ULAKBIM UASL Mayıs 2007. 2 İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya çapında 60’dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International;
Advertisements

Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
DOAJ veritabanını açmak için bannere tıklayın.. İsterseniz konuya tıklarak o konuya ait dergileri açabilirsiniz. Örnek olarak “Biology and Life Sciences”
EBSCO Discovery Service
Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0.
Support.ebsco.com CINAHL Plus with Full Text Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu Erişim Online Kullanım.
Avrupa Birliği, Avrupa Ülkeleri, ve bugünün Avrupa'sın da ki vatandaşlar, taraflar ve araştırmacılar üzerindeki konulara odaklanan artı değerli bir bilgi.
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ORGANİK KİMYA BÖLÜMÜ.
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden eBooks Arama
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
ULAKB İ M ULUSAL VER İ TABANLARI EBSCOhost VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ.
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
LEBİB YALKIN-MEVBANK Lebib Yalkın tarafından 1996 yılında geliştirilmiş olan Mevbank, güncel mevzuata elektronik ortamda ulaşılmasını sağlayan bir mevzuat.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Scholarship Online hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. Oxford Scholarship Online ‘in ne.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service (Akademik Arama Motoru) Kullanıcı Kılavuzu.
Açık Dergi Sistemleri orçun madran. Open Journal Systems (OJS) Web 2.0 Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı, Ankara - 4 Aralık
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama.
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
Kurum Tarih STM-INFO2 Avrupa hukuku için geniş kapsamlı online kütüphane sunar. İsviçre hukukundan tam metin doküman,
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
Jane’s Information Group Metin Tunç Veritabanı Uzmanı.
TEST – 1.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Online Kullanım.
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
 Internet tabanlı bir "Hukuk Portalı" projesi  Hukukun temel argümanlarına eri ş im.
Research Services Group. Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara.
Empowering management research EmeraldManagementXtra Ürün ve Hizmetler Brian Berry Business Manager for Turkey Emerald Group.
Meryem FISTIKÇI. Kendi arşivini oluşturarak kendi “bilgi veritabanına” kolayca erişebilme, tarayabilme, ve erişilen yeni sonuçları kaydedebilme, İşbirliğini.
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. IHS “Information Handling Services” Specs & Standards Veritabanı Aysun ÇAKAN
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
STM İNFO Hakkında ULAKBİM UASL Antalya 2007 Metin Tunç STM-INFO Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
EBSCOadmin Genel Bakış
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanım Kılavuzu
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
EBSCO eBooks Uygulaması
EBSCOhost ile Dergi Hatırlatmaları Oluşturma
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
EBSCOhost ile E-Kitap Okuma
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
EBSCOhost Konu Terimleri Sözlüğünde Tarama
Pratik kullanım rehberi
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Sunum transkripti:

ULAKBIM UASL Mayıs 2007

2 İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve İş Çevreleri Yayınları Haber Kaynakları, Ekonomi Kaynakları İş Geliştirme Bilgi kaynakları Diğer Duruşma Bilgileri Anayasa & Yasama Bilgileri Avrupa Topluluğu Materyalleri Anlaşmalar Formlar Avukatlık Materyalleri Hukuki Haberler Güncel Duyuru Hizmeti Firmalara Dair Bilgiler

3 Dergiler Paketi: 825’ten fazla tam metin dergi –Bütün arşivleri ile –Tek tek veya paket olarak tarama olanağı –İki farklı arama biçimi ile –“Natural Language” veya “Terms & Connectors” –Kuruma özelleştirilebilir arayüz –Günlük güncelleme sıklığı –Sınırsız erişim ile

4 Örnek Dergiler: Harvard Law Review European Competition Law Review European Intellectual Property Reports Computer & Telecommunications Law Review European Human Rights Law Review Journal of Law, Medicine, & Ethics Pace International Law Review Yale Law Journal

5 Online Kitap Paketi: 1.300’den fazla tam metin online kitap –Tek tek veya paket olarak tarama olanağı –İki farklı arama biçimi ile “Natural Language” veya “Terms & Connectors” –Sınırsız erişim ile

6 Yasalar ve Diğer Mevzuatlar: -Avrupa Topluluğu Mevzuatı -İngiltere Yasa ve Mevzuatları / 1267 yılından günümüze -ABD Yasa ve Mevzuatları (Tam Konsolide) - Kanada ve Hong Kong Yasa ve Mevzuatları

7 Mahkeme Kararları - İçtihatlar -İngiltere / 1865’ten günümüze -ABD (Federal & Eyalet) / 1658’ten günümüze -Avrupa Topluluğu / 1952’den günümüze -Avustarlya / 1903’ten günümüze -Hong Kong / 1905’ten günümüze - Kanada / 1825’ten günümüze

8 Haber, Ekonomi ve İş Geliştirme Kaynakları 6.000’den fazla farklı kaynaktan 1800’lü yıllara varan arşivler; -New York Times -Financial Times -Thomson Financial News -AP Newswires -Economist -Önemli uluslar arası televizyonlardan metinler ve daha bircok otorite kaynak ile……

9 Kullanım Olanakları: Sınırsız çıktı, download ve sonuçların e-amil ile postalanma olanağı Araştırmalarınızı sisteme kaydedin Otomatik haber bilgilendirme hizmeti tanımlayın Kullanım istatistiklerinizi takip edin Son kullanıcı eğitimi Araştırmalarınız için 24 saat destek hizmeti

10 Giriş Sayfası

11 Arama Metodları Natural Language Bildiğiniz anahtar kelimeleri veya ifadeleri istediğiniz biçimde girin. Terms & Connectors Bolee operatörleri ve diğer parametreleri kullanarak arama formülü oluşturarak araştırma yapın. Natural Language Terms & Connectors

12 Westlaw International Veritabanında Araştırma Anahtar kelimelerinizi girin Taramak istediğiniz veritabanını seçin Alternatif olarak ilgili veritabanlarını Directory linki üzerinden tespit edin.

13 Sonuçlar Listesi Sonuçlar iki farklı çerçeve içinde sunulur örmek istediğiniz sonuca ait dokumanı ve sonuçlar listenizi tek ekran üzerinde görün Related Info linkini seçerek ikinci derecede ilgili materyallere ulaşın

14 Tam Çapraz Referanslar ile:

15 Gelişmiş Sonuçlar Listesi ve Navigasyon Her kayıt için bilgilendirici bir paragraf ile ilgililiği teyit etmeniz olanak sağlanır. Girmiş olduğunuz anahtar kelimelerin dokümanda geçiyor olduğu yerlere hızlı geçişinizi sağlayan navigasyon fonksiyonu mevcuttur.

16 Westlaw International Erişim IP Otantikasyonu veya Kullanıcı Adı / Şifre Erişimi

17 Teşekkürler. Sorular?