RDA Resource Description and Access

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
Advertisements

WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Reference hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. •Oxford Reference ‘in ne olduğunu •Size.
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
Zeynep Niksarlı & Ebru Bezik Aktaş
BİBLİYOGRAFİK LİSTE HAZIRLAMANIN AMAÇLARI
VHDL Kullanarak FPGA İle Yüksek Kapasİtelİ Tam ÇIkarIcI Devre TasarImI
KÜTÜPHANECİLİKTE STANDARTLAŞMA VE MARC-XML ÇÖZÜMÜ
CABI Bilgi Kaynaklarında Yenilikler; E-kitaplar, E-arşivler ve Referans kaynakları Clodagh Corcoran&Merve Okur.
YAZMA ESERLERİN KATALOGLANMASINDA VE SAYISALLAŞTIRILMASINDA NİTELİK Doç. Dr. Hüseyin Odabaş Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi.
Türkiye’de Liderlik ve İK Katkısı 25 Mart 2006 TÜRKİYE’DE LİDERLİK VE İK KATKISI 25 Mart 2006 Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş Amrop International 1.
Dr. Zeynep Yöntem Ekodenge
Metadata ve Kütüphanelerde Kullanılması
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ KULLANICI/KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUBU Kullanıcı/Kütüphaneci Eğitimi Grubu ANKOS çatısı altında 2002’de.
OvidSP Gelişmiş Tarama
ULAKBİM UASL Mayıs 2007 İktisadi ve İdari Bilimlerde Otorite Kaynak: OECD.
Digital (elektronik) Kütüphanelerin Gelişimi Bülent Karasözen ODTÜ Geleneksel kutuphanelerin temel gorevleri –Koleksiyon geliştirme ve saklama –Bilgi hizmetleri.
Bilkent Üniversitesi Kütüphane Müdürü 41. Kütüphane Haftası, Ankara
III. Uluslararası ANKOS Toplantısı 6-7 Haziran 2003 Orta Doğu Teknik Üniversitesi ANKARA.
Dijital Kütüphanelerde Kaynak Tanımlama Türkiye Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümleri Lisansüstü Tez Arşivi Örneği Tolga Çakmak, Güleda Doğan, Özlem Şenyurt.
BBY 105 B İ LG İ N İ N ORGAN İ ZASYONU I Prof. Dr. Gülbün Baydur.
BBY 105 Bilginin Organizasyonu I
BBY 105 Bilginin Organizasyonu I
E-Resource Access & Management ULAKARA TDNet - ULAKARA e-Dergiler Portal ve Federe Arama Çözümü TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Antalya – Mayıs 2009 e-Resource.
BBY 105 BİLGİNİN ORGANİZASYONU MARC – XML MARCXML.
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. IHS “Information Handling Services” Specs & Standards Veritabanı Aysun ÇAKAN
Metadata ve Z39.50 Metadata.
KAREKOD KULLANIMI.
Cochrane Kitaplığı’nı Anlamak Cochrane Kitaplığı’na giriş.
STM İNFO Hakkında ULAKBİM UASL Antalya 2007 Metin Tunç STM-INFO Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
BBY 105 BİLGİNİN ORGANİZASYONU
GİRİŞ  Organizasyon Nedir?  Neden Organizasyon? Organizasyon ve bilgi; Arşiv, kütüphane müze, v.b. Anlamak, kavramak (understanding) Veri (Data) Bilgi.
Metadata Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi
Koç Üniversitesi Kütüphanesi Şubat 2010
 Elektronik bilgi kaynağı. Düzenli bir şekilde listelenmiş bilgilerin bilgisayardaki karşılığıdır. Genel olarak bu bilgiler ortak bir konu ya da amaca.
Bilginin Organizasyonu Uygulama I
ArgentinaArmeniaAustraliaAustria Belgium (Flemish) Belgium (French) Bosnia and HerzegovinaBotswanaBrazilBulgariaCanadaChileChina Chinese Taipei CroatiaCyprus.
Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave bağlantılı doktor ve eczacı.
Türk Kütüphaneciler Derneği Bülteni On Yıllık Tahlili İndeksi; bir indeks denemesi.TKDB 10(3-4) sayıdan ayrı basım.Hazl:Adnan Ötüken.Ankara: Ordun Basımevi,
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 8: Dijital Kütüphane Yazılımları ve Dijital Koruma Arş. Gör. Tolga Çakmak.
BBY 367 Tıpta Bilgi Yönetimi-8: Türkiye’de Tıbbi Bilgiye Erişim Tıbbi Dokümantasyon Nazan Özenç Uçak.
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
Politika Oluşturma, Planlama, Bütçe Hazırlama
ICFCY-MedUse - On the job learning by using ICF-CY in Social Paediatrics İşlevsellik, Yetiyitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırılması -Çocuk ve Genç.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2. Mühendislik ve Sanayi Genel veri tabanları Nazan Özenç Uçak.
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 6: Dijitalleştirilen materyallerin tanımlanması Arş. Gör. Tolga Çakmak.
İrem Soydal ~ Yurdagül Ünal
MARC Kontrol Alanları, Yetke Dizinleri ve Uygulama
BBY 152 Bilginin Düzenlenmesi
BBY 263 Bilgi Kaynaklarının Tanımlanması Ders 2; Bibliyografik Denetim ve Üstveri.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. MALZEME SEÇİMİ İhtiyacın belirlenmesi ( Planlama ) Problemin Tanımı ( Planlama nasıl uygulanabilir ) Sentez ( Saha ve.
Uluslararası Standartlarda Akredite Danışmanlık
Türkiye'de Bilgi Yönetimi ve Bilgi Yönetimini Gerçekleştiren Örgütler Olarak Kütüphane, Arşiv ve Müzeler ve Bunlar Arasında Yakınsama Dr. Semanur ÖZTEMİZ.
4. TSE.
Hipnozla ZAYIFLAMA KOÇLUĞU UZMANLIK EĞİTİMİ
Bilimsel Bilgiye Erişim
RDA Gelişimi Joint Steering Committee for Development of RDA (JSC): Aşağıdaki grupların oluşturduğu uluslararası bir grup tarafından geliştirilmiştir.
60x90 cm Title of the congress paper Author(s) Name Surname Özet
ARŞİV KATALOGLARINDA STANDARTLAŞMA SORUNLARI: DEVLET ARŞİVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRİMİÇİ ARŞİV KATALOĞU Prof. Dr. Hüseyin ODABAŞ Çankırı Karatekin Üniversitesi.
Metadata ve Z39.50 Metadata.
Bibliyometrik Analiz Örneği: Bilgi Dünyası Dergisi
Structure of an IR System
Bilginin Organizasyonu Uygulama I
60x90 cm Title of the congress paper Author(s) Name Surname Özet
Metadata Gurbet G. Evsel, MLIS Guz, 2015.
Psikolojiyi Tanımlamak
Sunum transkripti:

RDA Resource Description and Access AACR3’ün yerine yeni kataloglama kuralları Çevrimiçi kullanılabilme özelliği

RDA ne değildir? Bir kodlama standardı Bir görüntüleme standardı değildir.

RDA Gelişimi - 2006 Joint Steering Committee for Development of RDA (JSC) consists of representatives from: American Library Association Australian Committee on Cataloguing British Library Canadian Committee on Cataloguing Chartered Institute of Library and Information Professionals Library of Congress

RDA (Kaynak Tanımlama ve Erişim) Bütün kaynak türlerini tanımlamak Uluslararası alanda daha esnek bir yapı sağlamak Bibliyografik kayıtlarla kütüphane kayıtları arasındaki etkileşimi kolaylaştırmak

AACR2 ‘den Farklılıkları Yapısal olarak AACR2 materyal türlerine göre oluşan sınıfları kapsamaktadır. RDA ise daha geniş boyutta bütün materyal türlerine yönelik uyumluluk sağlamaktadır.