HAZIRLAYANLAR; Sümeyra YALIM Şefika YILMAZ İlknur ÖZEN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektrik Hazırlayan: 1.Grup.
Advertisements

8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
1 ARALIK DÜNYA AİDS GÜNÜ.
Anasınıfları PATATES ŞENLİĞİ
UÇURTMA’NIN TARİHÇESİ
UÇURTMALARIN TARİHİ.
PAMUKKALE’ NİN İŞGALİ ANTİK ÇAĞ’ DA BAŞLADI.
Malazgirt savaşından sonra Türklerin Anadolu’ya
UÇURTMANIN TARİHİ.
UÇURTMANIN TARİHİ.
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !.
UÇURTMA.
HAZIRLAYAN GÜLCAN KAYAR. UÇURTMA NEDİR? İlk uçurtmanın nerede ve nasıl yapıldığı kesin olarak bilinmiyorsa da, 2000 yıl önce ilk kez Çin'de uçuruldukları.
EĞİTİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME
4 Kare Problemi 4 Kare Problemi Hazır mısın? B A Bu şekle iyi bak
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
BİLİM ADAMLARI.
Yarbaşı İlköğretim Yarbaşı İlköğretim.
ELEKTROSKOP NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?
1 BASINTOPLANTISI 5 Kasım 2012 İstanbul. 2 ALEXANDER KÜHNEL Hannover-Messe International Istanbul.
SAATLER Zamanı ölçmek için kullanılan ölçme aracı SAATTİR.
NÜFUS POLİTİKALARI.
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
TEST – 1.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi
-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi yi İtalyaya bırakmış, Balkan hezimeti ise, 500 yıldır.
İCATLAR.
Alexander Graham Bell ( )
Yıldırımdan Korunma Tesisatlarında Topraklamanın Önemi
TOPLAMA İŞLEMİNDE VERİLMEYEN TOPLANANI BULMA.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
IŞIK VE SESİN YAYILIMI 5.sinif 4.ünite
AVUSTRALYA.
Adı ve Soyadı : …………………………………………. 19 Şubat 2009 Perşembe Matematik
5.ÜNİTE GERÇEKLEŞEN DÜŞLER
gökyüzü rüzgarçocuk uçak korku zaman mucit buluş merak.
Adı ve Soyadı : …………………………………………. 27 Şubat 2009 Cuma
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
İSMİN HALLERİ.
ÇANAKKALE SAVAŞI.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
TELEFON 4 –A SINIFI.
Kareköklü Sayılar KAREKÖKLÜ BİR İFADE İLE ÇARPILDIĞINDA SONUCU DOĞAL SAYI YAPAN ÇARPANLAR.
İCATLARIN İLGİNÇ HİKAYELERİ
Binbir Gece Masalları.
Türkler ve Müslümanlık
Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma.
GEZİ YAZISI GEZİ YAZISI.
Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
MİLLİ MÜCADELE.
20. YY. BAŞLARINDA DÜNYA   I.Dünya Savaşı ( )
Uydu Konumlandırma Sistemleri
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
COĞRAFİ KEŞİFLER Coğrafi keşifler 15.yüzyıl ve 16.yüzyıllarda Avrupalılar tarafından yeni ticaret yollarının bulunması amacıyla başlatılan ve yeni okyanusların.
21. YY Eğitimi. Nedir? Nereden kaynaklanmaktadır? Niçin başvurulur? Nasıl önlenir? Terörizmden neden korkarız?
YALIN YÖNETİM YALIN SAĞLIK.
TATA MOTORS.
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
Karşılaştırmalı Eğitim
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
 Wright kardeşler çocukluklarından beri bir şeyler tasarlayıp bunu uygulamaya geçirebilen bir aile ortamında büyüdüler.
 Bir motor bulurlar. Ancak bu tasarımlarına motor üretecek bir firma bulamazlar ve altı haftalık bir uğraş sonucunda oldukça hafif bir motor üretirler.
İp sayısı arttıkça kuvvet azalır.
神道 JAPONLARIN MİLLİ İNANCI ‘ŞİNTOİZM’ HAZIRLAYAN: Ahmet Uğur YILDIZ.
Sunum transkripti:

HAZIRLAYANLAR; Sümeyra YALIM Şefika YILMAZ İlknur ÖZEN UÇURTMANIN TARİHİ HAZIRLAYANLAR; Sümeyra YALIM Şefika YILMAZ İlknur ÖZEN

Uçurtma Nedir? İlk uçurtmanın nerede ve nasıl yapıldığı kesin olarak bilinmiyorsa da, 2000 yıl önce ilk kez Çin'de uçuruldukları sanılıyor. Bir efsaneye göre rüzgarlı bir Havada bir çinli şapkasının uçmasını önlemek için ona bir ip bağlar ve böylece de ilk uçurtmayı yapmış olur.

Uçurtma Çin'den, Kore ve Hindistan'a giden tüccarlar tarafından tüm Asya kıtasına yayılmıştır. Asyadaki memleketlerin her biri kendi stillerini katarak yaptıkları uçurtmaları farklı amaçlarla uçurmuşlardır… Uçurtmanın Japonya'ya budist rahipler vasıtasıyla 7. yy'da ulaştığı söylenir. Rahipler uçurtmaları kötü ruhların yönlerini değiştirmek için ve o sene hasatın bereketini arttırmak için kullanırlardı.

Japonya'da uçurtmanın popülerlik kazanması ise Edo dönemine rastlar Japonya'da uçurtmanın popülerlik kazanması ise Edo dönemine rastlar. O dönemde ilk kez samuray sınıfının altındaki insanlara da uçurtma uçurmaları için izin verilmiştir.

Yine bir hikayeye göre, 300 yıl önce, Nagoya Kalesi'nin çatısındaki Altın bir heykeli çalmak isteyen bir hırsızın çatıya çıkmak için kendisini bir uçurtmaya bağladığına inanılır. Hırsız sadece heykelin az sayıda küçük parçalarını çalabilmiş ama daha sonra yakalanarak cezalandırılmıştır.

Uçurtmalara ait hikayeler Avrupa'ya 13 Uçurtmalara ait hikayeler Avrupa'ya 13.yy sonlarına doğru Marco Polo tarafından taşınmıştır. Ayrıca 16. ve 17.yy larda Japonya ve Malezya'dan Avrupa'ya dönen gemicilerin de yanlarında uçurtma getirdiklerini görüyoruz.

Uçurtmanın Avrupa'ya geldiği bu ilk dönemlerde insanlarda bir merak uyandırdığını ama Avrupakültürüne çok az etkisi olduğunu söyleyebiliriz. 18. ve 19. yylarda ise uçurtma bilimsel araştırmalarda kullanılan aletlerin arasında yer almaya başlamıştır. 

Benjamin Franklin, Alexander Wilson uçurtmaları rüzgar ve Hava akımları üzerindeki bilgilerini arttırmakta kullanmışllardır. Sir George Caley, Samuel Langley, Lawrence Hargrave, Alexander Graham Bell ve Wright Kardesler uçurtmalarla deneyler yapmış ve bu deneyler uçakların yapılmasında çok faydalı olmuştur.

I. Dünya Savaşı sırasında, İngiliz Fransız, İtalyan ve Rus orduları düşmanların yerlerini belirlemek ve işaretleşmek için uçurtmaları kullanmıştır. II. Dünya Savaşında ise, Harry Saul'un Hücum Uçurtması(Barrage Kite) uçakların hedeflere yakın olabilecek kadar alçaktan uçmalarını önlemiştir.

Denizde kaybolan pilotlar bir Gibson Girl-box uçurtması uçurmuşlar ve böylece yerleri tespit edilmiştir. Uçaklardan yararlanılan yerler arttıkça, uçurtmalar daha az kullanılır olmuş ve daha çok eğlence maksatlı uçurulmaya başlanmışlardır.

TEŞEKKÜRLER