesi Patlama ve yangın Risk derecelendirilmesi yapılmalı Risk derecelendirilmesi yapılacak

Risk Derecelendirilmesi Kazan dairesinin yakınında çocuk oyun alanının yer alması Orta Risk Kazanlar özellikle okullar, çok katlı binalar, hastaneler, oteller vb. gibi toplu yaşam yerlerinde ısınma, sanayide sıcak su, su buharı ve ısınmak amacıyla çok yaygın olarak kullanılan cihazlardır. Kazanların da yanlış ve ehil olmayan kimseler tarafından uygunsuz montajı, bakımsız ve kontrolsüz kullanılması gibi nedenlerle yangın ve patlama tehlikesi baş göstermektedir. Bunun sonucunda yaralanmalar, ölümler ve maddi zararlar meydana gelmektedir. Kazan dairelerinde yakıtlar, elektrik ve bunlarla ilgili olarak yangın ve patlama tehlikesi her zaman vardır. Patlamaların nedeni sistemlerin içinde, çevresinde çeşitli yerlerde biriken yakıt hava karışımlarının alev almasıdır. Genellikle bu birikmeler ya bir arızadan ya da operatör hatasından meydana gelir.

Alınması Gereken Önlemler Doğalgaz Ve LPG Yakıtlı Kazan Dairelerinde Alınması Gereken Önlemler: Sayaçlar kazan dairesi dışına yerleştirilmelidir. Herhangi bir tehlike anında gazı kesecek olan ana kapama vanası ile elektrik akımını kesecek ana şalter ve ana elektrik panosu kazan dairesi dışında kolayca ulaşılabilecek bir yere konmalıdır. Gaz ana vanasının yerini gösteren plaka, bina girişinde kolayca görülebilecek bir yere asılmalıdır.  Gaz kullanılan kapalı bölümlerde, gaz kaçağından oluşabilecek patlama olaylarına karşı bir yırtılma yüzeyi inşa etmek zorunludur. Bu yüzey kapalı bölümün yan duvarlarında olabilir 0.2 m²/m³ büyüklük yeterlidir. Kazan dairesi topraklaması standartlara uygun şekilde yapılmalıdır. Kullanılan gazın özelliği dikkate alınarak aydınlatma ve açma kapama anahtarlarıyla panolar kapalı tipte uygun yerlere tesis edilmelidir. Kazan dairesi tavanı mümkün olduğu kadar düz olmalı, gaz sızıntısı halinde gazın birikeceği ceplerin bulunmamasına önem gösterilmelidir. Doğalgazlı kazan dairesini işletecek personel mutlaka yetkili bir kurum tarafından verilen doğalgazlı kazan dairesi işletmeciliği kursunu bitirdiğine dair sertifikalı olması gerekir. Gaz yakıtlı kazanlarda temizleme kapağına ek olarak drenaj düzeni yapılmalıdır. Gaz firmaları ve ilgili gaz dağıtım kuruluşlarınca belirlenen esaslara göre gaz kaçak kontrol sistemi oluşturulmalıdır.

Alınması Gereken Önlemler Kazan dairesi için teknik önlemlerin alınması yanında, yer alan oyun salonu ve kurs atölyesi zemin kattan kaldırılmalıdır. Odaya girişler yetkili personel dışında gerçekleşmemeli, düzenli kontroller aksatılmadan yapılmalıdır. Yapılan kontroller ve varsa onarımlar kayıt altına alınmalı ve takip edilmelidir.

Dinlediğiniz için teşekkür ederiz…